Tamamdır, eğer açık/genel lise mezunu iseniz 3 yıl, mesleki ve teknik lise mezunu iseniz 6 yıl erteletebiliyorsunuz. Bunu şöyle düşünün (en azından ben çok araştırdım ve muhtemelen olay böyle), askerlik çağınızın başlangıcını 3 yıl veya 6 yıl sonraya atıyorsunuz. Benim askerlik çağım 1 Ocak 2022'de başladı (2003'lü olduğum için doğal olarak böyle), 3 yıl tecil ettirdim, şu anda "01/01/2025 tarihine kadar askerlik ile ilişiği yoktur." yazıyor, bu ne demek? Bu zamana kadar askerlikle ilgili bir şey yapmaya gerek yok, yoklama yaptırma aralığım 1 Ocak - 31 Aralık 2025 arasında. Ha tabii ki bu hesaba göre, 1 Ocak 2026'da yoklama kaçağı oluyorum.
Bu arada bu senenin sonuna kadar erteleme yapmazsan, telefonuna "31 Aralık 2023'e kadar yoklama işlemlerinizi yaptırmalısınız." gibi bir mesaj gelecek. Bana gelmedi, ben geçen yılın ortaları gibi yaptırdım, geçen yılın sonlarına doğru bazı kişilere (benim yaşımdakilere) bu mesaj gelmiş.
İşte, ertelemeden sonra bana bu mesaj gelirse şöyle diyecek: "31 Aralık 2025'e kadar yoklama işlemlerinizi yaptırmalısınız.". Sizin durumunuzu da buradan hesaplayabilirsiniz. Birkaç yardımcı görsel bırakıyorum.
Umarım tam anlatabilmişimdir, dediğim gibi çok kafa yordum bu işe, internette bir sürü bilgi kirliliği var herkes farklı bir şey diyor, bence mantıklı olan bu, sizce?