1TB WD elements harici diskim gözükmüyor

Makaleler
1
Yer
Masasında
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba. 1TB WD elements bir harici diskim var, bilgisayara taktığımda bağlanma sesi geliyor ve diskin ışığı yanıyor fakat ne disk yönetiminde ne de CMD list disk kısmında gözükmüyor, normal olarak file Explorer'da da gözükmüyor. İntarnette izlediğim videolarda sadece bu 3 bölümden birinde işlem yapıyorlar fakat bende hiçbiri olmadığı için işlem yapamıyorum sorun ve çözümü ne olabilir acaba?

Pekala. Peki bir çare var harici diskinizin içini açıp içindeki dizüstü bilgisayar diskini başka bir bilgisayara takarak verilerinizi kurtarmak başka bir seçenek gözükmüyor başka yapabileceğimiz.
İçinde herhangi bir veri yok sadece takmak istiyorum içinde gereksiz dosyaları atacağım.

İçinde herhangi bir veri yok sadece takmak istiyorum içinde gereksiz dosyaları atacağım.

Peki. Harici diskinizi bilgisayara bağlamaya yarayan kablonun aynısı var mı yedeği falan?

Böyle bir kablo.
10577712807986.jpg
Yani yok.

O halde arama kısmına "CMD" yönetici olarak çalıştırın "disk part" yazın sonra "list vol" sonra eğer diskiniz orada gözüküyor ise "sel vol (sıralamadaki örnek vol 1 vol 2 diye) orada diskinizin vol sayısını yazın) örnek: "Sel vol 1" sonra "assign letter=t sonra enter.

O halde arama kısmına "CMD" yönetici olarak çalıştırın "disk part" yazın sonra "list vol" sonra eğer diskiniz orada gözüküyor ise "sel vol (sıralamadaki örnek vol 1 vol 2 diye) orada diskinizin vol sayısını yazın) örnek: "Sel vol 1" sonra "assign letter=t sonra enter.
Denedim ama gözükmüyor yapacak bir şey yok gibi.

Yaparım ama neden?

Neyse o şu an iki tane yapabileceğimiz şey var 1.harici diskin kapağını açıp içindeki dizüstü diski masaüstü bilgisayara "SATA" yoluyla bağlayarak verilere ulaşabiliriz.
2.bu çözüm biraz fazla uğraştırıyor.

Neyse o şu an iki tane yapabileceğimiz şey var 1.harici diskin kapağını açıp içindeki dizüstü diski masaüstü bilgisayara "SATA" yoluyla bağlayarak verilere ulaşabiliriz.
2.bu çözüm biraz fazla uğraştırıyor.
İçinde hiç bir veri yok dediğim gibi yani amacım verilere ulaşmak değil, içine veri atmak. Neyse şöyle bir şey fark ettim disk bu bölümde gözüküyor,
Screenshot_1.png

buradan herhangi bir şey yapılabilirmi ?

İçinde hiçbir veri yok dediğim gibi yani amacım verilere ulaşmak değil, içine veri atmak. Neyse şöyle bir şey fark ettim disk bu bölümde gözüküyor,Eki Görüntüle 680181
Buradan herhangi bir şey yapılabilir mi?

Gördüm ki disk sıralamasında WD (western digital) yazıyor yani bu sizin harici diskiniz olabilir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı