1'den fazla motor almak mantıklı mı?

Enahaine

Hectopat
Makaleler
1
Para biriktirip birden fazla motor alacağım dediğim zaman insanlar 1 motor neyine yetmiyor diyor. İşte şunu şunu alacağım diyorum onları alacağına tek motor şunu al diyorlar. Fakat ben kafamda hepsinin amacı ve zamanını farklı düşünüyorum örnek vereyim racing alıp hafta sonu kullanmak nakedı şehir içi Touringi'de uzun turlarda kullanırım diyorum. Ama insanlar farklı düşünüyor siz ne diyorsunuz sizce birden fazla motor istemek saçma mı?

Zaten öyle olması lazım. 4 silindir racing bir motoru olan adam her gün onu şehir içinde özellikle istanbul izmir gibi yerlerde kısa mesafeye gitmek için kullanırsa hararet yapar zaten motorlar. Alır bir tane scooter rahatına bakar haftasonu da çıkar otobana adrenalin depolar.

Para biriktirip birden fazla motor alacağım dediğim zaman insanlar 1 motor neyine yetmiyor diyor. İşte şunu şunu alacağım diyorum onları alacağına tek motor şunu al diyorlar. Fakat ben kafamda hepsinin amacı ve zamanını farklı düşünüyorum örnek vereyim racing alıp hafta sonu kullanmak nakedı şehir içi Touringi'de uzun turlarda kullanırım diyorum. Ama insanlar farklı düşünüyor siz ne diyorsunuz sizce birden fazla motor istemek saçma mı?

Bu şuna benziyor, multitask için farklı laptoplar kullanmak, ve gayet mantıklı.

Bütçe el veriyorsa mantıklı tabii ki. Şehir içinde scooter çok mantıklı bir seçenek mesela. Kısa mesafede kim 4 silindir makine çalıştırsın.

Bende şu anda 3 motor var. Yapmak istediğin şey gayet normal. Yol motoruyla arazi yapmazsın, arazi motoruyla markete gitmezsin sonuçta.

Karrrrrdeşim ne demek CBR650R yahu onu alacağına bir tane 50'den 80 CC'ye yükseltilmiş scooter al her yere gidersin abi tavsiyesi. Ben 40 yaşındayım her türlü motoru sürdüm sen beni dinle. Senden çok tecrübem var.

*Başkalarının fikirlerine saygı duymadan insan örneği

Paran var, isteğin var ama başkalarının da fikirleri var. Unutmayın ki herkesin fikirleri kendi hayatına göre şekillenir. İnsanların fikirlerini dinlemek bazen iyi olabilir ama genelde fazla takılmamak lazım. Bir racing, bir naked, bir touring mi istiyorsun? Bir tane de cross al dağa taşa tırmanırsın. Kendi hayatın, kendi seçimlerin. Neyi istiyorsan onu yap. Ben ikinci monitörü alacağımı söylediğimde "oglim büyük monitör al iki monitörü napacan" diyen insanlar vardı. Onun fikri de saçma değil benim fikrim de. Önemli olan neyi istediğin. Yapıştır gitsin.

Karrrrrdeşim ne demek CBR650r yahu onu alacağına bir tane 50'den 80 CC'ye yükseltilmiş scooter al her yere gidersin abi tavsiyesi. Ben 40 yaşındayım her türlü motoru sürdüm sen beni dinle. Senden çok tecrübem var.

*Başkalarının fikirlerine saygı duymadan insan örneği.

Paran var, isteğin var ama başkalarının da fikirleri var. Unutmayın ki herkesin fikirleri kendi hayatına göre şekillenir. İnsanların fikirlerini dinlemek bazen iyi olabilir ama genelde fazla takılmamak lazım. Bir racing, bir naked, bir touring mi istiyorsun? Bir tane de cross al dağa taşa tırmanırsın. Kendi hayatın, kendi seçimlerin. Neyi istiyorsan onu yap. Ben ikinci monitörü alacağımı söylediğimde "oglim büyük monitör al iki monitörü ne yapacaksın" diyen insanlar vardı. Onun fikri de saçma değil benim fikrim de. Önemli olan neyi istediğin. Yapıştır gitsin.

Yani benim istediğim 4 tane motor almak scooter, racing, naked ve Sport touring hatta istediğim modelleri ve amaçlarını kafamda oturttum yani scooter işe gidip gelme ve bazen kuryelik yapıyorum onun için naked ise aynı şekilde şehir içi bazen scooter yerine alıp kullanmalık, racing ise hafta sonu viraj, otobana çıkıp gazlama falan Sport touring ise hani böyle uzun turlar ve gezmek için örnek vereyim İstanbul Muğla gibi yerlere gitmek için istiyorum hatta istediğim motorlar bile kafamda hatta olursa 3 4 ay içinde racing motoru almayı düşünüyorum.

Maddi olarak da bu gidişle zorlayacak çok bir şey olacağını düşünmüyorum yani yeni dükkan kurduk çok şükür kazancımız iyi yanı maddi durumum bu dediklerimi yapmak için uygun olmaya başlıyor.

Yani benim istediğim 4 tane motor almak scooter, racing, naked ve Sport touring hatta istediğim modelleri ve amaçlarını kafamda oturttum yani scooter işe gidip gelme ve bazen kuryelik yapıyorum onun için naked ise aynı şekilde şehir içi bazen scooter yerine alıp kullanmalık, racing ise hafta sonu viraj, otobana çıkıp gazlama falan Sport touring ise hani böyle uzun turlar ve gezmek için örnek vereyim İstanbul Muğla gibi yerlere gitmek için istiyorum hatta istediğim motorlar bile kafamda hatta olursa 3 4 ay içinde racing motoru almayı düşünüyorum.

Maddi olarak da bu gidişle zorlayacak çok bir şey olacağını düşünmüyorum yani yeni dükkan kurduk çok şükür kazancımız iyi yanı maddi durumum bu dediklerimi yapmak için uygun olmaya başlıyor.
Maddi olarak zora sokmayacaksa alınır. Zevk meselesi bu. Ben naked sevdiğim için bir tane 250CC bir tane de yüksek cc naked alırım ikisi işimi görür. Scooter ile uğraşmam. Görüldüğü üzere tercih meselesi.

Şu sıralar 750 Hornet almayı düşünüyorum. CB650R da aklımı çeliyor. İkisi arasında kaldım. 250NK'nın yanına çekeceğim birini. Ama o fiyatlar ne öyle yahu.

Maddi olarak zora sokmayacaksa alınır. Zevk meselesi bu. Ben naked sevdiğim için bir tane 250CC bir tane de yüksek CC naked alırım ikisi işimi görür. Scooter ile uğraşmam. Görüldüğü üzere tercih meselesi.

Şu sıralar 750 hornet almayı düşünüyorum. CB650r da aklımı çeliyor. İkisi arasında kaldım. 250Nk'nın yanına çekeceğim birini. Ama o fiyatlar ne öyle yahu.

Vallaha hocam benim de istediklerim Sport touring hariç bence o kadar pahalı değil 1 activa s 1 MT 25 1 450 sr son aralakta BMW F900XR istiyorum. Tabii ki F900XR'ı a ehliyet aldıktan sonra alacağım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı