19 yaşında saçlarım dökülüyor

Genetik haricinde stres de saç dökebiliyor. Beyazlama da var mı?

Beyazlama yok ama strese son bir iki yıldır arada sık sık girdim ekonomik ailevi sorunlar yaşadım ve sanırım farkında olmadan depresyona girmişim uzun bir süre, bunu sonradan fark ettim.

Yapacak bir şey yok kardeşim en azından sadece saç problemin var. Ciddi sağlık problemlerin olmasından iyidir.

Benim ailemde var ama bana gelir mi bilmiyorum dayım 35 yaşında beyin tümöründen öldü teyzemde beyin damar tıkanıklığı ve adını bilmediğim bir hastalık var bu hastalık onda kemik erimesine sebep oldu, annemde de saç dökülmesi var ama çok değil yine de kafasının bazı kısımları çok seyrek zamanın da oda çok strese girdi halen de öyle sanırım ben onunla konuşmadığım için bilmiyorum. Baba tarafında da sadece dedem pankreas kanseri gibi bir şeydi.

Benim de tam 19 yaşında başlamış, 25 yaşındayken tamamen kel olmuştum. Üzülecek bir durum yok. Kel kaldığın zaman kel seven kadınların varlığıyla tanışacaksın. Her malın alıcısı var dostum. Baktın hoşuna gitmiyor ektirirsin. Ben 30 yaşından sonra saç ektirdim mesela. İki senedir şıkır şıkır geziyorum. Ha niye ektirdin abi dersen tamamen kendi hoşuma gitmediği için ektirdim. Açıkçası saçım yokken daha rahattım.

Siz öyle kadınlar gördünüz mü gerçekten hocam?
 
Aklın şaşar kardeşim, bazen geriye dönüp baktığımda beni bile şaşırtıyor. Az buçuk özgüvenli olursan, eksiklik değil artıdır. Olgunluk hissi oluşturur karşındaki insanlarda.
 

Geri
Yukarı