19'dan sonra boyum uzar mı?

641429

Decipat
Boyun 20'li hatta 22, 23 yaşlara kadar uzayacağını biliyorum ancak daha ne kadar uzayabilirim merak ediyorum. Boyum neredeyse 1.70, en azından 1.75 veya 1.75 üstü olmak istiyorum bunun için ne yapabilirim? 19 yaşındayım, süt ürünlerini bu yaşta tüketirsem etki eder mi? Uyku düzenim iyi değil iyileşmişti ancak tekrardan bozuldu.

19 yaşında boyun hâlâ uzayabilir ama genetik faktörler çok önemli. Erkeklerde boy uzaması genelde 18-21 yaşlarına kadar devam eder, bazen 22-23'e kadar sürebilir. Süt ve süt ürünleri genel kemik sağlığı için iyi ama bu yaşta boy uzamana pek etkisi olmaz. Düzenli uyku çok önemli çünkü büyüme hormonu uykuda salgılanır. Ayrıca spor, özellikle esneme hareketleri ve duruşu düzeltici egzersizler faydalı olabilir ama kemik uzamasını doğrudan artırmaz. Kısacası, genetik sınırların ötesine geçmek zor ama sağlıklı yaşam alışkanlıklarıyla potansiyelini en iyi şekilde kullanabilirsin. Esneme hareketlerini dene bununla alakalı YouTube'da çok içerik var.

Büyük ihtimali uzar çünkü boy uzaması, kemiklerin uç kısımlarında bulunan büyüme plaklarında kemik oluşumu ile gerçekleşir. 20 yaş civarında büyüme plaklarının kapanması ile tamamlanır. Ama denemekten zarar gelmez.

Plaklar kapanmış mı kapanmamış mı baktırsam mı ki acaba.

Plaklar kapanmış mı kapanmamış mı baktırsam mı ki acaba.

Baktırman için bir sebep yok sadece büyüme için önemli olan faktörlere dikkat et arada boyunu ölçmen yeterli olacağını düşünüyorum. Ama karar senin istersen baktırabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…