18 Yaşında kendi evimize nasıl çıkılır?

Bence ailen ile kalmaya devam etmelisin bu bir saçmalık çünkü insanlar 25 26 yaşlarında evlerinden ayrılıyor daha çok erken bence ailen seni önemsiyordur eminim onlardan destek al ileride yurt dışına falan gider ailene para gönderir kendi ev almalarını istersin dostum daha çok erken.
 
Bence evlenene kadar bekleyip birikim yap. Diğerleri kira ile uğraşırken kendine bir ev veya araba alırsın. Böylece hayatın boyunca eve bir şey olmazsa kâra geçersin.
Biriktirdiği para düzün ve kız tarafının istekleri sebebiyle muhtemelen yok olur, hayata borç ile başlarlar. Gerçekten güvenmediği bir kişi ise sıkıntı yaşayabilir.
 
Yani diyorsunuz ki biriktir bu şeyleri 19 yaşında olduğunda düşün diyorsunuz doğru mu?

Biraz kendini doyurduktan sonra. 18 yaş boş zamanlarında hayatın keyfini sürüp, hoşuna giden şeylere para saçmak için mükemmel bir dönem. Ve bunu yaparken hala para biriktiriyor olursun.

Yoksa 18 yaşında maaşının %50-75'iyle kiraya çıktın emekli hayatı yaşıyorsun. Acelesi yok.
 
Biriktirdiği para düzün ve kız tarafının istekleri sebebiyle muhtemelen yok olur, hayata borç ile başlarlar. Gerçekten güvenmediği bir kişi ise sıkıntı yaşayabilir.

Ben ailemi istemiyorum onların düşüncesi beni ilgilendirmez sevmiyorum yani annemi babamı
Birikim yap diyorsunuzda 10bin alıyorum ayda yani nasıl bir birikim yapacağımki ben bu parayla?
 
Biriktirdiği para düğün ve kız tarafının istekleri sebebiyle muhtemelen yok olur, hayata borç ile başlarlar. Gerçekten güvenmediği bir kişi ise sıkıntı yaşayabilir.
Tamam en azından borç ile başlamak yerine borçsuz başlar. Ya da arabasını alır ondan sonra borca girer en azından arabası olur.
 
Kira ödemek bana çok saçma geliyor ama durum bunu gerektiriyor ise saçma değil. Birkaç yıl çalışıp ardından kredi çekerek kendi evini alır ve kira öder gibi taksitini ödersen birkaç sene sonrasında da kendi evin olmuş olacak. Ayrı eve çıkmak zorunda değilsen bence çıkma biriktir. (TL olarak değil)

Kredi çekip ev mi alır? Sen sanırım 10 yıl öncesinde kaldın. Aylık geliri 120k üzeri değilse kolay kolay ev alamaz.
 
Hocam kiraya çıkmak hiç kolay değil en az 12 bin kira parası gerek. O da İstanbul'daysanız dandik bir semtte, dandik bir eve denk geliyor çoğunlukla.

Emlakçı 12 alıyor, depozito 12. Toplam 36 bin.

Eşyanız varsa taşınma masrafı 20-30 bin arası oluyor.

Her ay kira, faturalar (internet, elektrik), yemek ihtiyacı vesaire.

Çok zor iş, o kadar kolay değil.

Yani sizin yaşamak (dikkat edin, yaşamak diyorum) için en az 20-30 bin geliriniz olması lazım, o da en az.

Not: Hatta daha almanız gereken eşyaları saymadım, eşyalı bir ev tuttuğunuzu varsaydım. Buzdolabı vesaire masrafı zaten ayrı konu.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı