19 yaşında askerlik erteleme nasıl yapılır?

Rys

Hectopat
Arkadaşlar öncelikle merhaba, hemen konuyu açıklayayım; 2004 Ocak doğumluyum, Anadolu lisesinden geçen yıl mezun oldum, geçen yıl YKS girmemiştim maddi şartlardan dolayı ve çalışmak zorunda kaldım, haliyle 1 yıl boyunca çalışıp eve yardımcı olurken yine sınav dönemi geldi ve bu sene sınava girdim artık ne olursa diye 250 puan alabildim ve sıralamalarım 900k civarı geldi, bu sene de giremeyeceğim sanırım bir yere, lise mezunu için askerlik techili oluyormuş sanırım, e-Devlet üzerinden bakındım fakat bulamadım, şu anda 19 yaşındayım, askerlik techili yaptırabilir miyim ve nereden yaptırabilirim, kaç yaşına kadar geçerli bu durum, rica etsem biraz bilgilendirir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
E-devlet üzerinden dene, oradan erteleyemezsen ıslak imzalı diploma ile askerlik şubeye git veya askerlik şubede belge çıkartarak halledersin erteleme işini.

Barkodlu belge çıkarıyorlardi, hatırlayamadım adını.

Belgelerin tamamını hatırlamıyor olabilirim ama aklımda kalanlar;

* Askerlik Durum Belgesi (E-Devletten barkodlu belge)
* Diploma (Okuldan aldığınız asli diploma veya E-Devlet üzerinden farketmez)
* Kimlik fotokopisi

Hatırladığım belgeler bunlar. Yine de siz araştırıp belgeleri tamamlayın, askerlik şubesine gidip işleminizi gerçekleştirin. E-Devlet üzerinden tecil yapılamıyor sanırım.

Liseden sonra 1 yıl + ondan sonra da istek üzerine 1 yıl daha uzatılır.

Uzatma işlemini askerlik şubesine giderek yapacaksın.

21 yaşına kadar uzatılıyor diye okudum internette; şu an 19 yaşındayım, ocakta 20 olacağım, bu kez erteledikten sonra seneye tekrardan erteleme şansım var mı peki?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı