1TB M.2 NVMe SSD önerisi

hitcan

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci: AMD Ryzen 5 5600X
Ekran kartı: GIGABYTE GeForce RTX 3060 2.0 EAGLE 12GB 192Bit
RAM: Gskill 32GB (2x16GB) DDR4 4000MHz CL18
Anakart: MSI B550 GAMING GEN3
SSD: Samsung 970 EVO Plus NVMe™ M.2 SSD 1TB
Meslek
Tıbbi Görüntüleme Teknikeri
Anakart
B550 GAMING GEN3
Anakartımın desteklediği oyun için kullanacağım en iyi SSD öneriniz nedir? Fiyatın bir önemi yok. Sağlamlık, ısı ve performans bakımıdan genel olarak en iyi SSD seçimim hangisi olur?

Anakartım: https://tr.msi.com/Motherboard/B550-GAMING-GEN3

Şu anki SSD'im:
Crucial 500GB P3 serisi 3D NAND NVMe M.2 SSD.

Gen4 destegi yok. Gen3 sinirlari icerisinde calismaya devam eder geriye donuk uyumluluk mevcut.

Ben uzun bir süre anakart değiştirmeyi düşünmüyorum Gen3 almam daha mantıklı olmaz mı?

Bence gen4 alman daha iyi olur. Bir indirim olur gen4 anakart alırsın veya AM5'e geçersin aynı SSD'yi o zamanda kullanırsın tekrardan almana gerek kalmaz.

Anakartım daha sıfır yeni aldım o yüzden önümüzdeki 2 yıl boyunca değiştirmem yani 2 yıl sonra da daha yeni nesil bir SSD alırım ona

Anakartımın desteklediği oyun için kullanacağım en iyi SSD öneriniz nedir? Fiyatın bir önemi yok. Sağlamlık, ısı ve performans bakımıdan genel olarak en iyi SSD seçimim hangisi olur?

Anakartım: https://tr.msi.com/Motherboard/B550-GAMING-GEN3

Şu anki SSD'im:
Crucial 500GB P3 serisi 3D NAND NVMe M.2 SSD.

Samsung 970 EVO Plus düşünüyorum nasıl olur?

Ben uzun bir süre anakart değiştirmeyi düşünmüyorum Gen3 almam daha mantıklı olmaz mı?

Ne fark edecek ki zaten bundan cok daha ucuza iyi bir Gen3 SSD yok. 2000-2200 TL'ye iyi bir Gen3 SSD alabiliyor olsa eyvallah da alamiyorsun zaten. Kaldiki SSD'ler yillarca kullanilan parcalar. 3-4 yil sonra bile anakart degistirecek olsan ikinci slota takar devam edersin elinde iyi bir ikinci diskin olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı