18 yaşında 62 kilo ve 170 boyla, kilo nasıl 70'e çıkartılmalı?

WolreaG

Hectopat
Makaleler
4
Yer
İzmir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RX 570, 8 GB RAM, i5-4590
18 yaşındayım spora bugün tekrar başladım ve kilom 62 boyum 170 bu kiloyu 70'e çıkarmak ve güç kazanmak istiyorum, asıl amacım güç kazanmak ama yağlanmadan. Bu yüzden gün içinde ne yiyeceğimi -tabii ekonomik olarak sonuçta her öğün tavuk veya et yiyemem- söylerseniz sevinirim. Bir de protein tozum ve kreatinim var protein tozundan her gün bir ölçek kullanayım mı kreatini de aynı şekilde? Yoksa 1. aydan sonra mı? Bunda ekonomik olarak sorun yok protein tozu 1 ay götürür kreatinde yeni alacağım bitmişti, şu an kullandığım, yani her gün kullandığımda gelişim artar mı yoksa 2-3 günde bir protein tozu alsam da olur mu? Hedefim dediğim gibi en hızlı gelişimde 62 kilodan 70'e güç odaklı çıkmak, tabii görünüşte önemsiz sayılmaz önemli.

Ve bugün gittiğimde çok zorlandım çünkü 1 ay önce bıraktığım kiloların 5 kilo düşüğüyle girdim ve tükendim zorlamadım sakatlanmamak için ve yarısını bile yapamadım. Ben en iyisi dumbell'de 7.5ken 5e, aletlerde de 10 kilo düşeyim hafif takılayım tüm bölgeleri çalıştırmak için demi?

Tabi buradan da öneri veren olacaktır ama bunun için en iyisi diyetisyene gitmek olmaz mı? Buradaki insanlar kendi geçmişlerine göre bir şeyler yazabilirler.

Tabi buradan da öneri veren olacaktır ama bunun için en iyisi diyetisyene gitmek olmaz mı? Buradaki insanlar kendi geçmişlerine göre bir şeyler yazabilirler.
Hocam diyetisyene gitmek için önce başka bir yere gitmek lazım oradan diyetisyene yöneltecekler. Buda ülkemizde maalesef en az 1 ayı buluyor sakin bir ildeysen ben İzmirde olduğumdan 2 aya uzuyor süreç. Özele de gidemem bilmem kaç liradır.

Tabii buradan da öneri veren olacaktır ama bunun için en iyisi diyetisyene gitmek olmaz mı? Buradaki insanlar kendi geçmişlerine göre bir şeyler yazabilirler.

Diyetisyen bedava değil yani yıllardır bu sporu yapmış biri olarak söylüyorum öyle hoca, diyetisyene para vermek saçmalıktır o paraya supplement, tavuk, yumurta alsın. Konu sahibine gelirsek kalori fazlalığı alacaksın ortalama 130 gr üstü proteinle kapatmaya çalış günü bir de atıyorum kilonu sabit tutacak kalori 2500 SE 2800-3000 arası al başka yolu yok bunun ha gainer falan da var da pek önermem.

Diyetisyen bedava değil yani yıllardır bu sporu yapmış biri olarak söylüyorum öyle koça, diyetisyene para vermek saçmalıktır o paraya supplement, tavuk, yumurta alsın. Konu sahibine gelirsek kalori fazlalığı alacaksın ortalama 130 gr üstü proteinle kapatmaya çalış günü bir de atıyorum kilonu sabit tutacak kalori 2500 SE 2800-3000 arası al başka yolu yok bunun ha gainer falan da var da pek önermem.
Aldığım kaloriyi nasıl hesaplayacağım? Ve bu kadar proteini nereden alacağım ki? Sabah 2 yumurta 10g hadi akşam yemeğinde tavuk var diyelim şansa ordan 30 bir de protein tozu 30. En iyi ihtimalde bile 70 gram protein oluyor.

Aldığım kaloriyi nasıl hesaplayacağım? Ve bu kadar proteini nereden alacağım ki? Sabah 2 yumurta 10G hadi akşam yemeğinde tavuk var diyelim şansa oradan 30 bir de protein tozu 30. en iyi ihtimalde bile 70 gram protein oluyor.

Ben 74 kiloyum günlük 5 yumurta 100 gr pirinçunu protein tozu alıyorum sütüde sayarsak 50-60 gr protein sadece kahvaltı bazen de ekstra lor peyniri yiyorum az yaglisindan, şimdi protein tüketimini arttırman için biraz daha masraf edip fazla tüketmen gerek 2 yumurta değil de 4 yumurta bir de tavuk göğsü 2x200 gr ya da 1x300 gr yiyebilirsin sonra günlük en az 200 gr yarım yağlı yoğurt yiyebilirsin şimdi sadece proteini de düşünme yesillikte bolbol tüket öğünlerin salata ekle bir de o kadar tavuğu yemekten zorlanıyorsan öğün öğün bölebilirsin. Karbonhidrat olarak da çok bir seçenek yok pilav, makarna, haşlanmış patates, kepekli ekmek olabilir.

Aldığım kaloriyi nasıl hesaplayacağım.

Kalori uygulaması soruyorsan FatSecret uygulamasını öneririm.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı