1GB RAM ve Celeron işlemcili sisteme Linux dağıtımı önerisi

MertDaniel00

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, çok çok eski bir bilgisayar var. Aslında birden çok, okul laboratuvarında. Bunlara hangi işletim sistemini önerirsiniz?
Sistem ile ilgili tek bildiğim 1 GB RAM ve Intel Celeron işlemci var.

Benim aklımda olanlar:
Ubuntu
Xubuntu
Mint Cinnamon
Mint Xfce
Manjaro
Elementary OS.

Benim gönlüm Mint Xfce'den yana. Belki Windows 7 ya da 8.1 de olabilir. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Hangi model Celeron olduğunu belirtmemişsin. Çok eski ve 1 GB RAM dediğine göre birkaç tahminim var ama neyse.

Soruna gelirsek; bu kadar eski sistemleri tek bir amaç için kullanmak daha mantıklı olabilir. Birkaç emulatör ile sistemi retro oyun konsoluna çevirebilirsin. Atari, NES, SNES, Game Boy, Sega Genesis gibi video oyun konsollarının ve Commodore, Amiga, MS-DOS gibi bilgisayar sistemlerinin oyunlarını rahatlıkla oynatır. ROM sitelerinden binlerce oyun bulabilirsin. 40-50 TL´ye de USB gamepad alırsan kusursuz olur.

Buradan bile tam bilmediginiz anlasiliyor zaten. Kernelin kendisini direkt kuramaz ki sisteme.

Arkadaşım burada bilgilerimizi mi yarıştırıyoruz yapma Allah aşkına. Ne olduğunu biliyorum zaten sanırım verilen cevaplar moderatör tarafından silindi. Komple yazdığımı oku madem bak ne demişim bilmemek değil öğrenmemek ayıp demişim. Düzelt madem hatamı. Linux'un kernel olduğunu biliyorum zaten kaç senedir laptop'umda kali kullanıyorum. Arkadaş "windows kurmayın kasar linux kullanın" gibi birşey yazmış. Bende basitçe kafasında canlasın diye böyle bir şey yazdım bu kadar takılacak bir konu değil bu. İyi forumlar.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı