1TB SSD bulunan sisteme 300GB HDD takılır mı?

Kütüphane bulunan ETS, Outlast, Half-Life, l4D gibi oyunların tamamını HDD'ye kuruyorum şu an.

HDD de sorun olmaz gibi o oyunlar ama açık dünya oyunları MMORPG vs olur. En azından ben HDD de iken oyunda haritanın yüklenmesini bekliyordum, efektler bazen çıkmıyordu o zamanlar işlemci de iyi değildi ama SSD'ye atınca oyunu düzeldi o sorunlar büyük oranda.

Elimde 1TB 3500/2100 hızlarında bir M.2 SSD var. Ancak 600GB'ı kaldı çoğu şeyi indirdikten sonra. Bir de 300GB HDD buldum odamda, sadece oyun indirmek için kullanacağım. Kullanmalı mıyım yoksa hızlarından dolayı gereksiz mi?

Hocam HDD iyi durumda ise neden olmasın;)

HDD kullanınca da sistem 1 dakikada açılıyor, SSD'ye geçince de aydınlanmış, kurtulmuş ve kutsanmış hissediyorsunuz hocam.

Hocam benim demek istediğim şey o değil. Ben diyorum ki 1TB SSD alıp 2TB HDD almak diyorum.
Yani gidip de boşuna 4TB SSD almak yerine 1TB SSD 4 TB HDD almak aynı fiyat depolama için HDD.
Sistem için SSD kullanılırsa hız farkı falanda olmuyor.

Hocam benim demek istediğim şey o değil. Ben diyorum ki 1TB SSD alıp 2TB HDD almak diyorum.
Yani gidip de boşuna 4TB SSD almak yerine 1TB SSD 4 TB HDD almak aynı fiyat depolama için HDD.
Sistem için SSD kullanılırsa hız farkı falanda olmuyor.
Oluyor hocam nasıl olmasın, o zaman niye SSDli sistemler HDDli sistemlerden hızlı ki? Evet dediğiniz daha bütçe dostu ama SSD HDD'ye göre daha avantajlı, zaten SSDler ortalama 10 yıl gidiyor.

Evet ben farklı düşünüyorum benim babamın SSD fabrikası yok. Veya ben tuvalete girince para çıkartmıyorum o yüzden SSD'ye verecek param yok.
Benim babamın da SSD fabrikası yok hocam, tuvalete gidince de para çıkartmıyorum, ben de sizin gibiyim yani ama SSD kullanıyorum, lüks değil ki.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı