178 boy ve 85 kilo birisi definasyona girmeli mi?

Definasyonda protein o kadar önemli değil kalori açığı oluşturman lazım öğünlerini yarıya düşür.

Asıl definasyonda protein en önemli şeydir. Sonrasında yağ sonrasın da karb gelir.
Eğer ki kişi en azından kilosunun 1.8 katı kadar protein almaz ise, vücut kalori açığını kaslardan almaya başlar. Tabii hemen değil ama etkileri hemen görülür. Az proteinli bir hafta sonrası ağırlık kaldırmama hissi ve bitkinlik tavan yapar. Sonrasın da atrofi. Kesinlikle protein çok önemli.

Asıl definasyonda protein en önemli şeydir. Sonrasında yağ sonrasın da karb gelir.
Eğer ki kişi en azından kilosunun 1.8 katı kadar protein almaz ise, vücut kalori açığını kaslardan almaya başlar. Tabii hemen değil ama etkileri hemen görülür. Az proteinli bir hafta sonrası ağırlık kaldırmama hissi ve bitkinlik tavan yapar. Sonrasın da atrofi. Kesinlikle protein çok önemli.

Alakası yok bulktaki kadar önemli değil definasyonda. Ayrıca spordan anladığına emin misin definasyonda 60 attığın makineyi 20-30 da atman lazım. Daha çok kardiyoya odaklanman lazım

Alakası yok bulktaki kadar önemli değil definasyonda. Ayrıca spordan anladığına emin misin definasyonda 60 attığın makineyi 20-30 da atman lazım. Daha çok kardiyoya odaklanman lazım.

Çok yanlış biliyorsun bir şeyleri dostum. Sen dilersen öyle yapabilirsin, özgürsün. Ama bunu yapmanın sonucu eskiden kaldırdığın ağırlıkların altına girmeyi bırak yakınından geçememeye. Ve çok ama çok küçülmeye başlamak. Definasyon da sanılan aksine kardiyoya ve çöp setlere odaklanılmaz! Yani 'ağırlığı düşür. Çok tekrarlı çok setli antrenmana geç!' fitness sektörünün en saçmalık ve yanlış düşüncesidir. Daha kaliteli ve az set yapmaya odaklanılması gerekir! Zaten ağırlık kaldırırken amaç kardiyo değildir ki? Sen ağırlık kaldırmaya kalori yakmak için gelmiyorsun ki? Sen vücut geliştirmeye geliyorsun. Kalori yakımı için zaten kalorik açık ve kardiyorların var. Ağırlık idmanını, ağırlık idmanından kardiyoya dönüştürürsen. Definasyon döneminde vücutta ki tip2 kas fiberlerinin tip1 olmaması için hiçbir bahanen kalmaz. Vücut küçülür. Kas kaybeder atrofi olur. Definasyon iyi gözükmek için yapılır. Skinnyfat kalmak ve olmak için değil. Protein en önemli makrodur. Çöp set antrenmandan çıkarılır hatta daha doğrusu hiçbir zaman güzel bir programda çöp set olmaz! Amaca göre fazla setli antrenman programları hizmet edebilir. Ama teoride en doğrusu çöp set olmayan programdır. Ve definasyonda program değişimi olmaz. Olmamalıdır. Ama halihazırda bazı sebeplerden fazla setli ve tekrarlı bir antrenman programı uygulanıyorsa. Definasyonda çöp setten sıyrılır. Ve öz setler yapılır. Vücudun genel bitkinliği tavan olduğu için. Sen 60 yaptığın makineyı 20'ye bir anda indirirsen. Kaslarının atrofi olması için en iyi koşulu hazırlamış olursun. Hele ki protein almazsan. Nereden okudun kim söyledi kim anlattı bilmem ama. Yazdıklarının bilimde hiçbir karşılığı. Pratikte de bir karşılığı yoktur. Deneyen 3 ay sonra buraya gelip.
Eskiden 40cm kolum vardı definasyondan sonra 35'e düştü ve biceps curlum 20'den 12.5 düştü diye ağlayabilir.

Alakası yok bulktaki kadar önemli değil definasyonda. Ayrıca spordan anladığına emin misin definasyonda 60 attığın makineyi 20-30 da atman lazım. Daha çok kardiyoya odaklanman lazım
Definasyonda yağ yaktığın kadar, proteini kilo başı 2x civarı almazsan, sağlam ağırlık antrenmanına devam etmezsen 60 atarken tükettiğin kası 30a indirip tüketmeden bırakırsan kas da kaybedeceksindir. Boşu boşuna küçülmüş olursun. Definasyonda 176 73 kiloda kilo başı 2.5-3gr proteinle 800 civarı kalori açığıyla %18 yağ oranından 70 kiloda %14 civarına indim. Bu süreçte antrenmanlara aynı şekilde devam ettim ağırlıklarım çok az azaldı. Kolum pumpsız 38.5ken bu süreçte 39a çıktı definasyonda olmama rağmen. Doğru süreçle ilerlersen yağ kaybederken kas da kazanırsın vücut ben definasyondayım kas kazanmayayım demiyor.

Definasyonda yağ yaktığın kadar, proteini kilo başı 2X civarı almazsan, sağlam ağırlık antrenmanına devam etmezsen 60 atarken tükettiğin kası 30a indirip tüketmeden bırakırsan kas da kaybedeceksindir. Boşu boşuna küçülmüş olursun. Definasyonda 176 73 kiloda kilo başı 2.5-3gr proteinle 800 civarı kalori açığıyla %18 yağ oranından 70 kiloda %14 civarına indim. Bu süreçte antrenmanlara aynı şekilde devam ettim ağırlıklarım çok az azaldı. Kolum pumpsız 38.5ken bu süreçte 39a çıktı definasyonda olmama rağmen. Doğru süreçle ilerlersen yağ kaybederken kas da kazanırsın vücut ben definasyondayım kas kazanmayayım demiyor.

Kral definasyondayken zaten mantıken amacın yağ yakmak. O zaman bu dediğinin bulktan farkı yok

Kral definasyondayken zaten mantıken amacın yağ yakmak. O zaman bu dediğinin bulktan farkı yok
Hocam konuyu açan arkadaşın değerlerine göre yorum yaptım. Yağ yakarken kas kazanması, body recomposition yapması daha mantıklı. Evet daha zor fakat ben o değerlerde olsam bu şekilde yol izlerdim. 100 kilo %30 yağ oranında olan biri için bunu yapması tabiki mantıklı değil.
Tekrardan dediğim gibi vücut a ben bulkda değilim kas kazanmayayım demez, fakat ben diyetteyim düzgün kalori ve protein makrosu alamıyorum kasları eriteyim der. Sen yaptığın hamlelerle süreci şekillendirsin.

Hocam konuyu açan arkadaşın değerlerine göre yorum yaptım. Yağ yakarken kas kazanması, body recomposition yapması daha mantıklı. Evet daha zor fakat ben o değerlerde olsam bu şekilde yol izlerdim. 100 kilo %30 yağ oranında olan biri için bunu yapması tabii ki mantıklı değil.
Tekrardan dediğim gibi vücut a ben bulkda değilim kas kazanmayayım demez, fakat ben diyetteyim düzgün kalori ve protein makrosu alamıyorum kasları eriteyim der. Sen yaptığın hamlelerle süreci şekillendirsin.

Arkadaş terimleri çok bilmiyorum öğrenmeye çalışıyorum demiş. Ve bu dediklerinizi definasyon zannediyor neyse ben bir şey demeyeceğim bu konu hakkında ama kaslarına odaklanmaya devam ederse adam gibi yağ yakamaz

Technopat Haberler

Geri
Yukarı