18 yaş altı gasp suçunun cezası nedir?

m4tehan

Centipat
Daha fazla  
Konuya çok değinmeyeceğim. 3 kişi zorla telefonumu (S21 FE 2) 1.8k nakit paramı aldılar ama sonradan geri aldım. Teli ayrıyeten 800 TL'yi de aldım şikayet etmeden önce ve kafama da vuruldu darp raporu da aldım neyse işte paranın gerisi gelmedi ve şikayetçi olup her şeyi anlattım. Beni gasp eden 3 kişi de reşit değil. Acaba cezaları ne olur?

12 yaşından küçükse → ceza verilmez, sadece koruma tedbirleri uygulanır.

12-15 yaş arasıysa → cezai sorumluluğu, algılama yeteneğine göre değerlendirilir. Algılama yeteneği yoksa ceza verilmez. Varsa cezada indirim uygulanır (örneğin 6 yıl yerine 2-3 yıl gibi).

15-18 yaş arasıysa → cezada belli bir indirim uygulanır (örneğin 6 yıl yerine 4-5 yıl gibi).

Benim düşüncem bence reşit olmadıkları için denetimli serbest kalırlar Max ıslah evine gönderilir. Geçmiş olsun tekrardan.

Öncelikle geçmiş olsun. Kağıt üzerinde ceza verilir sözde, fakat pratikte iş ciddiye binince hiçbir şey olmaz, uygulanmaz. Çok gördüm geçirdim bu tür olaylar da avukat tutmana gerek yok. Arzuhalcide bir dilekçe yazabilir fakat avukat ile daha bir sonuç alırsın. Tabii giden para da cabas. I avukatların çoğuna iş yaptırmasan bile danışmanlık ücreti alırlar. Uğraşır uğraşır durursun. Çocuklar zaten aptal veya saldırgan serseri tipli insanlarsa açtığın dava ilerlese bile akıllanacaklarını sanmam. Çocuklara haddini farklı yöntemlerle bildirebilirsin fakat o da ne kadar etik olur veya yapma derecen ne bilmiyorum. Geçmiş olsun.

Gasp suçu cinayet sucundan daha ağır cezalar verilebiliyor. Örnekleri birçok kez gördüm zamanında ceza evinde de yatmış biri olarak reşit olmamaları bir şey ifade etmez eğer önceden dosyaları varsa min 10 yıl yatarlar.

Suç oranı ne yaşlara düştü böyle. Madde kullanımı uyuşturucu satışından söz etmiyorum bile. Yıllar öncede vardı çocukları dilendirenler fakat çok fazla arttı yukarıdaki hocamın dediği gibi düşük boyutta ceza uygulanır 6 yılsa 4-5 yıl.

Arkadaşlar çocukların öncedende sabıkası falan vardı ayrıyetten bunlar cigara falan da kullanıyorlar ve ölüm tehdidi falan da aldım. Şimdi o kadar gasp edildim bunların yatmama ihtimali bile mi var...

Temiz dövmek lazım da bunlar bıçaksız ve silahsız gezmez. En mantıklısı polis ve adliye.

Hocam benim için bakın tek kişiyim 10 kişi toplayıp geldiler tek denk düşürülmüyorlar ama tek görünce kedi gibi oluyorlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Konuya çok değinmeyeceğim. 3 kişi zorla telefonumu (S21 FE 2) 1.8k nakit paramı aldılar ama sonradan geri aldım. Teli ayrıyeten 800 TL'yi de aldım şikayet etmeden önce ve kafama da vuruldu darp raporu da aldım neyse işte paranın gerisi gelmedi ve şikayetçi olup her şeyi anlattım. Beni gasp eden 3 kişi de reşit değil. Acaba cezaları ne olur?
Dostum öncelikle bu suçun kanuni adı : YAĞMA. Daha sonra da bu soruya net cevap verebilmem için iddianameyi görmem gerekiyor. 3 kişi oldukları için suç işleme amacıyla bir araya gelme ve mağdurun zayıf durumundan faydalanma var. Ayrıca daha önce sabıkası olduğu için de TCK 62 uygulanmayacağını varsayarsam 7 yıl 6 ay gibi bir ceza alacaklar. Yaşlarını göz önüne katarsak mevcut infaz yasası ile 4 yıl içeride kalır.

Dostum öncelikle bu suçun kanuni adı: Yağma. Daha sonra da bu soruya net cevap verebilmem için iddianameyi görmem gerekiyor. 3 kişi oldukları için suç işleme amacıyla bir araya gelme ve mağdurun zayıf durumundan faydalanma var. Ayrıca daha önce sabıkası olduğu için de tck 62 uygulanmayacağını varsayarsam 7 yıl 6 ay gibi bir ceza alacaklar. Yaşlarını göz önüne katarsak mevcut infaz yasası ile 4 yıl içeride kalır.

Teşekkür ederim ayrıyeten ben avukatıma danıştım hapse kesin olarak girerler dedi umarım da öyle olur. Para ile telafi olmaz umarım güzel bir hapis yatsınlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı