1GB RAM DDR2 PC'ye en fazla kaç GB RAM takılır?

Aytekinyilmazz

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, iki farklı bilgisayarcıya götürdüm. Birisi DDR2'ye 2 GB RAM takılır en fazla ondan da randıman almazsın dedi. Diğer bilgisayarcı da 2 tane 2 GB RAM takarız dedi ne yapsam hangisine versem kasayı veya tavsiyeniz var mı? (32Bit 1GB RAM pc)

Anakartın marka modelini söyle öncelikle.

Anakart adı: MSI G31M3 V2 (MS-7529)

Anlamadığım olaysa şu bilgisayar Casper fakat bunu yazıp tıkladığımda msı’ın sitesine yönlendiriyor.
Slot sayısı: 2.
Max Memory (gb): 4 yazıyor.
8BD26C94-307C-4580-932B-5E5B9F49A34D.jpeg

Anakart markası MSI olduğu için MSI çıkıyor. Yazığı gibi 4 GB RAM destekliyor. 2x2 4 GB DDR2 800MHz RAM alıp takabilirsiniz.

Anakart markası MSI olduğu için MSI çıkıyor. Yazığı gibi 4 GB RAM destekliyor. 2x2 4 GB DDR2 800MHz RAM alıp takabilirsiniz.

Şu an takılı 1 GB RAM olduğu için 4 GB RAM'la beraber 5GB RAM mı oluyor? Windows 10 veya 8 yükleyebilir miyim peki.
Bir de bu işlemleri kendim yapabilir miyim evde (format ve RAM takma) yani bilgisayarcıya para verip yaptırsam mı?

Hayır şu an takılı olan RAM dahil 4 GB destekliyor. 3GB RAM takamayacağınıza göre ya tek 4 GB RAM takarsınız ya da 1GB ram+ 2 GB RAM takarak toplam 3GB RAM kapasitesi elde edersiniz. Bana sorarsanız Windows 8.1 kullanmanız daha performanslı olacaktır sisteminizi 4 GB RAM yapmanız dahilinde. Son sorunuza gelecek olursak kendin yapabilirsin bilgisayarcıya para vermene gerek yok.

Hayır şu an takılı olan RAM dahil 4 GB destekliyor. 3GB RAM takamayacağınıza göre ya tek 4 GB RAM takarsınız ya da 1GB ram+ 2 GB RAM takarak toplam 3GB RAM kapasitesi elde edersiniz. Bana sorarsanız Windows 8.1 kullanmanız daha performanslı olacaktır sisteminizi 4 GB RAM yapmanız dahilinde. Son sorunuza gelecek olursak kendin yapabilirsin bilgisayarcıya para vermene gerek yok.

Kralsın ya eyvallah çok sağ oll.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı