17 yaşında tur ile yurt dışına gitmek sorun çıkarır mı?

Regalor

Decapat
17 yaşındayım. Bu sene okul bitince temmuz Ağustos gibi turlar ile şöyle uygun fiyatlar nezlinde birkaç günlüğüne yurt dışında gezmek istiyorum. Çünkü ben yurt dışında üniversite okumayı düşünüyorum fakat kendime tam güvenemiyorum bu turlar ile birkaç gün gezip kendimi denemek istiyorum. Sıkıntı şurada ben 18'e aralık ayında gireceğim bu yüzden gitmek istediğim tarihlerde reşit olmayacağım. Yeşil pasaportum var ayrıca internette veli izin belgesi ile 18 yaş altının yurt dışına çıkmasında herhangi bir sıkıntı olmadığı yazıyor. Tabii benim ilk çıkışım olduğu için turla gitmek istiyorum. Bu konuda bilgisi olan var mı, bir sorun çıkarır mı?

17 yaşındayım. Bu sene okul bitince temmuz Ağustos gibi turlar ile şöyle uygun fiyatlar nezlinde birkaç günlüğüne yurt dışında gezmek istiyorum. Çünkü ben yurt dışında üniversite okumayı düşünüyorum fakat kendime tam güvenemiyorum bu turlar ile birkaç gün gezip kendimi denemek istiyorum. Sıkıntı şurada ben 18'e aralık ayında gireceğim bu yüzden gitmek istediğim tarihlerde reşit olmayacağım. Yeşil pasaportum var ayrıca internette veli izin belgesi ile 18 yaş altının yurt dışına çıkmasında herhangi bir sıkıntı olmadığı yazıyor. Tabii benim ilk çıkışım olduğu için turla gitmek istiyorum. Bu konuda bilgisi olan var mı, bir sorun çıkarır mı?

Veli izin belgeniz olduğu sürece hiçbir şey olmaz. Ancak turların gereksinimlerine bakmanız gerekebilir bazıları yaş koşulu koyuyor.

Veli belgesi diye bir şey yok, ona muvafakatname deniyor.

Yurt dışına çıkmadan önce noterden iki ebeveynin de (ayrı olmadıkları müddetçe) onayladığı muvafakatname alman gerekiyor. Ondan sonra nereye gitmek istiyorsan gidebilirsin.

Gidebilirsin hiçbir sıkıntı olmuyor. Bende geçtiğimiz Temmuz ayında 17 yaşında Bulgaristan'a gittim tek başıma, muvafakatname olduğu sürece hiçbir sorun yok. Ekstra soracağın bir şey olursa cevaplarım deneyimlerimden.

Veli belgesi diye bir şey yok, ona muvafakatname deniyor.

Yurt dışına çıkmadan önce noterden iki ebeveynin de (ayrı olmadıkları müddetçe) onayladığı muvafakatname alman gerekiyor. Ondan sonra nereye gitmek istiyorsan gidebilirsin.

Ama dediğiniz şey mantıken veli izin belgesi oluyor. Muvafakatname sadece resmi ismi.

Tabii, notere gidip de, biz veli izin belgesi almaya gelmiştik desinler. Konu hakkında yeterli bilginiz yoksa yorum yapmak zorunda değilsiniz.
Dediğinizin yanlış olduğunu iddia etmiyorum resmi ismi muvafakatname olsa da arkadaşın dediği de doğru. Ben bu konular hakkında bilgim yokken nasıl tek başına yurt dışında konaklayacağıma dair yurtdışındaki oteller ile iletişime geçtiğimde onlar bile veli izin belgesi olarak isimlendiriyordu muvafakatnameyi. Hatta tam dediğiniz gibi biz notere gittiğimizde muvafakatname çıkartmak istiyoruz dediğimizde; ne için, yurt dışı veli izin belgesi mi? Diye cevapladılar. O yüzden arkadaşı böyle yargılamak yanlış onun dediği de doğru, deneyimlerime göre söylüyorum resmi yazılana veya Google'a göre değil.

Gidebilirsin hiçbir sıkıntı olmuyor. Bende geçtiğimiz temmuz ayında 17 yaşında Bulgaristan'a gittim tek başıma, muvafakatname olduğu sürece hiçbir sorun yok. Ekstra soracağın bir şey olursa cevaplarım deneyimlerimden.

Kısıtlama verdiler o yüzden dün yazamadım. Evet sorum var ama ilk önce genel bir bilgi almak istiyorum. Mesela kaç TL tuttu gibi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kısıtlama verdiler o yüzden dün yazamadım. Evet sorum var ama ilk önce genel bir bilgi almak istiyorum. Mesela kaç TL tuttu gibi.

Yani masraf konusu çok kişisel onu cevaplamam ne kadar işine yarar bilemem. Ben tur ile gitmedim, orada kız arkadaşım var zaten. Otel rezervasyonu yaparak orada kaldık, yani ondan diyeceklerim tur ile alakalı fiyatlar değil. Kaç TL tuttu sorusu ülkeden ülkeye çok değişir, ben Bulgaristan'da 13 gün kaldım otel, yolculuk biletleri, yeme içme her şeyi ile birlikte 15.000TL civarına mal oldu bana.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı