1700 TL'ye evde kullanmak için router önerisi

Bütçe
1700+

Deptech

Hectopat
Merhaba arkadaşlar,

Çok detay bilmiyorum ancak önerilere ihtiyacım var. Öneride bulunurken sorabileceğiniz soruların cevaplarını aşağıya yazıyorum. Detay okumak istemeyen doğrudan 5. maddeyi okuyabilir.

Router ve Access Point farkını bilmiyorum. şuanda evimdeki 2 internet sağlayıcısını xxx ve xxx2 adında iki farklı wifi adı ile görüyorum fiyatta fark etmiyorsa bu şekilde kalsın.

1-mevcut kullandığım modem Kablonet tarafından verlen uydu kablosu girişli bir modem ve modem değiştirmeyi düşünmüyorum.
2-tamamen evde ve evin ortasında kullanacağıme evim 200 metrekare ve şu anda da 2 ayrı noktada internet dağıtıcı cihazım var. (birincisi Kablonet modemi diğeri Kablonet modeminden gelen Ethernet kablosu ile bağladığım internet dağıtıcı olarak kullandığım modem router karışımı bir cihaz).
3- modem ihtiyacım yok tek özelliği router olsun ki en iyi verimi alabileyim istiyorum Ethernet kablosuyla bağlayacağım.
4- önerilen cihazda 1 adet çıkış portu olması ve Smart TV'den bağlanabilmem dışında başka bir şeye ihtiyacım yok (USB vs.).
5- tek ve en önem vereceğim özelliği uzun menzilli olması çünkü şu anda 2. kablosuz ağ bağdaştırıcısı olarak kullandığım modem sadece 2 oda kadar alanı kapsıyor. İsteğim mümkünse tüm evi (200 M.2) değilse en azından büyük bir kısmında kullanmamı sağlayacak bir router. Mevcut kullandığım 2. routerın yerine kullanacağım ve bağlantısı asıl modeminden getirdiğim Ethernet kablosuyla olacak.

Bütçe için 1700TL'ye kadar ancak gerçekten F/P olarak çok fark yaratacağından eminseniz daha yüksek rakamlardaki cihazları da önerebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı