Bulkta kalori fazlası definasyon kalori açığı. Hala definasyonda ağırlık çalışmamak için bir sebep sunmadın. Ha amacın olabildiğince fazla kas kaybetmekse senin bileceğin iş.Bulk ve definasyonun farkını söyler misin bana
Ya sabır. Şöyle anlatayım.Dediğinin bulktan farkı yok
"Dediğinin bulktan farkı yok" Ne demek? Kim dedi sana definasyonda ağırlık çalışmamalısın diye?Dediğinin bulktan farkı yok
Keşke argümanlarını destekleyecek bir araştırma falan olsa.Hayatında eline dumbell almamışsındır sen
Gönderme falan yok en basit anlatış şekline indirgedim sadece.Maymun falan ne gönderme yapıyorsun lan sen
Definasyonda 60 attığın makineyi 20-30 da mı atman lazım? Hiç yapmayalım daha iyi ısınma kilosunda çalışmak nedir? Eğer definasyonda progressive overload göremiyor hatta onun da ötesi ağırlıklar düşüyorsa bir şeyleri yanlış yapıyorsundur.
Evet çünkü öyle. Demek ki ya programlaman kötü ya da kalori açığın fazla ve karb düşük.Hocam size katılıyorum bir yere kadar bulktayken 193 105-110 kg gibi rakamlara çıktım benchim oldu sana 100 şimdi 93 kgye düştüm protein eksik etmedim benchim 90-85 falan diğer hareketlerde de yüzde 5-10 azalma var sen cidden kilo vererek ağırlık arttırabilecegini düşünüyor musun ileri ve orta seviye sporcularda.
Hocam size katılıyorum bir yere kadar bulktayken 193 105-110 kg gibi rakamlara çıktım benchim oldu sana 100 şimdi 93 kgye düştüm protein eksik etmedim benchim 90-85 falan diğer hareketlerde de yüzde 5-10 azalma var sen cidden kilo vererek ağırlık arttırabilecegini düşünüyor musun ileri ve orta seviye sporcularda.
Evet çünkü öyle. Demek ki ya programlaman kötü ya da kalori açığın fazla ve karb düşük.
Merak ettim ben 50 Bench atıp 60 Bench atmaktan bahsetmiyorum benim gibi yüksek ağırlıklarda çalışan biri olucak bu konudaEğer mümkünse dediğiniz hocam definasyon öncesi ağırlıklarınız sornasi ağırlıklarinizi paylasir misiniz video halinde misal merak ediyorum öyle bir durum olabilir mi glikojen deposu boş vs.
Definasyon ya da bulk yapmıyorum çünkü gerekli değil. Maintenancetayım. Kışın bulk yağlanmak yazın definasyona girmek saçma bir döngü.Eğer mümkünse dediğiniz hocam definasyon öncesi ağırlıklarınız sornasi ağırlıklarinizi paylasir misiniz video halinde misal merak ediyorum öyle bir durum olabilir mi glikojen deposu boş vs.
Merak ettim ben 50 Bench atıp 60 Bench atmaktan bahsetmiyorum benim gibi yüksek ağırlıklarda çalışan biri olucak bu konuda
Örnek T bar row 85-90 arası çekiyordum şuan misal oldu sana 80 30 kg t bar rowla defe girsem tabi 50 ile çıkarımEğer mümkünse dediğiniz hocam definasyon öncesi ağırlıklarınız sornasi ağırlıklarinizi paylasir misiniz video halinde misal merak ediyorum öyle bir durum olabilir mi glikojen deposu boş vs.
Merak ettim ben 50 Bench atıp 60 Bench atmaktan bahsetmiyorum benim gibi yüksek ağırlıklarda çalışan biri olucak bu konuda
Bende onu savunuyorum konu dışı olarak bulk ve def saçmaDefinasyon ya da bulk yapmıyorum çünkü gerekli değil. Maintenancetayım. Kışın bulk yağlanmak yazın definasyona girmek saçma bir döngü.
Örnek T bar row 85-90 arası çekiyordum şu an misal oldu sana 80 30 kg t bar rowla defe girsem tabii 50 ile çıkarım
Bende onu savunuyorum konu dışı olarak bulk ve def saçma
Örnek T bar row 85-90 arası çekiyordum şu an misal oldu sana 80 30 kg t bar rowla defe girsem tabii 50 ile çıkarım
Bende onu savunuyorum konu dışı olarak bulk ve def saçma
Hatta maintence ile git yaglanmadan güzel bir şey çıkarırsın ama kas kazanımı uzun sürüyor
Karbı neden kısasın ki? Zaten yüksek tutacaksın ki düşüş yaşanmasın.Hocam bir de kendiniz gereksiz demişsiniz definasyona 3 -5 gün karb kisarak idmana gider misiniz önceki ağırlıki bırakın spora gidesiniz gelmez definasyonda isterseniz deneyin ağırlık düşme mevzusunu görürsünüz
Aslında sanılanın aksine maintenance kalorisi maksimal kas gelişimi için yeterli. Maksimal kas gelişimi için ihtiyaç duyulan kalori zaten maintenance kalorisine dahil.Hatta maintence ile git yaglanmadan güzel bir şey çıkarırsın ama kas kazanımı uzun sürüyor
Sonuç olarak maintenance kalorisine 100-200 kalori daha eklenebilir çünkü maintenance kalorisini tam olarak nokta atışı bilemeyeceğimiz için belki de maintenance ayağına kalori açığı oluşmasın.Lateral VIMT
Similar to VLMT, there was moderate evidence in favor of pre-training MT, but not group, as a predictor of the change in lateral VIMT (BF10 = 3.3, Table 6). There was weak evidence in favor of the null model over the group model (BF10 = 0.32, Table 6). Changes in lateral VIMT were similar among groups (Fig. 1B), and change in body mass was not favored over the null model as a predictor of change in lateral VIMT (BF10 = 0.43, R2 = 0.0).
Anterior VIMT
There was weak evidence in favor of pre-training MT, but not group, as a predictor of the change in anterior VIMT (BF10 = 1.6, Table 6). There was weak evidence in favor of the null model over the group model (BF10 = 0.33, Table 6). Changes in anterior VIMT were similar among groups (Fig. 1C), and change in body mass was not favored over the null model as a predictor of change in anterior VIMT (BF10 = 0.51, R2 = 0.04).
RFMT
There was weak evidence in favor of pre-training MT, but not group, as a predictor of the change in anterior VIMT (BF10 = 1.5, Table 6). There was weak evidence in favor of the null model over the group model (BF10 = 0.77, Table 6). Changes in RFMT were similar among groups (Fig. 1D), and change in body mass was not favored over the null model as a predictor of change in RFMT (BF10 = 0.63, R2 = 0.08).
Triceps MT
Evidence weakly favored the null model over all other models (Table 6). Specifically for group, there was weak evidence in favor of the null model over the group model (BF10 = 0.52, Table 6). Changes in triceps MT were similar among groups (Fig. 1E), and change in body mass was not favored over the null model as a predictor of change in triceps MT (BF10 = 0.43, R2 = 0.0).
Biceps MT
Evidence weakly favored the null model over all other models (Table 6). Specifically for group, there was weak evidence in favor of the null model over the group model (BF10 = 0.35, Table 6). Changes in biceps MT were similar among groups (Fig. 1F) and change in body mass was only weakly favored over the null model as a predictor of change in biceps MT (BF10 = 1.4, R2 = 0.24).