18 yaşında dövme yaptırmak mantıklı mı?

PolarXP

Picopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 7500F 3.7GHz 6 Core 12 Threads 38MB Cache
MSI PRO A620M-E AMD A620 AM5 DDR5 6800MHz mATX
Corsair 16GB Vengeance 5200mhz CL40 DDR5 RAM
GIGABYTE RTX 3060Ti Windforce OC 8GB GDDR6 256 Bit
Adata Legend 850 Lite 1TB 5000-3200MB PCIe Gen4x4 M.2 SSD
MSI MAG A650BNL 650W 80+ BRONZE PSU
DeepCool LE520 RGB 240 mm Sıvı Soğutucu
XPG Lander 500 4 Fanlı ATX
Meslek
Serbest
2 yıl boyunca düşündüm, 18 yaşıma girdim ve kararımı verdim, artık dövme yaptırmak istiyorum fakat ailemdekiler hala erken olduğunu söylüyor. Vücudum büyümeye devam edecekmiş, kaslar gelişecekmiş, dövme çatlarmış ileride gibi sinirimi bozan şeyler söylediler. Amcam 25 yaşında yaptırman en iyisi diyor ama arkadaşlarımda dövmenin yaşı olmaz diyor. Omzuma basit bir dövme yaptıracağım zaten detay olmayacak fazla. Sizin düşünceleriniz nedir?

Küçük bir dövme ise yaptırılabilir. Ama ileride pişman olmayacağınız bir şey yaptırın.

Bence bir anısı yoksa yaptırmamak en mantıklısı.
Mesela eski vikinglerde adam savaşı kazandığı için vs dövme yapıyorlardı. Sevgilisinden ayrılmış ya da ailesi vefat etmiş birisi onun ile ilgili eline, koluna dövme yapıyor. Bir de 18 yaşındaki aklın ile 22 yaşındaki aklın bir olmuyor. Şimdi ise vücuduma zarar verecek şeyler yapmıyor çünkü bende bir aralar dövme yapmak istiyordum. İlla istiyorsan geçici bir tane yaptır hevesini alınca pişman olma ben bir Ark vardı elinde koluna 3 4 tane vardı orta küçük boy sonra pişman oldu herhalde yakıyorlar deriyi yara gibi kırmızı gözüküyordu en son.

18 yaş gerçekten çok erken. Belki ileri de asker polis olmak isteyeceksin. Yada pişman olacaksın. En azından gideceğin üniversiteyi seç, 1-2 sene oku arkadaş edin daha sonra yine yaptırmak istiyorsan yaptırırsın.

Yaptıracağım dövme omuzumda olacağı için neredeyse hiç gözükmeyecek.
Sevdiğim bir oyundaki amblemi yaptıracağım ve kendimi bildiğim için zevklerim hiç değişmez. O yüzden pişman olmayacağım ve dediğim gibi pişman olsam bile kıyafetlerden dolayı gözükmeyecek.
Yaş içinde sadece vücudun gelişme durumuyla ilgili bir sorun olur mu diye sormuştum. Mesleğim ve çevrem etkilemeyecek hiçbir şekilde.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı