1800 TL APU sistem toplama

İşlemci: AMD Ryzen 3 3200G.
Anakart: ASUS Prime A320M-F
RAM: Corsair Vengeance LPX 8 GB 3000MHz DDR4 RAM.
HDD: Western digital purple WD10PURX 1 TB 3.5" SATA HDD.
Kasa: Power Boost Vk-p3301b 500w Usb 3.0 Atx, Mesh, Fixed Led Fan Siyah Kasa + PSU (500W)
Toplam: 2.188,89
Linkler: İşlemci + Anakart + Ram + HDD + Kasa (500W PSU)

Son düzenleme:
Hocam bu sistem ile GTA 5, CS:GO, Payday2, L4D2 oynayabilir mi?
Çok zor. Oynasa dahi keyif alamaz. Üstte attığım sistemde ancak rahatça oynayabilir.
3000G'li sistemler genelde günlük işler için daha uygundur.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

@Caner Uncu 'nun önerdiği sistemin hazır toplanmışı:

Sıfır olarak en uygun APU sistem bu var.
Bunun da içerisindeki PSU'yu Aerocool 400W seçin. TX, Dark, Gamepower, Rampage PSU'lardan uzak durun.

RAM tek kanal bu yüzden FPS aşırı düşük olacaktır. Çünkü çift kanal RAM APU'larda fazlasıyla önemli. Ayrıca ekran kartı belleğini RAM'den alacak 8 değil 16 GB RAM olması gerek. Bakın uyarıyorum sakın tek kanal 8 GB RAM bir APU toplamayın hüsrana uğrarsınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM tek kanal bu yüzden FPS aşırı düşük olacaktır. Çünkü çift kanal RAM APU'larda fazlasıyla önemli ayrıca ekran kartı belleğini RAM'den alacak 8 değil 16 GB RAM olması gerek. Bakın uyarıyorum sakın tek kanal 8 GB RAM bir APU toplamayın hüsrana uğrarsınız.
5 ay boyunca tek kanal bellekli 2400G sistem kullandım. Evet FPS biraz düşük oluyor lakin ileride yanına bir tane daha bellek alacak kadar idare edilebiliyor.

Hocam bu sistem ile GTA 5, CS:GO, Payday2, L4D2 oynayabilir mi?

Hayır. Çünkü ekran kartı belleği RAM'den alacak bu yüzden size 4 GB RAM kalacak bu da bu oyunlara yetmez. RAM'i 16 GB çift kanal yapın.

Arkadaşım için en fazla 1800 lira olacak şekilde APU sistem önerisi yapar mısınız? N11 ve Trendyol'dan satıcı puanları da yüksek olan yerlerden yapılacak.

Hocam onun yerine GT 1030 ekran kartlı AMD 1200 AF'lı bir sistem toplayın daha fazla FPS değeri var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar 3000G içinde bulunan dahili GPU zaten oyun için yetersiz, 16 GB RAM de alsa bir şeye yaramaz. 3000G oyun için uygun değil. Tamam performans artar doğru ona bir şey demiyorum fakat adamın bütçesi zaten 1800 TL, 16 GB RAM'i ne yapsın? Ki zaten alamıyor, bütçesini aşıyor.

16 GB RAM gerektiren oyunları zaten oynayamayacak, 3000G'ye 16 GB RAM önermenin bir mantığı yok.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı