WD Elements 1TB harici disk gözükmüyor

Arkadaşlar başka çözüm önerisi olan yok mu acaba? Tam olarak sorunu ne bu diskin onu da anlamadım. Diski takıyorum çalışıyor hissediyorum üstünde ki ışığı sürekli sabit yanıyor belli bir süre sonra sanırım uyku moduna geçiyor ışığı yanıp yanıp sönmeye başlıyor. Livecd ile denedim çeşitli disk Partition programları da kullandım ama nafile. Partititon programlarının bazılarında disk formatı RAW olarak gözüküyor boyutu da 0 MB gösteriyor. Aygıt yöneticisinde disk gözüküyor burada sorun yok fakat özelliklerine girdiğim zaman hiçbir şey yazmıyor. Ne yapacağımı şaşırdım. İçinde ki önemli aile resimlerimi falan alsam yeterli.
Neden halen veri kurtarmaya gitmediniz ki?
Mekanik ya da kart arızalarını sizin evde sağını solunu üfleyince çözüme şansınız yok.

Ve siz tek değilsiniz ki, aynı hatayı yapıp tüm önemli dosyalarını tek bir HDD'de tutan çok insan var, benim ablam mesela düğün resim ve videolarını o şekilde yitirdiler. İngiltere'de 20 bin pound fiyat istemişler, Türkiye daha ucuzdur diye İstanbul'a bana göndermişti Gayrettepe'de veri kurtarma merkezlerine götürmüştüm ama kurtarılamamıştı.

Diski çalıştırıp, kurcalayıp arızayı büyütmeyin, götürün fiyat isteyin. Size uygunsa yaptırırsınız. Her olay, her hasar farklıdır, kurtarma garantisi yoktur. Deneyeceksiniz.

Neden halen veri kurtarmaya gitmediniz ki?
Mekanik ya da kart arızalarını sizin evde sağını solunu üfleyince çözüme şansınız yok.

Ve siz tek değilsiniz ki, aynı hatayı yapıp tüm önemli dosyalarını tek bir HDD'de tutan çok insan var, benim ablam mesela düğün resim ve videolarını o şekilde yitirdiler. İngiltere'de 20 bin pound fiyat istemişler, Türkiye daha ucuzdur diye İstanbul'a bana göndermişti Gayrettepe'de veri kurtarma merkezlerine götürmüştüm ama kurtarılamamıştı.

Diski çalıştırıp, kurcalayıp arızayı büyütmeyin, götürün fiyat isteyin. Size uygunsa yaptırırsınız. Her olay, her hasar farklıdır, kurtarma garantisi yoktur. Deneyeceksiniz.

Pahalı fiyat çekiyorlar o kadar bütçem yok bu yüzden gitmedim. Sağına soğuna üflediğim zaman ya da Harry Potter gibi asa sallayınca düzelmeyeceğini ben de biliyorum. Belki de basit bir sorundur bir program yardımı ile iki dakika da düzelecek bir işlemdir diyerek konu açıp sordum.

Pahalı fiyat çekiyorlar o kadar bütçem yok bu yüzden gitmedim. Sağına soğuna üflediğim zaman ya da Harry Potter gibi asa sallayınca düzelmeyeceğini ben de biliyorum. Belki de basit bir sorundur bir program yardımı ile iki dakika da düzelecek bir işlemdir diyerek konu açıp sordum.
Ben de size öyle olmadığını daha Salı günü ilk mesajda ayrıntılı şekilde anlattım. Diski başlatamıyor.

Ya HDD'in en baş bölümünde Bad Sector var ve bu yüzden diski başlatamıyor bile, ya da kart arızası yaşıyor. İkisi de içini açmakla sağına soluna üflemekle düzelmez.
Aksine denediğiniz her çalıştırma işinde arızayı genişletirsiniz.
Böyle diskler kurcalanmadan, beklemeden profesyonel yardım alınır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı