+18 ve hiçbir zararı olmayan siteler neden yasaklı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bakın şimdi gençler!
O sitelerde cinsel olanlardan bahsediyorum.
Tecavüz, anne, kardeş vs konulu olanlar var bunları biraz yaşınız, kişilik ve ortama bağlı olarak bilirsiniz.
Bir insan bunlara küçük yaşta mağdur kalırsa ileride sonu tecavüzden tutun her şeye gider. Sonra yeşilçamda tecavüz izleyen bir nesil neden tecavüz izleyip öldürüyor! Hani İslam hani din.

Yani bazı şeyleri netten bakarak değil görerek araştırın. Zira bakmakla görmek bir değildir.
Hepsini gördüm ama tecavüzcü olmadım. Nasıl bir kafa bu?
Hmmmm. Şu an dalga geçmek için o kadar neden varki :D. Her neyse. Bilgi için teşekkür mü etsem kızsammı bilemedim. Anladım.
Ne var ki dalga geçilecek?
 
Amaç 14-15-16 yaşına gelmiş kişileri siteden uzak tutmak değil. 9-10-11-12 yaşındakileri uzak tutmak. 14 yaş ve üstü zaten vücut gelişimi ile beraber bu dünya kuralının, üremenin farkında oluyorlar. Ama siz cinsel organının sadece işemek için olduğunu sanan çocuklara bu yaşlarda bunları gösterirseniz hiç iyi şeyler olmaz.
O dediğiniz yaşlarda bir şekilde öğreniliyor.
Devletin bu siteleri yasaklaması aileleri bilinçlendirmesinden daha kolay olduğu için bu yöntemi seçiyorlar. İlk yöntemi seçseler sitelerin yasaklanmasına gerek kalmaz.
Kolaya kaçılmayan ne var ki?

Neyse.
 
Konu niye bu kadar saptı ki, arkadaş +18 OLMAYAN siteler neden yasaklı diye konu açmış burada neler konuşuluyor.
 
Devletin bu siteleri yasaklaması aileleri bilinçlendirmesinden daha kolay olduğu için bu yöntemi seçiyorlar. İlk yöntemi seçseler sitelerin yasaklanmasına gerek kalmaz.
Doğru söylüyorsun lakin zaten bazı uygulamalar var. Bilinçlendirme dediğin insanlara televizyon veya başka bir iletişim aracı ile bunları yaymak ve söylemektir. Devlet bir yere kadar insanları getirir bu yerden sonra ise insan kendi yürümesi gerekir. Bebekken elinden tutarsın yürüyünce bırakırsın.

Kaçımızın ailesi her akşam düzenli olarak TRT arşivleri izliyor, kaç tanesi TRT, National Geographic'de belgesel izliyor? Televizyonlarda abuk subuk aşk, aldatma filmleri olduğu sürece çoğu aile bu kanalların var olduğundan bile habersizler. Akşamları ailesi izlediği için anlamadığı aşk, aldatma filmleri izleyen çocukların büyüdüklerinde aynı şekilde aynı programları izlerler. Buda çocuktan çocuğa gider...
 
Yasak mı kaldı bu devirde? VPN diye bir olay var giren heryere giriyor zaten. Takılmayın fazla.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı