1TB HDD vs 240 GB M.2 SSD

240 GB SSD vs 1TB HDD

  • 1TB HDD

    Oy: 15 27,8%
  • 240GB SSD

    Oy: 39 72,2%

  • Oy verenlerin toplamı
    54
Depolama için kullanılacak ise HDD. Windows için ise SSD. Bir diğer konu ise eğer oyun için alıyorsanız oyunlarda pek FPS artışı yaratmaz sadece açılışlarını hızlandırır.
Haritası büyük oyunlarda uzaktaki cisimlerin daha hızlı görünmesini de sağlar. Sadece harita yüklenirken geçişlerin hızlı olması değil yani.
 
Maddi nedenlerden dolayı hocam. Normalde Notebookumda 512 GB SSD var ama malum günler, PC ye alamadım.
Hocam dolar 7 TL. Anlıyorum. Anlamıyorum nasıl bekliyorlar asgari ücretin insanlara yetmesini? Bence adamakıllı zam gelmeli şu asgari ücrete.
 

SSHD nedir diye baktım da firecuda diye bir şey buldum fiyatı 677 TL. 800 liraya 860 QVO almak daha mantıklı.

Ayrıca 1TB HDD daha mantıklı. 240 GB neye yetecek GTA 5 ve R6 kursan zaten geriye 40 GB kalıyor.

Düzeltme: @UBerk'in dediği gibi yapmak en mantıklısı bence.
 
240 GB yetecek mi sandınız hocam ya? Ben 500 GB SSD SATA+ 2 TB HDD kullanıyorum. Windows zaten SSD'den 30 GB yiyor. 1 TB SSD almayı düşünüyorum AAA oyunlar için. Bu arada;
Konu sahibi, M.2 SSD alma. Gerek yok. En azından 500 GB SATA SSD al.

M.2 SSD daha hızlı değil mi? Ben Excalibur alacağım M.2 ile SATA'da fiyat farkı yok. Bütçem de yok HDD ile SSD arasında oyun açılmada aralarında kaç saniye fark var.
 
M.2 SSD daha hızlı değil mi? Ben Excalibur alacağım M.2 ile SATA'da fiyat farkı yok. Bütçem de yok HDD ile SSD arasında oyun açılmada aralarında kaç saniye fark var.

M.2 daha hızlı evet ama daha pahalı genellikle. Fiyat farkı yoksa ve aynı depolama alanı sunuyorlarsa aralarında M.2 tercih edilmeli. Tabii, iyi bir markaysa.
M.2 SSD daha hızlı değil mi? Ben Excalibur alacağım M.2 ile SATA'da fiyat farkı yok. Bütçem de yok HDD ile SSD arasında oyun açılmada aralarında kaç saniye fark var.

Oyuna göre değişir. GTA V'te Story Mode açılışında 20 saniye gibi bir fark var mesela. SSD çok daha hızlı yani.
 
Sizin için hız mı yoksa alan mı önemli olduğuna bağlı. Mesela ikisinin ortası olan bir 2, 5” 500GB SSD alabilirsiniz.

Ben oyun açılırken beklemek istemiyorum, mesela eski laptopumda CS:GO'ya girişi 5 dk oyuna bağlanmayı da 8 dakikada yapıyordu.
Açıkcası ikisi de çok önemli.
 
Keşke yüksek kapasiteli SSD'ler daha alınabilir fiyatlarda olsa. Şahsen bedava HDD verseler kendi sistemime takmam. Tabi bütçe meselesi bu işler. SSD kullanıcıya çağ atlatıyor desek yeridir. Bütçeyi biraz daha arttırabilirseniz 500GB bir SSD her ihtiyacınızı karşılar. Alınmışken 500 GB alınması taraftarıyım. Sonuçta bunu bir kere alıp 5 yıl garanti kullanacaksınız. Bütçe sıkıntıysa 240 GB ile depolama sıkıntısı yaşama ihtimaliniz var. Büyük boyutlu oyunlar oynamıyorsanız mutlaka SSD alın.

Artık standart haline geliyor Samsung QVO SSD'si çoğu SSD'ye oranla çok daha ucuz.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı