1800 TL SSD seçimi

Ek bir sorum olacak :
Okuma ve yazma hızının oyun performansı ile bir ilgisi var mı ? İyi bir okuma yazma için sınır nedir sizce ? Kaça kaç iyidir mesela ?

Oyun performansı ile alakası yok fakat texture yükleme, oyun açılma vb. süreleri kısaltır. Üzecek disk değil bu konularda, merak etmeyin. Belirli bir sınır yok aslında. Modelleri fiyatına göre değerlendiriyoruz.

Ek bir sorum olacak:
Okuma ve yazma hızının oyun performansı ile bir ilgisi var mı? İyi bir okuma yazma için sınır nedir sizce? Kaça kaç iyidir mesela?

Yüksek Gigabyte'lı oyunlarda işe yarayabilir. En büyük farkı (oyunlar için konuşuyorum) yükleme ekranında görürsün ama bu çok devasa bir fark olmaz yani, kısa yüklenme süreleri için SSD olsun yeter diyeyim sana.

Bu farkı, dosya transferi yaparken, edit yaparken ve render alırken görürsün. Benim tavsiyem yüksek okuma ve yazma hızı olan bir SSD alman (ki zaten doğru düzgün ya bu var ya da Samsung bu işi yapan) çünkü hem kaliteli oluyorlar hem de doğru düzgün okuma yazma vaadi veriyorlar.

Yani sonuçta iki tane bundan da alabilirsin ama ben 1 TB yüksek okuma ve yazma hızı olan SSD yerine 2 TB ama (NVMe SSD'lere göre) düşük okuma ve yazma hızlı bir SSD almayı gereksiz buluyorum.

Ne de olsa 1 TB yeterli bir depolama alanı. Yarın öbür gün SSD hızı gerektiğinde yüksek hızlı okuma ve yazmaya sahip bir SSD koşar yardımına.

Ve son olarak doğal olarak KC3000 ile Exceria G2'nin kalitesi bir değil. Burada sadece marka kelitesinden bahsetmiyorum parça kalitesinden bahsediyorum.

Son düzenleme:
Yüksek Gigabyte'lı oyunlarda işe yarayabilir. En büyük farkı (oyunlar için konuşuyorum) yükleme ekranında görürsün ama bu çok devasa bir fark olmaz yani, kısa yüklenme süreleri için SSD olsun yeter diyeyim sana.

Bu farkı, dosya transferi yaparken, edit yaparken ve render alırken görürsün. Benim tavsiyem yüksek okuma ve yazma hızı olan bir SSD alman (ki zaten doğru düzgün ya bu var ya da Samsung bu işi yapan) çünkü hem kaliteli oluyorlar hem de doğru düzgün okuma yazma vaadi veriyorlar.

Yani sonuçta iki tane bundan da alabilirsin ama ben 1 TB yüksek okuma ve yazma hızı olan SSD yerine 2 TB ama (NVMe SSD'lere göre) düşük okuma ve yazma hızlı bir SSD almayı gereksiz buluyorum.

Ne de olsa 1 TB yeterli bir depolama alanı. Yarın öbür gün SSD hızı gerektiğinde yardımına yüksek hız ve okumalı bir SSD koşar.

Depolama olarak her türlü işimi görür 1TB ama tek Kioxia Exceria 2100/1700 alsam üzer mi? Dizüstümde de 500GB Kioxia var.

Depolama olarak her türlü işimi görür 1TB ama tek Kioxia Exceria 2100/1700 alsam üzer mi? Dizüstümde de 500GB Kioxia var.

İhtiyacını karşıladığını düşünüyorsan neden olmasın sonuçta DRAM'i var. Benim bütçem olsa KC3000 tercih ederim. Hem kalite hem okuma yazma hızı bakımından. Ara sıra da olsa render alıyorum sonuçta.

Kısaca üzmez ama G2, KC3000'den daha alt sınıf bir ürün.

Bütçeniz için en iyisini önerdik. Neden farklı bir disk arıyorsunuz? G2 modelini diyorsanız üzmez.net

Bütçeniz için en iyisini önerdik. Neden farklı bir disk arıyorsunuz? G2 modelini diyorsanız üzmez.
Merhaba.
Technopat Sosyal'i devamlı kullanan bir üye değilim. Zannediyorum ki site başlığı yayınlanmadan önce değiştirmiş. X TL SSD SEÇİMİ şeklinde benzer çok başlık gördüm şimdi. Ben " 1 TB 4 ADET SSD arasında kaldım ) şeklinde başlık açmıştım. Net bir bütçem veya fiyat yoktu. 2000 lira tepe fiyatım gibi ama daha uygun yollu alternatiflere de açığım.

Merhaba.
Technopat Sosyal'i devamlı kullanan bir üye değilim. Zannediyorum ki site başlığı yayınlanmadan önce değiştirmiş. X TL SSD SEÇİMİ şeklinde benzer çok başlık gördüm şimdi. Ben " 1 TB 4 ADET SSD arasında kaldım ) şeklinde başlık açmıştım. Net bir bütçem veya fiyat yoktu. 2000 lira tepe fiyatım gibi ama daha uygun yollu alternatiflere de açığım.

Tamam, sizin için en iyi seçenek KC3000. Eğer bütçenizi zorlamak istemiyorsanız G2, 970 Evo Plus gibi alternatiflere yönelebilirsiniz.

Merhaba.
Technopat Sosyal'i devamlı kullanan bir üye değilim. Zannediyorum ki site başlığı yayınlanmadan önce değiştirmiş. X TL SSD seçimi şeklinde benzer çok başlık gördüm şimdi. Ben " 1 TB 4 adet SSD arasında kaldım. ) Şeklinde başlık açmıştım.

Karışık soru başlıkları hem kötü gözüküyor ve anlamayı zorlaştırıyor. Doğal olarak moderatörler bunu düzeltmek durumunda kalıyor.

Net bir bütçem veya fiyat yoktu. 2000 lira tepe fiyatım gibi ama daha uygun yollu alternatiflere de açığım.

Kaliteden çok fiyat benim için önemli derseniz ve okuma yazma hızı oyunlarda sorun çıkartmasın yeter derseniz, tabii ki de G2 alabilirsiniz. Yormaya gerek yok.

Sonuçta G2 de kalitesiz değil. Sadece KC3000'e göre daha kalitesiz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı