178 boy ve 85 kilo birisi definasyona girmeli mi?

Bulk ve definasyonun farkını söyler misin bana
Bulkta kalori fazlası definasyon kalori açığı. Hala definasyonda ağırlık çalışmamak için bir sebep sunmadın. Ha amacın olabildiğince fazla kas kaybetmekse senin bileceğin iş.

Dediğinin bulktan farkı yok
Ya sabır. Şöyle anlatayım.
Maymun kalori açığında olmak yani vücudun normalde alması gereken kaloriden daha az almak.
Maymun bu yüzden daha da hızlı kas kaybetmek. (Kas kaybı 2-3 hafta sonra değil, MPS bittikten hemen sonra başlamak. Yani 2 gün.)
Maymun bu yüzden kas kaybını önlemek için ağırlık çalışmaya devam etmek gerekmek. Normalde çalıştığı kilonun yarısıyla çalışırsa kasa herhangi bir uyarı sağlamamak bu yüzden atrofi devam etmek.

Hocam size katılıyorum bir yere kadar bulktayken 193 105-110 kg gibi rakamlara çıktım benchim oldu sana 100 şimdi 93 kgye düştüm protein eksik etmedim benchim 90-85 falan diğer hareketlerde de yüzde 5-10 azalma var sen cidden kilo vererek ağırlık arttırabilecegini düşünüyor musun ileri ve orta seviye sporcularda.

Evet çünkü öyle. Demek ki ya programlaman kötü ya da kalori açığın fazla ve karb düşük.

Eğer mümkünse dediğiniz hocam definasyon öncesi ağırlıklarınız sornasi ağırlıklarinizi paylasir misiniz video halinde misal merak ediyorum öyle bir durum olabilir mi glikojen deposu boş vs.

Evet çünkü öyle. Demek ki ya programlaman kötü ya da kalori açığın fazla ve karb düşük.

Eğer mümkünse dediğiniz hocam definasyon öncesi ağırlıklarınız sornasi ağırlıklarinizi paylasir misiniz video halinde misal merak ediyorum öyle bir durum olabilir mi glikojen deposu boş vs.
Merak ettim ben 50 Bench atıp 60 Bench atmaktan bahsetmiyorum benim gibi yüksek ağırlıklarda çalışan biri olucak bu konuda

Definasyon ya da bulk yapmıyorum çünkü gerekli değil. Maintenancetayım. Kışın bulk yağlanmak yazın definasyona girmek saçma bir döngü.

Örnek T bar row 85-90 arası çekiyordum şuan misal oldu sana 80 30 kg t bar rowla defe girsem tabi 50 ile çıkarım

Definasyon ya da bulk yapmıyorum çünkü gerekli değil. Maintenancetayım. Kışın bulk yağlanmak yazın definasyona girmek saçma bir döngü.
Bende onu savunuyorum konu dışı olarak bulk ve def saçma

Örnek T bar row 85-90 arası çekiyordum şu an misal oldu sana 80 30 kg t bar rowla defe girsem tabii 50 ile çıkarım

Bende onu savunuyorum konu dışı olarak bulk ve def saçma

Hatta maintence ile git yaglanmadan güzel bir şey çıkarırsın ama kas kazanımı uzun sürüyor

Hocam bir de kendiniz gereksiz demişsiniz definasyona 3 -5 gün karb kisarak idmana gider misiniz önceki ağırlıki bırakın spora gidesiniz gelmez definasyonda isterseniz deneyin ağırlık düşme mevzusunu görürsünüz

Karbı neden kısasın ki? Zaten yüksek tutacaksın ki düşüş yaşanmasın.

Hatta maintence ile git yaglanmadan güzel bir şey çıkarırsın ama kas kazanımı uzun sürüyor
Aslında sanılanın aksine maintenance kalorisi maksimal kas gelişimi için yeterli. Maksimal kas gelişimi için ihtiyaç duyulan kalori zaten maintenance kalorisine dahil.

Sonuç olarak maintenance kalorisine 100-200 kalori daha eklenebilir çünkü maintenance kalorisini tam olarak nokta atışı bilemeyeceğimiz için belki de maintenance ayağına kalori açığı oluşmasın.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…