1TB SSD önerisi

Bütçe
2000
WD Blue serisi de iyidi diye biliyorum. Sizce bu nasıl?
Onun yerine buna bakabilirsin aynı seriden

Haklısınız hocam :D KC3000'e çok gerek olduğunu düşünmüyorum. Şu anda zaten 980 Pro'ya sahibim depolama alanı yetmediği için 2. SSD'ye ihtiyaç duydum çok üst düzey olmasına gerek yok.

Kioxia Excaria G2 mi VP4100 mu sizce hocam?

Konuyu çok saptırmışsınız başından beri okuyorum SSD hakkında hiçbir bilginiz yok, lütfen susun artık @xobavenso. Stok gelirse ya da mağazaya yakınsan bunu al: Kioxia 1TB Exceria Plus Serisi NVMe M.2 SSD (3400MB Okuma / 3200MB Yazma) fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da Stok gelmezse bunu al: Kioxia Exceria G2 LRC20Z001TG8 1 TB 2100/1700 MB/S M.2 SSD Fiyatları ve Özellikleri
Bütçe artarsa da bunu al: Kingston 1TB Fury Renegade SFYRS/1000G NVMe M.2 Okuma Hızı 7300MB / Yazma Hızı 6000MB SSD Uygun Fiyatları ile Tebilonda @ProximusTwo Hocamın öneriler gayet iyidir sadece onu dinleyebilirsiniz.

Bugün alacağım. Başka öneriniz var mıdır? Yoksa G2 alacağım. Kendi kendime sistem dizdiğimde F/P sistemlere koyduğum bir SSD idi zaten o yüzden biraz daha yakın bakıyorum.

@ProximusTwo üstat harbi bilgin var iyi ki uyardın baştan da Adata 850 Lite almadik teşekkürler de halen arıyorum 2000 TL bandinda ve Viper VP4100'den daha iyisini bulamadim 1800TBW yazma garantisi ve 5 yıl garantisi var IOPS değerleri cok yüksek ve kontrolcüsü bayağı 8k lik SSD'lerdeki kontrolcu (phison E16) ne diyorsun alsam mı kararsiz kaldim tek sıkıntı kullandığım laptopta SSD soğutucu blogu var zaten ve SSD de de soğutucu blogu var. SSD dekini sokersem garanti dışı kalabilir.

@ProximusTwo üstat harbi bilgin var iyi ki uyardın baştan da Adata 850 Lite almadik teşekkürler de halen arıyorum 2000 TL bandinda ve Viper VP4100'den daha iyisini bulamadim 1800TBW yazma garantisi ve 5 yıl garantisi var IOPS değerleri cok yüksek ve kontrolcüsü bayağı 8Klik SSD'lerdeki kontrolcu (phison E16) ne diyorsun alsam mı kararsiz kaldim tek sıkıntı kullandığım laptopta SSD soğutucu blogu var zaten ve SSD de de soğutucu blogu var. SSD dekini sokersem garanti dışı kalabilir.

OVY adlı satıcıdan pek emin olamadım şikayetleri var forumlarda. Garanti dışı, 2.el ürün gönderiyor gibi gibi. Sizce alınır mı?

Bende G2 ve VP4100 arasında kaldım. B450M S2H anakart ile kullanacağım hangisini almak mantıklı olur?
Sistem R5 5500 - RX6600.

Vallahi sipariş ettiğim Viper yabanci piyasada gariptir ki daha çok pahalı olduğu için önerilmiyormus (207 sterlin ~ 250 dolar 1TB versiyonu) onun dışında DRAM ve hiz konusunda eksiği görünmüyor özellikle gen4 olmasi önemli benim icin bir de TBW değeri ki 1800TBW garanti verilmiş üstüne 5 yil garanti. 2180'e aldim VP4100 2-3 güne gelir bakarim sorun olursa, sıkıntı çıkarsa yazarım. Kioxia G2 almayı çok düşündüm ama ileride sistem değişikliği/yükseltmesi yaparsam daha iyi ve hızlı SSD alayim derdine girmek istemiyorum. Sonuçta G2 gen3 bir SSD, yani direk eski sistemden çıkardığım hızlı SSD'yi yeni sisteme takip kullanmak isterim ek olarak VP4100 de dahili sogutucu var bu da bir + benim için.

Bende G2 ve VP4100 arasında kaldım. B450M S2H anakart ile kullanacağım hangisini almak mantıklı olur?
Sistem R5 5500 - RX6600.

Senin anakart gen3 SSD slotu olan bir anakart yani Viper'i taksan çalışır ama tam performansını alamazsın ama SSD stabil çalışır.

Vallahi sipariş ettiğim Viper yabanci piyasada gariptir ki daha çok pahalı olduğu için önerilmiyormus (207 sterlin ~ 250 dolar 1TB versiyonu) onun dışında DRAM ve hiz konusunda eksiği görünmüyor özellikle gen4 olmasi önemli benim icin bir de TBW değeri ki 1800TBW garanti verilmiş üstüne 5 yil garanti. 2180'e aldim VP4100 2-3 güne gelir bakarim sorun olursa, sıkıntı çıkarsa yazarım. Kioxia G2 almayı çok düşündüm ama ileride sistem değişikliği/yükseltmesi yaparsam daha iyi ve hızlı SSD alayim derdine girmek istemiyorum. Sonuçta G2 gen3 bir SSD, yani direk eski sistemden çıkardığım hızlı SSD'yi yeni sisteme takip kullanmak isterim ek olarak VP4100 de dahili sogutucu var bu da bir + benim için.

Senin anakart gen3 SSD slotu olan bir anakart yani Viper'i taksan çalışır ama tam performansını alamazsın ama SSD stabil çalışır.
Bende sistemi değiştirirsem SSD'yi bir şekilde kullanırım dedim ve VP4100 almaya karar verdim.😄

Ben G2 sipariş ettim. Fakat ben 2.SSD olarak aldığım için ayrıca 980Pro'ya sahibim. Bu yüzden çok üst düzey bir şey tercih etmek istemedim ve DRAM bulunan en ucuz model olması beni G2 almaya itti. Tek SSD olacaksa VP4100 daha iyi olur sizin icin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

• Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
    Yukarı