19 TL’ye Satılan Windows 10 Lisansları Yasal Değil!

• Konuyu başlatan Silinen üye 106715
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 33
  • Görüntüleme 4.486
Ortalıkta ucuza satılan keyler aslında microsoft tarafından kar amacı gütmeyen eğitim amaçlı okul, yazılım testi yapan vb kişi ve kuruluşlara ücretsiz verilen keylerdir. Bu kodlar belli marka/model/mac vs tanımlı şekilde verilir. Satan kişide muhakkak bilgisi vardır bunların, Microsoft desteğe ulaşıp gerekli bilgileri verdiğinizde, mevcut key bloke edilir ve size başka key verilir ve yeni key 2. ye satılır. İlk keyi kullanan arkadaş sağ altta activate windows yazısını görünce kabak gibi kalır ;)

O ürünü aldığınızda her zaman risk vardır. Korsan yazılım mı yoksa başka türlü mü kullanırsınız bilemeyeceğim.
Eğitim amaçlı Pro diye satılmıyor. Bunun ayrıntılı sürümleri var. Eğitim amaçlı olanlar Education sürümüdür. Ayrıca buda parayla satılıyor. Bizzat bizden kesilen vergiler ile alınıp okullara veriliyor. Bu kodlar ile satıcı hiçbir şekilde Microsoft'tan destek alamaz. Alıcı da aynı şekilde.

Eğitim amaçlı Pro diye satılmıyor. Bunun ayrıntılı sürümleri var. Eğitim amaçlı olanlar Education sürümüdür. Ayrıca buda parayla satılıyor. Bizzat bizden kesilen vergiler ile alınıp okullara veriliyor. Bu kodlar ile satıcı hiçbir şekilde Microsoft'tan destek alamaz. Alıcı da aynı şekilde.

Öf çok biliyorsunuz...

Nonprofit eligibility and discounts | Microsoft for Nonprofits

Buradan başvurarak Siirt Şehit Polis Hayrettin Şişman okuluna 15 tane windows 10 pro aldık ve ÜCRETSİZ!
Buradan da Microsoft yetkililerine tekrar teşekkürler!

Microsoft Türkiye'ye iletsinler bir zahmet: ''İnsanların 2-3 lira daha ucuza sebze-meyve alabilmek için tanzim kuyruklarına girdiği bir dönemde bir asgari ücretin yarısını bir bilgisayar lisansına neden versinler?''

Öf çok biliyorsunuz...

Nonprofit eligibility and discounts | Microsoft for Nonprofits

Buradan başvurarak Siirt Şehit Polis Hayrettin Şişman okuluna 15 tane windows 10 pro aldık ve ÜCRETSİZ!
Buradan da Microsoft yetkililerine tekrar teşekkürler!
Bravo ne diyeyim. Education sürümleri 1 adet retail olacak şekilde verilir ve okuldaki bütün sistemlere girilir. Normal Windows 10 Home veya Pro ile farkı vardır. Örneğin bizim okulda Education sürümü var. Siz Pro sürümünü almışsınız o ayrı bir şey. Her neyse yine de dediğiniz şey yanlış. 2-3 ayda elde patlayacak bir şey değil bu aynı şekilde tek müştereye satılan keyler bunlar. Kodu bizzat kendim de denedim zamanında ve şu an kullanıyorum. Sadece 1 bilgisayarda çalıştı benimki. Bazıları yine de 15-20 TL'ye Retail şeklinde satıyorlar. Onlar 1'den fazla bilgisayarda çalışıyor. Benim bahsettiğim OEM keyler.

Bravo ne diyeyim. Education sürümleri 1 adet retail olacak şekilde verilir ve okuldaki bütün sistemlere girilir. Normal Windows 10 Home veya Pro ile farkı vardır. Örneğin bizim okulda Education sürümü var. Siz Pro sürümünü almışsınız o ayrı bir şey. Her neyse yine de dediğiniz şey yanlış. 2-3 ayda elde patlayacak bir şey değil bu aynı şekilde tek müştereye satılan keyler bunlar. Kodu bizzat kendim de denedim zamanında ve şu an kullanıyorum. Sadece 1 bilgisayarda çalıştı benimki. Bazıları yine de 15-20 TL'ye Retail şeklinde satıyorlar. Onlar 1'den fazla bilgisayarda çalışıyor. Benim bahsettiğim OEM keyler.

Tek kişide çalışıyorsa ve 19 tl ise yumulun derim :D

Haberden Edit:

Yani eğer Microsoft dışından ürün anahtarı satın alır ve herhangi bir Microsoft ürününü etkinleştirirseniz, paranız anında çöpe gidebilir.

Her key aynı değil. MAK key alırsanız fazla fazla bilgisayarda girersiniz. Ama limiti geçilince patlar lisanslar. RETAIL veya OEM key alırsanız tek bilgisayarda girilir ve lisans patlama durumu olmaz. Alırken sorun ona göre alın. Aynı paraya RETAIL varken OEM alınmaz, OEM varken MAK alınmaz.

Windows 10 lisansı Microsoft´un sitesinde 1.300 ₺, 1.900 ₺ gibi fiyatlarla satılıyor. 10 ₺, 20 ₺ gibi fiyatlarla satan kişilerin bu keyleri nereden ve nasıl elde ettikleri meçhul. Bu yüzden fazla güvenmenizi önermem.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı