18 Yaş altı kişi hisse hesabı açabilir mi?

Velinin onayı gerkiyor yalnız

Bu işlerden anlamıyorsan önce finans okur yazarlığı öğren. Sonra hisse yerine fon ları araştır.
Fonları da ister midas ister bankalardan alabilirsin. Ancak bankalar yatırım hesabı açtırırlar mı emin değilim müşteri hizmetlerini araman gerek. Lakin midastan fon alabiliyorsun.

İki tane kişiyi takip etmeni öneririm. En az 6 ay bunların içeriklerini takip et finans nedir ne değildir öğren. Oradan buradan öğrendiğin hisselere yatırım yapma paranı kaybetme
1. Cihat çiçek ( Favorimdir)
2. Mert başaran

Bu işlerden anlamıyorsan önce finans okur yazarlığı öğren. Sonra hisse yerine fon ları araştır.
Fonları da ister midas ister bankalardan alabilirsin. Ancak bankalar yatırım hesabı açtırırlar mı emin değilim müşteri hizmetlerini araman gerek. Lakin midastan fon alabiliyorsun.

İki tane kişiyi takip etmeni öneririm. En az 6 ay bunların içeriklerini takip et finans nedir ne değildir öğren. Oradan buradan öğrendiğin hisselere yatırım yapma paranı kaybetme
2. Mert başaran
yni yapıkredi vb. alabiliyor muyum

yni yapıkredi vb. alabiliyor muyum

2. Mert başaran
Yazmıştım dostum. Büyük ihtimalle sana bes önerecekler. Bes ile yatırım hesabı aynı değil. Besde de fonlara yatırım yapıyorsun ama bes içindeki fonlara yapabiliyorsun sadece. Beste tek başına hisse senedi alamazsın. Ve bes dışındaki fonlara yatırım yapamazsın. Bunun için yatırım hesabın olması gerek. Ama önce finans okur yazarlığı öğrenmen şart. Bir hevesle girme bu işlere.

Yazmıştım dostum. Büyük ihtimalle sana bes önerecekler. Bes ile yatırım hesabı aynı değil. Besde de fonlara yatırım yapıyorsun ama bes içindeki fonlara yapabiliyorsun sadece. Beste tek başına hisse senedi alamazsın. Ve bes dışındaki fonlara yatırım yapamazsın. Bunun için yatırım hesabın olması gerek. Ama önce finans okur yazarlığı öğrenmen şart. Bir hevesle girme bu işlere.
İstememin sebebi parayı iddaa gibi yerlerde harcayacağıma burada biriktirmek. Başka öneriniz var mı?

Velinin onayı gerkiyor yalnız.

Bu işlerden anlamıyorsan önce finans okur yazarlığı öğren. Sonra hisse yerine fonları araştır.
Fonları da ister Midas ister bankalardan alabilirsin. Ancak bankalar yatırım hesabı açtırırlar mı emin değilim müşteri hizmetlerini araman gerek. Lakin Midas'tan fon alabiliyorsun.

İki tane kişiyi takip etmeni öneririm. En az 6 ay bunların içeriklerini takip et finans nedir ne değildir öğren. Oradan buradan öğrendiğin hisselere yatırım yapma paranı kaybetme.
1. cihat çiçek ( favorimdir)
2. mert başaran.

Hocam merhaba şimdi Midas'ta ailemin üzerine hesap açsam görüntülü konuşma falan istiyorlar mı?

İstememin sebebi parayı iddia gibi yerlerde harcayacağıma burada biriktirmek. Başka öneriniz var mı?

Dostum iddia dediğin şey kumar. Borsayı da "oynama" mantığı ile oynarsan o da kumar olur. İkisi de aynı olacaktır. Kısa sürede çok para kazanmak gibi bir hayale girme sakın. Diyelim ki bir şey aldın ve kısa sürede iyi kar getirdi. O zamanda ben bu işi öğrendim ya gibi bir hissiyata kapılma. Önce uzun vadeli yatırımcı nasıl olunur öğrenmelisin. Neden uzun vadeli yatırımcı olunması gerektiğini de öğrenmelisin.

O yüzden sana diyorum finansal okur yazarlığı öğrenmen gerek öncelikle.

Onun dışında yatırım ile alakalı kitaplar okumalısın. Üzerine dediğim kişileri en az 6 ay izlemelisin. Ne diyor ne demiyor. Dediğini hangi mantıkla diyor hangi mantıkla demiyor.

Yazdığım kişilerin yanına bir de haydar Acun'u da ekle. Onun katıldığı programları izle. Önce eğitim sonra iş. Bunu sakın unutma.

Sana sadece eğitim tavsiyesi verebilirim. O yüzden finanasl okur yazarlığı öğren. Bir sürü roman gibi kitaplar var. "zengin baba yoksul baba" kitabını rahatlıkla okuyup anlayabilirsin. Diye düşünüyorum.

Onun dışında ben bir ekonomist değilim ve yatırım tavsiyeside veremem. Çünkü yasak. Forumda olduğumuz için değil. Resmi olarak yasak.

Hocam merhaba şimdi Midas'ta ailemin üzerine hesap açsam görüntülü konuşma falan istiyorlar mı?
Evet. Kim açarsa açsın görüntülü olarak arayıp kimlikteki kişi ile seni kontrol ediyor. 18 yaşından büyük isen de ve kendi üzerine açsanda arıyorlar. Prosedür gereği.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı