1700 TL Bilgisayar Toplama

Güzel de 860K yerine Intel G4560 alınsa daha iyi olur. Ben de 860K kullanıyorum ama ben bu sistemi aldığımda dolar 2.85'ti ve ha çıktı ha çıkacak diye bekliyordu herkes. Yeni teknolojiyi beklerken elimde parayla kalma ihtimalim vardı. Şartlar gerektirdiği için aldım pişman değilim şimdi olsa G4560 alırım.

4560 bios güncellemesi istiyor diyorlar da ben anlamıyorum ondan bunumu alsam diye düşündüm.

Sistemlerinizi AMD tabanlı yapmak yerine i5 kabylake tabanlı yapıp gelişime açık bırakmak bence daha mantıklısı olur hd graphics 630 gayet iyi bir görüntü sağlayıcısı.
İleride eklenen 1050ti 1060 hatta 1070 sistemi uçurur.

4560 BIOS güncellemesi istiyor diyorlar da ben anlamıyorum ondan bunu mu alsam diye düşündüm.
BIOS güncellemesini sadece Skylake uyumlu bir anakart seçersen yapmak zorundasın. Kabylake uyumlu bir anakart seçip bu sorundan kurtulabilir ya da parçaları satın aldığın yerden veya herhangi bir bilgisayar tamircisinden bu güncellemeyi yaptırabilirsin. Ücret alacaklarını sanmıyorum çok basit bir işlem.

Sistemlerinizi AMD tabanlı yapmak yerine i5 kabylake tabanlı yapıp gelişime açık bırakmak bence daha mantıklısı olur hd graphics 630 gayet iyi bir görüntü sağlayıcısı.
İleride eklenen 1050ti 1060 hatta 1070 sistemi uçurur.
Gelişime kapalı bir sistem yoktur. Mesela ben geçtiğimiz sonbaharda imzamdaki sistemi topladım. 860K gelişime açık değil diye bir yafta yapıştırılabilir. İşlemci anakart ve ramlere toplam 540TL vermişim. O zamanlar sosyalde söylendiği gibi i3 alıp ilerde i5'e yükseltmeyi düşünseydim 300-350TL fazladan para vermem gerekecekti ve i5 almak için 1000TL ek masraf yapmak zorunda olacaktım. Toplamda yaklaşık 1350TL fazladan para vermem gerekecekti ve az önce baktım direkt karşıma teknobiyotik sitesinde çıkan paketi paylaşıyorum; AMD Ryzen ™ 5 1400 3.2GHz AM4 İşlemci + Asus Prime A320M-K AM4 Anakart + Team T-Force 8GB DDR4 2666MHz Ram Bellek Paketi - İşlemci - Bilgisayar Bileşenleri

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı