Çözüldü 1x8 GB RAM 4 GB RAM olarak gözüküyor

  • Konuyu başlatan ZvS
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 11
  • Görüntüleme 410
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ZvS

Hectopat
Katılım
8 Eylül 2019
Mesajlar
407
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Beşikten mezara talebe
Başlıkta belirtmeye çalıştım tek 8 GB RAM takılı PC'de 4 GB RAM gözüküyor. DxDiag'da 8 iken görev yöneticisinde 4 GB olarak gözüküyor sebebi nedir? Çözümü nedir?
 
Çözüm
RAM'i çıkarıp takmayı deneyin. Olmassa başka bir çözüm önereceğim.
Kusura bakma özür dilerim ben bir cahilim , bu yüzden de bırak Türkçeyi İngilizce bir kaynağı bile bulunmayan bir hususta şu dürtüklediğim MAX TOLUD hikayesinde kalkıp bir yazı yazdım.

Ve bu yazıyı da kalktım senle paylaştım cahilliğim buradan başlıyor işte.

Alanınız tıpsa ben niye ameliyata girmiyorum o zaman , Bende yazılım geliştiriciyim ayrıca bu hususta yazılımlar geliştiriyorum iyileştirmeler yapıyorum düzeltmeler yapıyorum.

Şimdi benim atardamarda kesik olsa durun cerrah değilsiniz bende cerrah değilim o yüzden dokunmayın desek bende ölsem hastaneye gidesiye kadar tampon yapmasak değil mi?

Ben size yazı gönderiyorum siz bana 8000 MB 8 GB mi yapcaz sen onu boşver diyorsun

MAX TOLUD yazısı içinde yazılan hiçbir şeyle alakası yok

MAX TOLUD içinde tahsis senin BUS değerinden çıkıyor kaç çıkarsa nereden bileceğiz ki 8 GB diye bir limit görmedim ben MAX TOLUD ' DA

Dikkat ve özen yani
Muhtemeldir yazdığımı ve yazdığınızı anlamadınız cevabım sizin metniniz içerisinde gizli. Muhtemelen son 2-3 satır yazdığımı anlamadınız. Konu kilitlenebilir anlamında diğer arkadaşlara teşekkür ederek noktalamışım. Tekrar okuyarak ne demek istediğimi anlayabilirsiniz.
 
Muhtemeldir yazdığımı ve yazdığınızı anlamadınız cevabım sizin metniniz içerisinde gizli. Muhtemelen son 2-3 satır yazdığımı anlamadınız. Konu kilitlenebilir anlamında diğer arkadaşlara teşekkür ederek noktalamışım. Tekrar okuyarak ne demek istediğimi anlayabilirsiniz.

Zaten Ram çıkarıp takmışsınız olmuş da , tekrar kontrol ediniz ilk mesajda arkadaş RAM çıkar tak demiş ve sorununuz hallolmuş.

Normalde böyle bir sorun olmaz , tak çıkarla da çözüm uygulanmaz ki örneğin bir çok insanın karşılaştığı hatayla benim karşılaşmama nedenim ( RAM temin ederken örneğin CL değerinden MHZ değerine markasına vesaire çok dikkat ederim ) haliyle de teknik hususta bir çok alanda iş yapmama rağmen bu tip sorunla ben hiç karşılaşmadım ( RAM Sök tak 8 GB olsun ) ve hatırlamıyorum.

Lakin sektörde bir kaç hususta düzeltme işi yaparken ; tahsislerle alakalı çok sık karşılaştım ve MAX TOLUD ile alakalı yazıyı size de bu yüzden attım ( MAX TOLUD buna neden olmaktadır bazı konfigürasyonlar da )

Böyle bilgileri sizinle paylaşmamız için ; sizin de özenli ve dikkatli bir okuyucu ve saygılı bir kullanıcı olmanız gerekir özellikle bu tür yardımlaşma yerlerinde.

Ayrıca bu yardım için ne ücret alıyoruz , ne de herhangi bir şey .

Bu bilgileri paylaşıyoruz çünkü yardım etmek istiyoruz olay bu
 

Geri
Yukarı