18 yaş altı sokağa çıkma

Hareketleri yanlış yaptığında veya çok fazla ağırlık altına girmesi uzamasını baskılayabilir.
Ben boy kısaltır demedim. İlk mesajımı tekrardan okumanızı öneririm.
Boş konuşmuş bazı arkadaşlar. Bodybuilding boy uzamasına engel teşkil eder diyorsunuz, kaynak göstermeniz lazım. Diğer türlü şehir efsanesinden öteye gitmez. Hatta BB yapan bir genç ekstradan besleneceği için olumlu yönde bile etkilenebilir. Ne yani bilgisayar başında oturup kek yiye yiye göbek büyütse daha mı iyi?
Ben spor yapsın dedim. Bence sizde bir mesajları okuyun. Neyse polemik çıkmasın. Siz doğrusunuz ben yanlış.

Bende "kısaltır" demediniz bunu biliyorum fakat boy uzamasını engeller yazmışınız. :) ( Gelecekte boyun kısa kalabilir. ")

Ben spor yapsın dedim. Bence sizde bir mesajları okuyun. Neyse polemik çıkmasın. Siz doğrusunuz ben yanlış.

Hayır öyle düşünmeyin. Doğrusunu öğrenmek kötü bir şey değildir her neyse size iyi günler dilerim.

Demek Naim Süleymanoğlu erken yaşta o kadar ağırlık kaldırdığı için o boyda kaldı 😀 . Şaka bir yana tamamen genetik ve büyüme çağında beslenme şeklin rol oynuyor. Ama büyük büyük çoğunluğu genetik. 15 yaş erken filen de değil. Sana en büyük avantajı erken yaşta düzgün bir postür kazanman olabilir. Olabilir diyorum tam tersi kötü bir postüre de neden olabilirsin. Bu kısmı senin antrenmanlarına bağlı.

Ben yine o yaşlarda spor yapmadan önce 48 kilo ve lise de arkadaşlar hafif olduğum için, kısa boy olunca rahat yenerdi beni. Sonra başladım spora kilo 61'e çıktı be, boy da birden 70'de falan çıkmıştı dediğim senelerde. Sonra yine son seneye doğru 68 kilo idim, boy 73'e gelmişti. Sonra sporu bıraktım 79 kilo oldum boy 79'a geldi :) Netten ustaları dinleyerek güzelce günlük evde kendi sporumu yapmıştım.

Asıl soruna gelirsek de salondan tanıdığın yaşı 18 üstü olan biri eşlik etsin yolda çok sorun çıkacağını sanmıyorum.

Tavsiyeleriniz için öncelikle teşekkürler. Bodybuilding boyu kısaltmaz, üstüne uzatır. Bacak antremanında büyüme hormonu tavan yaptığı ve iyi antremanlarla postür düzeldiği için üstüne uzamayı bile destekleyebilir. Gidip sabah akşam lol oynayıp abur cuburla besleniceğime böyle bir yol tercih ediyorum. Bu yaşlarda yüzme, basketbol gibi sporlar belki daha etkili olabilir ama kararım bu yönde. Bodybuilding şu yönde kısaltabilir yanlış ağırlık seçimi, hareketi yanlış yapmayla beraber postürümde kalıcı hasarlar oluşturabilirim bu yönde önlemlerimi alıp gayet iyi formda yapıyorum zaten teşekkürler. :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı