18 yaş altı yarın bankaya gidebilir mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yang Mills

Hectopat
Makaleler
2
Yer
Tokyo
Daha fazla  
Bildiğiniz gibi yarın yasak kalkıyor. 18 yaş altındayım ve annemle Ziraat Bankası'na gitmek istiyorum ama toplu taşıma yasağı gelmiş. Ben annem ile toplu taşımaya binebilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Toplu taşıma yasağı var fakat sanırım kart işlemleri için gideceksiniz. Şoför sorun yaratırsa durumu anlatırsınız anlayışla karşılayacaklarını düşünüyorum.
Kart çıkarmak için gidiyorum.
Yasal olarak sokağa çıkman yasak, toplu taşımaya da hiçbir şekilde binemezsin.
Gelgelim gördüğüm kadarıyla 10 yaşında dahi olsan sokakta cirit atabiliyorsun. En azından çarşıya yakın olmama ve deli gibi Bekçi-Polis gezmesine rağmen herhangi bir müdahalede bulunmadılar. Tabii orada nasıldır bilemeyeceğim ama riske girmemeni öneririm, eğer çok önemliyse HES kodun ile şansını deneyebilirsin ama yakalandığın zaman Polis veya Bekçiye kanıtlaman gerekebilir.
Zaten yarin itibariyle 18 yaş altı sokağa çıkma kalkıyormuş hafta içinde. Kocaeli'de oturuyorum. Tek otobüsle gidebiliyorum bankaya. Toplu taşıma dışında gidemiyorum, taksiye verecek param yok.

Baktım ama bunun hakkında bir şey yazılmamış.

Minibus geçmiyor hocam.

Biri gidemez diyor biri gider diyor.
Hocam gidemezsiniz, genelge de toplu taşıma kullanamaz yazmakta. HES Kodu olduğundan kaynaklı otobüse binemezsiniz. Babam İETT'de otobüs şoförü olduğundan dolayı biliyorum.

Lakin şöyle bir ufak açık vereyim size, eğer kendi HES kodunuzu girmeyip başka büyük birinin HES kodunu istanbulkart'a tanımlarsanız sıkıntı çıkmaz.

Kart çıkarmak için gidiyorum.

Zaten yarin itibariyle 18 yaş altı sokağa çıkma kalkıyormuş hafta içinde. Kocaeli'de oturuyorum. Tek otobüsle gidebiliyorum bankaya. Toplu taşıma dışında gidemiyorum, taksiye verecek param yok.
): Zor durumlar
18 yaş altına aşı yapmıyorlardı?
En son 12 16 yaş arası aşı denemeleri vardı

Maalesef öyle ama böyle yaparsak sen ben senin ailen benim ailem hayatı riske girer anladın mı?

1-2 saatlik işim oluyor onun dışında sokağa çıktığım yok. Ben elimden gelen bütün tedbirleri alarak sokağa çıkıyorum. Şampiyonluk kutlamalarında risk yok da iki işimiz oluyor diye biz mi riske atmış oluyoruz?

18 yaş altına aşı yapmıyorlardı?

Haberlere göz atıp yazdım hocam. Büyük ihtimalle parayı verip yaptıranlar için geçerlidir veya 18 yaş altı için yazılmamıştır ama orada 18 yaş altı kısmında yazan buydu.

Açıkçası çok kafaya takmazdım, Kocaeli/Gebze'de yaşadığım için aynı yerde sayılırız. Buradaki Bekçiler falan çok kafaya takmıyor, ancak her ihtimale karşı anneni yanına al ve herhangi bir kanıt bulundur. HES kodu almayı da sakın unutma.

1-2 saatlik işim oluyor onun dışında sokağa çıktığım yok. Ben elimden gelen bütün tedbirleri alarak sokağa çıkıyorum. Şampiyonluk kutlamalarında risk yok da iki işimiz oluyor diye biz mi riske atmış oluyoruz?
Yok işiniz tabi olabilir ama ben yok şampiyon olduke yok canım sıkıldı diye çıkanlara karşı tepkim var

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı