1ms 75Hz mi 4ms 144Hz mi? (27" 2K)

Benim için önemli olan değer hangisi onu söyler misiniz? Günlük kullanım olarak düşünebilirsiniz. Metin okuyacağım gibi düşünebiliriz yani. Pek oyun oynayacağımdan değil ama evet dediğiniz gibi RX580 için 144Hz zaten fazla. İleride ekran kartı değiştirirsem 144Hz gerekir mi onu da düşünemiyorum şu an. :)

Dediğim gibi ms ne işe yarar, Hz ne işe yarar. Ekrandaki metinlerin göz yormaması için hangisi daha önemlidir sizce?
Gözünüzün yorulmaması için 75 Hz idealdir. Sizin işiniz içinde günlük kullanım içinde 75 Hz idealdir. Hz ekranda ki görüntünün saniye başına kaç kere yenilendiğini belirtir. Klasik 60tır. Yani 75 sizin için akıcı bile olacaktır. MS ise gecikme değeridir sizin için 5 MSe kadar gecikme önemli değil. Panel tipi olarakta muhakkak IPS panel bakınız.

O sebeple 2K almayı düşünüyorum. Yeterlidir umarım. Peki dediğiniz ayağa sahip bir monitör söyler misiniz bana, rica etsem?
Bütçe belirtirseniz size uygun bir kaç monitör önermeye çalışırım. Boş yere 1 MS gibi gecikmelere düşüp fazladan para vermenize hiç gerek yok. İşinizi biliyorum ve gereksiniminize uygun bir monitör önerebilirim.

Bütçe belirtirseniz size uygun bir kaç monitör önermeye çalışırım. Boş yere 1 MS gibi gecikmelere düşüp fazladan para vermenize hiç gerek yok. İşinizi biliyorum ve gereksiniminize uygun bir monitör önerebilirim.
144Hz için bütçemi (olmayan:)) 1700-1800 civarlarına zorlayacaktım ki biliyorsunuz hesapta yokken araya birde ekran kartı sıkışmıtı dün gece. :) Çok daha uygun fiyata 75Hz 1+ms bulabilirsek çok iyi olur. Teşekkür ederim.

144Hz için bütçemi (olmayan:)) 1700-1800 civarlarına zorlayacaktım ki biliyorsunuz hesapta yokken araya birde ekran kartı sıkışmıtı dün gece. :) Çok daha uygun fiyata 75Hz 1+ms bulabilirsek çok iyi olur. Teşekkür ederim.

Eğer renk ve görüntü kalitesi sizin için önemliyse ki önemli olmalı :), IPS panel almanız gerekir. Eğer 27 inç sizin için vazgeçilmezse 1800-1900 civarına ancak 2K IPS ekran monitör bulabilirsiniz. Bence inçten feragat edip 24 inç bakabilirsiniz. Çokta küçük değildir kendisi, gayet yeterli boyu.

Eğer renk ve görüntü kalitesi sizin için önemliyse ki önemli olmalı :), IPS panel almanız gerekir. Eğer 27 inç sizin için vazgeçilmezse 1800-1900 civarına ancak 2K IPS ekran monitör bulabilirsiniz. Bence inçten feragat edip 24 inç bakabilirsiniz. Çokta küçük değildir kendisi, gayet yeterli boyu.
75Hz'e düşmemize rağmen fiyatlar pekte düşmedi gibi oldu. :) IPS panel farkından mı? Örneğin 4ms 2K VA panel Samsung 2000 liraydı. 75Hz alırsam fiyat bayağı düşer diye ümit etmiştim..

75Hz'e düşmemize rağmen fiyatlar pekte düşmedi gibi oldu. :) IPS panel farkından mı? Örneğin 4ms 2K VA panel Samsung 2000 liraydı. 75Hz alırsam fiyat bayağı düşer diye ümit etmiştim..
IPS Panel size en iyi renk, görüntü kalitesi ve izleme açısını verir. Tabi biraz tuzludur :) Ancak bence büyük gereklilik. Tabi ki VA panelde çok üzmez. Ama TN'den kesinlikle kaçının.

Bu monitör renk doğruluğu ve parlaklık açısından başarılı bir monitör.
Ayağı akrobatik değil böyle olmamasının nedeni uygun fiyatlı olmasından kaynaklı.
İsterseniz ayrıca 200 liraya akrobatik ayak satın alınabiliyor fakat bu konfor için bir tavsiye şart değil.

Önerdiğim monitörün 144hz olanını kullanıyorum oldukça memnunum.

Bu monitör renk doğruluğu ve parlaklık açısından başarılı bir monitör.
Ayağı akrobatik değil böyle olmamasının nedeni uygun fiyatlı olmasından kaynaklı.
İsterseniz ayrıca 200 liraya akrobatik ayak satın alınabiliyor fakat bu konfor için bir tavsiye şart değil.

Önerdiğim monitörün 144hz olanını kullanıyorum oldukça memnunum.
Arkadaşın link güzel bir öneri. @Jibijeb

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı