18 Yaşında kendi evimize nasıl çıkılır?

SerseriGencc

Picopat
Katılım
21 Kasım 2023
Mesajlar
104
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İşim var çalışıyorum, fakat kendi evime çıkmak istiyorum ailemi istemiyorum ben artık kendi ayaklarım üstünde durabilirim her türlü işte becerim var. Para kazanıyorum. Ne yapmalıyım?
 
Sahibinden üzerinden ev bakıyorsun emlakçı ile ya da ev sahibi ile görüşüyorsun komisyon+kira+depozito ödüyorsun tabi 18 yaşında olduğun için büyük ihtimalle sana herkes ev vermez ya da 3-4 aylık kirayı depozito olarak vermeni isterler. Tabi 18 yaşını doldurmanız yani 19 yaşınızdan gün almanız lazım ev tutabilmek için.
 
Biraz daha biriktir. 18 yaşında kazancının büyük kısmıyla ev sahibini zengin edeceğine az keyfini sür.
Bir kaç sene daha biriktirip kira yerine kredi ile ev alıp evin taksitini ödese daha iyi olur. Asgari ücrete muhtemelen yine zam geleceği için o para yok olur.
 
Kime sorsam 18 yaşında eve çıkma diyor. Çünkü daha maddi birikimin pek yok, evdeki her şeyle sen uğraşacaksın vesayre. Biraz birikim yapıp bir yandan da iyice gez toz.
 
Yani diyorsunuz ki biriktir bu şeyleri 19 yaşında olduğunda düşün diyorsunuz doğru mu?
Kira ödemek bana çok saçma geliyor ama durum bunu gerektiriyor ise saçma değil. Bir kaç yıl çalışıp ardından kredi çekerek kendi evini alır ve kira öder gibi taksitini ödersen bir kaç sene sonrasında da kendi evin olmuş olacak. Ayrı eve çıkmak zorunda değilsen bence çıkma biriktir. (TL olarak değil)
 
Kira ödemek bana çok saçma geliyor ama durum bunu gerektiriyor ise saçma değil. Birkaç yıl çalışıp ardından kredi çekerek kendi evini alır ve kira öder gibi taksitini ödersen birkaç sene sonrasında da kendi evin olmuş olacak. Ayrı eve çıkmak zorunda değilsen bence çıkma biriktir. (TL olarak değil)

Kredi nasıl çekeceğim?
 
Yani diyorsunuz ki biriktir bu şeyleri 19 yaşında olduğunda düşün diyorsunuz doğru mu?
Bence evlenene kadar bekleyip birikim yap. Diğerleri kira ile uğraşırken kendine bir ev veya araba alırsın. Böylece hayatın boyunca eve bir şey olmazsa kâra geçersin.
 
Kredi nasıl çekeceğim açık lise okuyorum haala
Şimdi çekemezsin zaten, hangi banka bir kaç senelik sigortası olan çalışana yüksek kredi verir ki? Üstelik henüz lisedesin. 3-9 yıl arası birikim yapıp ardından kredi ile ev alabilirsin. Maaşına bağlı zaman.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı