1800 TL'ye 144/165 Hz monitör tavsiyesi

Bütçe
1500-1800
Ghostingi en az olan VA panel Curved monitör lazım.



Foruma yardımcı olmak istiyorum ama insanlar bilgiyi doguştan almıyorlar. Hocam bırakın 2000 TL altı bütçeyi 4000 TL bütçeye bile çıksanız VA panellerin yüzde 99 kadarında ghosting var. Anlamanız için bir video atıyorum. Videonun 8:19. saniyesini açın küçük olan ekran IPS büyük olan ekran VA panel. Ufo testinde VA panelin arkasındaki siyahlıkları görebilirsiniz ve bütün VA paneller maalesef böyle. Tek sorunsuz VA panel Samsung Odyssey G7 ve G9 onlarında fiyatı 5000 TL'den başlıyor. Bir de yeni çıkan Dell S2722DGM var onda da daha az ghosting olacaktır. Ama konumuz bu degil. 2000 TL -3000 TL arası bütçede ghosting olmayan VA panel yok denilecek kadar az. Kötü IPS panellerde var ama 2000 TL bütçede, ufo testi açınca ghosting yapmayan çok IPS panel bulabilrisiniz ama VA panel şuanlık yok. Videoyu izlerseniz aradaki farkı anlayabilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Dell S2422HG alın, ghosting hiç yok diyemem ama olması gerektiği kadar var. Hiç olmayan bu bütçede bir monitör bulursanız bana da haber edin.
 
Bu modelinde kronik olarak var mı? Ya da hdmi ile baglarsam bu sorunu yasar miyim?
Kronik diyemeyiz sadece rastlanıyor arada kronik olsaydı hepsinde görülürdü. HDMI konusunu bilmiyorum genelde insanlar üst model HDMI kullanmıyor direkt DP kablosu ile bağlıyor. Benim monitörüm de başka bir 165Hz bende de aynı olay var böyle arkada kablolar ile oynadığımda arada gidiyor görüntü anlık.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı