1ms 75Hz mi 4ms 144Hz mi? (27" 2K)

Jibijeb

Hectopat
27 inç monitör bakıyorum şu aralar. Bütçem için arada kalıyorum. 2K için 1ms 144Hz için bütçem yetmiyor. 4ms 144Hz düşünebilirim ancak.

Alternatif olarak 2K 1ms 75Hz monitörlere de baktım. Hatta aynı marka ve diğer özellikler de aynıyken fiyatlar aynı sayılabilir.

Fiyatları aynıyken;​
27" 2K 1ms 75Hz mi 27" 2K 4ms 144Hz mi?​
Neden belirtirseniz sevinirim.

Hatırladığım kadarı ile programlama ile uğraşıyordunuz ve RX 580'e karar kılmıştınız. Eğer RX 580'iniz varsa 144 Hz sizin için fazla olur. 2K 75 Hz sizin için gayet iyi.

Oyunlardan aldığınız FPS miktarına bağlı olarak değişir. 144 üstünü rahatça görüyorsanız 4ms 144Hz daha mantıklı. Ama oynadığınız oyunların çoğunda 144 altına inmeler sık oluyor ise 1ms 75Hz daha mantıklı. Karar sizin

Çözünürlük ve gecikme kadar panel tipi de önemlidir. Fazla oyun oynayan biri olsanız bile oynadığınız oyunlara göre 75Hz üzeri gereksiz olabiliyor. Ekran kartınız RX580 ise zaten e-spor oyunları dışında 144Hz'i pek doyuramazsınız.

Hatırladığım kadarı ile programlama ile uğraşıyordunuz ve RX 580'e karar kılmıştınız. Eğer RX 580'iniz varsa 144 Hz sizin için fazla olur. 2K 75 Hz sizin için gayet iyi.
Evet RX580 siparişini verdim bugün. Tam da hatırladığınız gibi programlama ile uğraşacağım. Metinler ve günlük kullanım için ms değeri mi Hz değeri mi önemlidir onu öğrenmeye çalışıyorum.

Sizin için kesinlikle 75 Hz üstü gereksize yakın bir harcama olur. Günlük kullanım ve sizin işiniz için 75 Hz hatta 60 Hz bile idealdir. 2K 75 sizin için bence iyi olur.

4 ms monitör kullanan biri olarak onu almanı öneririm. Çünkü 1 ms olan monitörlerin paneli TN. Renkleri çok soluk gösteriyor ve siyah rengi griye çalıyor. Tahminlerime göre bu 4 ms olanın paneli VA'dır. Oyunlarda herhangi bir dezavantajını görmedim. Eğer filmde izleyen biriysen bundan şaşma.

Benim için önemli olan değer hangisi onu söyler misiniz? Günlük kullanım olarak düşünebilirsiniz. Metin okuyacağım gibi düşünebiliriz yani. Pek oyun oynayacağımdan değil ama evet dediğiniz gibi RX580 için 144Hz zaten fazla. İleride ekran kartı değiştirirsem 144Hz gerekir mi onu da düşünemiyorum şu an.

Dediğim gibi ms ne işe yarar, Hz ne işe yarar. Ekrandaki metinlerin göz yormaması için hangisi daha önemlidir sizce?

Programlama için iki değer de anlamsız.
Önemli olan çözünürlük. İmkan var ise akrobatik ayağı olan bir monitör daha iyi olur.

Benim için önemli olan değer hangisi onu söyler misiniz?
Anladığım kadarıyla oyunları can sıkıldığında vakit öldürmek için oynuyorsunuz, ana odağınız bilgisayarı amacı dahilinde kullanmak. İleriye dönük bir yatırım düşünüyorsanız 144Hz almanız mantıklı olabilir fakat Nvidia rahat durmayıp 360Hz monitör çıkardı. İleride fiyatların düşme ihtimali var bence. Uygun fiyata bulabileceğiniz bir 75Hz 1ms monitör en azından 2 yıl işinizi rahat rahat görür. 144Hz ileriye dönük bir yatırım olabilir fakat diğer faktörler dahilinde şuan ihtiyacınızın çok üstünde kalır bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…