17000 TL gaming laptop önerisi

Ekran kartı dışında Victusun bir özeliği yok Ram'i daha az ve İşlemci gücü olarak pek bir fark yok.
8 GB RAM olmasına karşın DDR5 barındırıyor ve güncellik bakımından çok daha önde, ekstra olarak 4 çekirdekli i7 adını bile hak etmeyen bir işlemci yerine güç ve çekirdek sayısı anlamında daha önde bir model, ekran kartının 75 Watt olması da oyun performansını arttırıyor.
 
4 çekirdekli i7 adını bile hak etmeyen bir işlemci
İşlemci bakımında kötü değil 4.80 Hz'e.kadar çıkıyor ve rekabetçi/normal/Yüksek grafikli oyunlarda iş görüyor.
8 GB RAM olmasına karşın DDR5
DDR5 olması diğer RAM'lere nazaran daha yüksek MHz değerlerine sahip olması güzel ama 3200 Mhz'ler şuan ve uzun bir süre bize yeterli olacal güncellik bakımından haklısınız ama 8 GB Ram günümüzde yetmemeye başladı Technopat Windows 8.1 kurulumunda 8GB Ram kullanıyordu.

75 Watt olması da oyun performansını arttırıyor.
75 watt olması güzel tabii ki sizin ve @Artoria Pendragon'ın dediği gibi dsha iyi tabii ki ama yapılan testlere baktım ve RTX 3050 Tİ'ın RTX 3050'yi geçtiğini gördüm hem sitelerin/hemde youtube'taki testler öyle gözüküyor yapılan testlerdeki cihazda asus tuf gaming'ti açıkçası çok büyük bir FPS artışı göremedim Rtx 3050 Tİ'lı sisteme göre RT X 3050 5-10 FPS geride kaldığını yapılan video ve testlerde gördüm bazı oyunlarda FPS değerleri 1-2 FPS veya eşit oldu.


Yani sonuçta şunu söylüyorum arkadaşın benim veya sizin önerdiğiniz cihazlardan hepsini alabilir gördüğüm kadarı ile benzer performansta ki cihazlar.

Dipnot: baktığım işlemci FPS ve performans karşılaşmalarında İ7 daha iyi gözüküyor hocam.

Tabii Ryzen 7 6800H'nin geçtiği de çok durum var performans olarak daha iyi.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı