18 yaş altı yurt dışına çalışmaya gidebilir mi?

Ha bu arada ekleyeyim hemen gidip iş bulacağım eve çıkacağım diye düşünmüyorum. 1 haftalık tatil gibi gidip iş ve dil okulu bulup ondan sora Türkiye'ye geri dönüp eşyalarımı vs toplayıp gitmeyi planlıyorum.

İşte para sıkıntı yazın çalışıp para biriktireceğim bir 20k daha olacak elimde tahminimce.

Hocam gerçekten ümidinizi kırmak istemem ama çok zor. 1 haftalık zamanda sizi kaçak işçi olarak kabul edecek bir yer bulacaksınız ve büyük ihtimalle asgari ücrete belki daha düşüğüne çalışacaksınız. Elinizdeki hazır parayla büyük ihtimalle sadece dil okulunu ve küçük iki üç şeyi ödeyebilirsiniz.

Emin ol bu mantıkla eğer pat diye gidilebilseydi şu an Türkiye'de bir tane bile genç kalmamıştı ne yazık ki.

Hocam gerçekten ümidinizi kırmak istemem ama çok zor. 1 haftalık zamanda sizi kaçak işçi olarak kabul edecek bir yer bulacaksınız ve büyük ihtimalle asgari ücrete belki daha düşüğüne çalışacaksınız. Elinizdeki hazır parayla büyük ihtimalle sadece dil okulunu ve küçük iki üç şeyi ödeyebilirsiniz.

Emin ol bu mantıkla eğer pat diye gidilebilseydi şu an Türkiye'de bir tane bile genç kalmamıştı ne yazık ki.

Olsun hocam hayali bile yeter bana. Cevaplarınız için sağ olun ben yine de araştırmaya ve çalışmaya devam edeceğim. Konuya gelen cevaplara göre en büyük sıkıntı para eğer bunu halledebilirsem her şey düzelecek.

Üniversiteyi şu anlık düşünmek istemiyorum tek yapmak istediğim düzen oturtmak.

Bu yaşta olmaz.

18'den sonra kimse seni tutamaz yardır git durma ancak 3 sene daha sabır eylemen gerek.
Sebebi ise hem sana verilecek ücretler düşük olacak onu da geçtim nasıl 5-6 kişi bulabilesin ve ayrı eve çıkabilesin.

Vekaleti çözdün diyelim tamamen vekalet kimdeyse ona bağlı kalman gerekecek. İş mi buldun girmek için izin, kart mı çıkartacaksın izin izin izin. Hadi buldun izin istenmedi kaçak olarak çalışacaksın yakalandın mı bay bay.

Buradan bakınca her şey kolay gibi gözüküyor ama unuttuğunuz unuttuğumuz bir şey var bizler ne Avrupa vatandaşıyız, ne reşitiz, ne oranın kanunlarıyla bakıyoruz Türk mantığı ülkemizin mantığı ile bakıyoruz olaya. Türk mantığı ile bakarsak her şey çok basit kolay ama öyle olmuyor işte. Buradaki gibi rahat rahat kaçak çalışamazsın her şeyin bir kuralı düzeni var.

Ha bu arada ekleyeyim hemen gidip iş bulacağım eve çıkacağım diye düşünmüyorum. 1 haftalık tatil gibi gidip iş ve dil okulu bulup ondan sora Türkiye'ye geri dönüp eşyalarımı vs toplayıp gitmeyi planlıyorum.

İşte para sıkıntı yazın çalışıp para biriktireceğim bir 20k daha olacak elimde tahminimce.

Eve çıkacağım diyorsun elindeki 2000€ seni ancak o kadar kurtarır.

İş bulsan 1200-1500€ arasına çalıştırırlar. Dil kursuna zaten paranın yarısı gider.

Ha ne olur tanıdıklar oradan iş ayarlar sen gitmeden önce. Eğer varsa boş odaları sana orayı ayarlarlar. Gidersin dersin hala teyze amca ben kazandığım parayla sizin elektrik su doğalgazı ödeyeceğim hayrına kalmak bana gelmez. Kafan rahat olur işin olur kalacak yerin olur takılırsın. 18 olduktan sonra da tam maaşlı bir iş bulup kendi evine çıkacaksan çıkarsın.

Fatura ödemenin olayı ise kimse kimseyi kendi evinde bedavaya yaşatmak istemez.

Ancak lise mezunu olarak amele işleri bulabilirsin ancak onu belirteyim. Türkiye'deki kadar kötü olmasa da amelelik ameleliktir.

Bu yaşta olmaz.

18'den sonra kimse seni tutamaz yardır git durma ancak 3 sene daha sabır eylemen gerek.
Sebebi ise hem sana verilecek ücretler düşük olacak onu da geçtim nasıl 5-6 kişi bulabilesin ve ayrı eve çıkabilesin.

Vekaleti çözdün diyelim tamamen vekalet kimdeyse ona bağlı kalman gerekecek. İş mi buldun girmek için izin, kart mı çıkartacaksın izin izin izin. Hadi buldun izin istenmedi kaçak olarak çalışacaksın yakalandın mı bay bay.

Buradan bakınca her şey kolay gibi gözüküyor ama unuttuğunuz unuttuğumuz bir şey var bizler ne Avrupa vatandaşıyız, ne reşitiz, ne oranın kanunlarıyla bakıyoruz Türk mantığı ülkemizin mantığı ile bakıyoruz olaya. Türk mantığı ile bakarsak her şey çok basit kolay ama öyle olmuyor işte. Buradaki gibi rahat rahat kaçak çalışamazsın her şeyin bir kuralı düzeni var.

Eve çıkacağım diyorsun elindeki 2000€ seni ancak o kadar kurtarır.

İş bulsan 1200-1500€ arasına çalıştırırlar. Dil kursuna zaten paranın yarısı gider.

Ha ne olur tanıdıklar oradan iş ayarlar sen gitmeden önce. Eğer varsa boş odaları sana orayı ayarlarlar. Gidersin dersin hala teyze amca ben kazandığım parayla sizin elektrik su doğalgazı ödeyeceğim hayrına kalmak bana gelmez. Kafan rahat olur işin olur kalacak yerin olur takılırsın. 18 olduktan sonra da tam maaşlı bir iş bulup kendi evine çıkacaksan çıkarsın.

Fatura ödemenin olayı ise kimse kimseyi kendi evinde bedavaya yaşatmak istemez.

Ancak lise mezunu olarak amele işleri bulabilirsin ancak onu belirteyim. Türkiye'deki kadar kötü olmasa da amelelik ameleliktir.
3 sene daha sabır edeceğim mecbur. Teşekkürler cevaplarınız için. O zaman 3 senede biriktirebildiğim kadar biriktirmem lazım.

3 sene daha sabır edeceğim mecbur. Teşekkürler cevaplarınız için. O zaman 3 senede biriktirebildiğim kadar biriktirmem lazım.

Ne yaparsın bu yaz çalışırsın. Açık liseye geçer yine çalışırsın.

1-2 hafta izin ayarlarsın topladığın parayla alırsın bir vize gidersin 1-2 hafta takılırsın oralarda gelirsin. Ne olur oraları hiç yoktan bir görmüş tanımış olursun. Aklına fikir olarak yerleşir.

Dikkat 3 sene TL biriktirme boşa biriktirmiş olursun :D eriyor çünkü durduğu yerde yerinde olsam fiyat nerdeyse hiç değişmeyen isviçre frangı gibi para birimlerinde saklardım veya aksiyona girip dolarda falan da saklayabilirsin sana kalmış.

Dikkat 3 sene TL biriktirme boşa biriktirmiş olursun :D eriyor çünkü durduğu yerde yerinde olsam fiyat neredeyse hiç değişmeyen İsviçre frangı gibi para birimlerinde saklardım veya aksiyona girip dolarda falan da saklayabilirsin sana kalmış.

TL'de para biriktirmeyi 6-7 yıl önce bırakmıştım.
(Yatırım tavsiyesi değildir)

Ne yaparsın bu yaz çalışırsın. Açık liseye geçer yine çalışırsın.

1-2 hafta izin ayarlarsın topladığın parayla alırsın bir vize gidersin 1-2 hafta takılırsın oralarda gelirsin. Ne olur oraları hiç yoktan bir görmüş tanımış olursun. Aklına fikir olarak yerleşir.
Benim de uzun zamandır bir yurtdışı hayalim var dil tamam para yok :D
B2 ingilizce a2 fransızca var bu yaz fransızcayı mı b1 e çıkartsam yoksa almanca b1 mi zorlasam bilemiyorum lisede almancam çok iyiydi ama 3 yıldır ne duydum ne konuştum :( ondan emin değilim dönüş güzel olur mu diye.

15 yaşında zor dostum, elinde 1K dolar bile yok toplasan ve seni işe almaları da riskli hem kaçak hem çocuksun.

TL'de para biriktirmeyi 6-7 yıl önce bırakmıştım.
(Yatırım tavsiyesi değildir)

8 yaşında para ne sorusunu geçtim birbirleri arasındaki değersel değişimleri biliyor muydun gerçekten?
Yoksa ailen mi bilinçliydi merak ettim çünkü bizimkiler hala o seviyeye ulaşamadı geçen sene vatan haini ilan edildim durduk yere evde bu para muhabbetleri yüzünden :D
Ya da nesilsel fark olabilir siz bizden daha sıkıntılı bir zamana denk geldiniz çocuklukta 20 yaşındayım ben de biz 7.sınıftayken fark etmiştik ilk sıkıntıları.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı