1800 TL 144 Hz monitör önerisi

 
IPS ve 144Hz.
 
Bu ürünlerden hangisi tercih etsem acaba ? Farklı nelerdir ?
 
Bu ürünlerden hangisi tercih etsem acaba ? Farklı nelerdir ?
ViewSonic tercih edilmeli bence. AOC monitörlerin bir sorunu var diye hatırlıyorum ama o sorunun ne olduğunu hatırlamıyorum. Yanlış da olabilir, yine de sağlama almak gerekir. ViewSonic tercih edin.
 
AOC daha geniş bir renk gamutuna sahip ama biraz daha fazla yer kaplayabilir. XG2405 overdrive açıkken ikisinin de biraz daha hızlı ama fark edeceğini sanmıyorum hardcore FPS oyuncusuysan.
XG2405 de baya büyük hocam, oturttuğun yüzey 22 CM falan öyle bir şeydi.
 
Bu ürünlerden hangisi tercih etsem acaba ? Farklı nelerdir ?
AOC 24G2U kullanıcısıyım, öneririm. Normalde ölü pikselli halini o fiyata satıyorlar. 1800 liraya kadar en iyi monitördür benim gözümde.

--> Ghosting yok diyebilirim. Bu konuda hassasım. Daha hızlı ve yavaş monitörleri de deneyimledim ama bu monitör gerçekten iyi. FPS oyunlarda iş görüyor.

--> Görüntü kalitesi çok iyi. Film, dizi izlerken keyif alıyorsunuz.

--> Ergonomi önemli ise ihtiyacınızı karşılar.

--> Işık sızması siyahta yok denemez ancak çok belirgin değil.

--> Muadili denebilecek XG2405'e göre ayakları pek iyi denemez, çok yer kaplıyor. Küçük bir masada mousepad için yer kalmayabilir.

--> Şu an mavi renkte alt piksel sorunu kronikleşmeye doğru ilerliyor. Bende de çıktı değişim istedim bu sefer kırmızıda çıktı. THH aracılığıyla sorunsuz bir değişim istedim.

--> Monitörde ghosting ayarı yaptığınızda parlaklığın düşmemesi güzel. XG2405'de GtG 1ms yapabiliyorsunuz ama parlaklık epey düşüyormuş. O kadar düşük tepki süresine de gerek yok açıkçası şu anki monitörden memnunum hız konusunda FPS oyunlar için de sorun olmuyor. Anlayacağınız çoğu monitör bir yerden kısıp diğerine ağırlık veriyor ancak 24G2U'nun varsayılan hali bile hem hızlı hem de güzel görüntüye sahip. Ayrıca overdrive modu da mevcut daha da hızlandırmak için.

--> G-Menu başarılı ve tuşlara gerek kalmadan kullanımı kolaylaştırıyor.

--> Kutu içerisinden hem DP hem HDMI çıkıyor. NVIDIA tabanlı ekran kartları için DP gerekir, G-Sync açabilmeniz için.
 

Geri
Yukarı