Çözüldü 19 yaşında birisi askere ne zaman gider?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Kadir.kd

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba ben 11 Ekim'de 19 yaşıma gireceğim yoklamaya 4 ay 8 gün kalmış. Tahminen askere ne zaman giderim, belge işleri vs. uzun sürüyor mu? 2026'da YKS'ye girip tecil ettirmeyi düşünüyordum.

Screenshot_2025-08-23-22-34-50-930_tr.gov.turkiye.edevlet.kapisi-edit.jpg

Çözüm
Şu 4 ay 8 gün içinde lise mezuniyet belgenle en yakın askerlik şubesine gidip tecil işlemi yaptırmak istediğini söylemelisin, yoklama dönemi içinde tecil işlemini yaptırmazsan kaçak durumuna düşersin. Dediğim işlemi yaptırdıktan sonra seneye YKS'ye girip üniversite tercihi ve kaydın gerçekleştikten sonra üniversite eğitimi sebepli tecilin okul tarafından otomatik gerçekleştirilir.
Şu 4 ay 8 gün içinde lise mezuniyet belgenle en yakın askerlik şubesine gidip tecil işlemi yaptırmak istediğini söylemelisin, yoklama dönemi içinde tecil işlemini yaptırmazsan kaçak durumuna düşersin. Dediğim işlemi yaptırdıktan sonra seneye YKS'ye girip üniversite tercihi ve kaydın gerçekleştikten sonra üniversite eğitimi sebepli tecilin okul tarafından otomatik gerçekleştirilir.

Çözüm

Hocam şu anda okula gitmediğim halde tecil yapılabildigini bilmiyordum teşekkürler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı