18 yaşından küçük olup kahve bağımlısı olmak

cileklikek

Hectopat
Günde yaklaşık 0,5-1 litrelik kahve tüketiyorum. Ders çalışmadan önce içince kendimi daha motive ve odaklanmış hissediyorum. İçmediğim günlerde sıkkın ve depresif bir ruh halim oluyor. Yani kahvesiz yapamıyorum. Bunun ne gibi zararı vardır? Ya da nasıl vazgeçebilirim? İyi günler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben 14 yaşındayım. Kahveyi en az sizin kadar tüketiyorum. Azaltarak bırakabilirsiniz bir anda bırakamazsınız zaten.

Bende 8-10 bardak çay içiyorum yaş 15 ama fazla kafein kalp çarpıntısı yapar ve akıl sağlığını bozmaya başlar.

Yerinde kahve gerçekten olumlu etkiye sahip. Kafein bir nevi uyuşturucudur. Siz de kendinizi sürekli kahve içmeye alıştırdığınız için içmediğinizde kendinizi kötü hissediyorsunuz. Aynı uyuşturucu kullanan insanlar gibi. Bu yüzden kendinizi motive etmek için başka etmenler bulabilirsiniz, ama ilk başta dediğim gibi günde maksimum 2 bardak kahve gerçekten işe yarıyor.

Hocam razalet kahve markalarından kahve alın. 3 güne bırakırsınız. Açıkçası ben çekirdek kahve bağımlılığımı Nescafe'nin zift gibi kahvesiyle bıraktım. Artık günde bir fincan yetiyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı