%18 KDV'den devlete ödenen tutar nedir?

theFaceless

Kilopat
Katılım
23 Kasım 2017
Mesajlar
1.230
Makaleler
3
Çözümler
5
Yer
Budapeşte
Arkadaşlar 1000 liranın %18 KDV'si 180 TL yapıyor. Ancak bunun da bir bölümü alıp KDV'si ödeniyormuş sanırım nasıl oluyor o hesap? 180 TL'nin de %18'i alınıp mı ödeniyordu?
 
%18 vergi işte direk. Niye onun da %18 i alınsın. Zaten öyle olucak olsa KDV %18 olmazdı da %5 filan olurdu. Verginin vergisini alıyorlar o ayrı bir şey. Arabalarda ÖTV li fiyatın üzerinden ekstra KDV hesaplanıyor belki onunla karıştırmışsındır.
 
Geçen ay muhasebe nasıl net hesaplandığını göstermişti ama hatırlayamadım. Doğrudan %18'i ödenmiyordu. Kaldı ki sizin kafanıza nasıl yatıyor bu durum? 5'te birinin sadece KDV'ye gitmesi ne demek biliyor musunuz? Bunun için diğer vergileri giderleri söylemiyorum bile. Bunu söyleme sebebim kestiğimiz faturaya göre KDV hesabı yaptığımda ödediğimiz vergiyle uyuşmuyor. Bu da ya bir indirim vs. ya da doğrudan %18'inin ödenmediğini gösteriyor. Yoksa çok yüksek vergi ödememiz gerekirdi. Düşünsenize 5 bin liralık iş yapıyorsunuz sadece KDV yüzünden bin lirasını veriyorsunuz gerçekten nasıl kafanıza yatıyor bu durum?
 
Son düzenleme:
Yanlışınız var doğrudan %18'i gitmiyor.
Geçen ay muhasebe nasıl net hesaplandığını göstermişti ama hatırlayamadım. Doğrudan %18'i ödenmiyor. Kaldı ki sizin kafanıza nasıl yatıyor bu durum? 5'te birinin sadece KDV'ye gitmesi ne demek biliyor musunuz? Bunun için diğer vergileri giderleri söylemiyorum bile. Sattığımız ürünlere göre aylık peşin vergiye baktığımızda net şekilde belli oluyor bu durum. Zira %18 doğrudan alınmış olsaydı ödediğimiz vergi çok çok yüksek çıkardı.
Biri vergilerin yüksekliğini yeni anlıyor sanırım :)

Dediğiniz gibi bir durum yok, bizzat startup yapıp şirket kurmuş biri olarak şunu söyleyebilirim belki bunu anlatmıştır size.
100TL ürün sattınız vergisi 18TL
Bunu ay sonu devlete ödersiniz mecbur.
Ama oldu ki masraf vs gösterdiniz orada masraftan düşme oluyor ama bu vergi oranını değiştirmez. Üstelik bu KDV aylık ödenir iken, yıllık cironuz kadar da vergi ödersiniz, gelir vergisi.

Aşağıda gelir vergisi oranını paylaşıyorum. Bir iş yapıldığı vakit yarısı devlete vergi verilmiş oluyor aşağı yukarı.

 
Son düzenleme:
@theFaceless giderlerinizi vergiden düşme gibi olaylar var belki o kafanızı karıştırmıştır. Yoksa KDV %18. O kadar fazla para olur mu diyorsunuz zaten siz ürün maliyetini + karınızı koyup toplam fiyat üzerinden KDV ödüyorsunuz bu sizi değil tüketiciyi daha çok etkiliyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı