1900 ₺ işlemci önerisi

10100F nasıl mantıklı oluyor? Neye dayanarak söylüyorsunuz bunu?

Aralarında oyun performansı olarak 9600k daha performanslı olsa bile önü açık değil. H410 anakarta ileride 10400F ile yükseltme yapabilir mesela. B365 anakarta ileride anca ikinci el işlemci ile yükseltme yapar.

Aralarında oyun performansı olarak 9600k daha performanslı olsa bile önü açık değil. H410 anakarta ileride 10400F ile yükseltme yapabilir mesela. B365 anakarta ileride anca ikinci el işlemci ile yükseltme yapar.
İleride yükseltme yapacaksa şimdiden alsın o halde. i5 10400F ve anakart alsın azcık para daha koyup. Şu an i3 10100F alması mantıksız.

9. nesile niye yatırım yapmasın? Böyle çok mu güçlü olacak?
Efendim?
1633090519759.png

1633090545530.png

Olsun tek fark MHz ve OC yapabilme özelliği. Gene de o işlemci halen 6/6.
Ayrıca adamın anakartı Z değil K özelliğini kullanamaz.
Biz ne diyoruz yukarıda bak bakayım.

Son düzenleme:
B360 anakartımla 9600K kullandım. Ekran kartım RTX 2060 idi. Daha sonra RTX 2070'e geçince darboğazdan dolayı 9700 KF'ye geçtim. Darboğaz yapmıyor. K serisi işlemci kullanmamın sebebi K serisi olmayan işlemcilere göre daha yüksek frekansta çalışması. Oyunlarda yüksek FPS beklentiniz varsa anakart OC'ye izin vermese bile K serisi işlemci almanızı tavsiye ederim. 10. nesilin tek artısı çekirdeklere ek olarak izlekle gelmeleri. Oyunlara etkisi yok. Gerçek çekirdekler tıkandığında izlekler bunun yerini tutmuyor. Oyun için 6 çekirdek 12 izlek kullanacağına gerçek 8 çekirdek kullan daha iyi.
Ekran kartını bilmiyorum ama 9700K/KF öneririm. Uzun vadede tüm bileşenlerin ömrünün sonuna kadar işlemci de götürür seni. İşlemcide ikinci el de alınabilir. Çok nadirdir işlemcinin bozulması. İnternrtten GET vs. gibi yöntemlerle ikinci el almanı öneririm.

B360 anakartımla 9600K kullandım. Ekran kartım RTX 2060 idi. Daha sonra RTX 2070'e geçince 9700 KF'ye geçtim. Darboğaz yapmıyor. K serisi işlemci kullanmamın sebebi K serisi olmayan işlemcilere göre daha yüksek frekansta çalışması. Oyunlarda yüksek FPS beklentiniz varsa anakart OC'ye izin vermese bile K serisi işlemci almanızı tavsiye ederim. 10. nesilin tek artısı çekirdeklere ek olarak izlekle gelmeleri. Oyunlara etkisi yok. Gerçek çekirdekler tıkandığında izlekler bunun yerini tutmuyor. Oyun için 6 çekirdek 12 izlek kullanacağına gerçek 8 çekirdek kullan daha iyi.
Ekran kartını bilmiyorum ama 9700K/KF öneririm. Uzun vadede tüm bileşenlerin ömrünün sonuna kadar işlemci de götürür seni. İşlemcide ikinci el de alınabilir. Çok nadirdir işlemcinin bozulması. İnternrtten GET vs. gibi yöntemlerle ikinci el almanı öneririm.

O izlek eksikliğini ileride çok çeker. Oyunlar çoklu çekirdeğe adapte olmaya başladı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı