18 yaş altı kullanılabilecek kart önerisi

eymenarac

Centipat
Daha fazla  
Selam arkadaşlar. Papara kapandığından beri kart arayışı içindeyim. Tosla ve Paycell'i denedim fakat ikisinden de hiç memnun değilim. En son Fups'u buldum onun da veli onayı kısmını yapamadım. Önerebileceğiniz kart var mı?

Yeni yasalar sebebiyle hiçbir kart 18 yaş altına veli izni olmadan kullandırtmaya izin vermiyor. Velinizin izni lazım. Veli izni aldıktan sonra Paycell Tosla FUPS gibi markalar yerine İş Bankası, Yapı Kredi ve ziraat gibi yerlerden çocuk kartı çıkartın daha güvenilir köklü markalar ve Papara gibi aniden kapanma, iptal edilme gibi bir durumları olmaz.

Yeni yasalar sebebiyle hiçbir kart 18 yaş altına veli izni olmadan kullandırtmaya izin vermiyor. Velinizin izni lazım. Veli izni aldıktan sonra Paycell Tosla FUPS gibi markalar yerine İş Bankası, Yapı Kredi ve ziraat gibi yerlerden çocuk kartı çıkartın daha güvenilir köklü markalar ve Papara gibi aniden kapanma, iptal edilme gibi bir durumları olmaz.
Zaten veli onayı ile kullanıcam. Fakat Fups'da ben yapamadım.

O zaman ilk imza alıyım iyi mi?

İlk önce banka hesabı öneririm, Garanti önerim ancak bazı şubeler 18 yaş altına açmayı reddediyor. İş bankası İlk imza hesabı kullanıyorum bu yüzden.

İş Bankası'nın avantajı: ATM'leri döviz kabul ediyor yani döviz biriktiriyorsan döviz bürosundan ucuza alıp şubeye gitmeden yatırabilirsin. Ancak kısıtlamaları var mesela sadece tanımlı hesaplara havale yapabilirsin.

Garanti'de ise bu kısıtlamalar yok kredi kartı almak dışında her şeyi yapabilirsin.

Ancak banka hesabı istemeyip ön ödemeli kartta ısrar edersen:

Tami olabilir ancak havale/EFT ücreti getirdiler. Onun dışında Garanti'ye ait ve sadece Garanti ATM'lerinde işlem yapılabiliyor. ATM dışı diğer işlemler için geçerli ve Mastercard ancak fiziksel kart alırsanız sanal kart oluşturamıyorsunuz.

VodafonePay ise önerim, Tüm ATM'lerde ücretsiz işlem hakkınız var ancak kampanyaları Vodafone Freezone üyesi değilseniz çok az ve havale/EFT yapamıyorsunuz.

Veli onayı sorun değilse velilerinizle gidip Akbank veya Garanti'den çocuk hesabı açın. 14-15-16 (tam hatırlamıyorum bunlardan biri) yaşın üzerindeyseniz kartınızı size teslim ederek hesabınızı açıyorlar ve kredi kartı gibi şeyler dışında istediğiniz gibi kullanıyorsunuz.

İlk İmza'yı önermem son çare olarak bakın fazla limitli.

Bunun dışında en rahat bulduğum Tosla fakat beğenmemişsiniz. Son zamanlarda durum nedir bilmiyorum ama Nays da iyiydi.

Zaten veli onayı ile kullanıcam. Fakat Fups'da ben yapamadım.

O zaman ilk imza alıyım iyi mi?
Evet, en iyisi ilk imza gibi, Garanti şubeleri uğraştırıyor Nays hesabı açacaksanız zaten onu tanımlı hesaba eklersiniz havale eft de ücretsiz bir şekilde Nays üzerinden yapılabiliyor. Tek eksisi Papara ve Paycell kısıtlı kuruluşlar listesinde, onlara gönderim yapılamıyor. Papara artık yok zaten.

Veli onayı sorun değilse velilerinizle gidip Akbank veya Garanti'den çocuk hesabı açın. 14-15-16 (tam hatırlamıyorum bunlardan biri) yaşın üzerindeyseniz kartınızı size teslim ederek hesabınızı açıyorlar ve kredi kartı gibi şeyler dışında istediğiniz gibi kullanıyorsunuz.

İlk İmza'yı önermem son çare olarak bakın fazla limitli.

Bunun dışında en rahat bulduğum Tosla fakat beğenmemişsiniz. Son zamanlarda durum nedir bilmiyorum ama Nays da iyiydi.
Tosla'yı bende seviyorum, fakat onda da kimlik onayını yapamadım. Bu yüzden aylık 2700 küsür limit var. Mail attım çözülürse Tosla devam ederim olmazsa büyük ihtimal dediğiniz gibi bir banka hesabı açtırıcam.

O zaman son karar olarak ilk olarak Garanti şubesine gidip denerim, eğer olamazsa ilk imza alırım. Uygun mudur hocalarım?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı