2.000 TL PC toplama

Bütçe
2.000
Evet. Bütçeyi daha fazla arttırmamak adına bu şekil yaptım. Artık tercih konu sahibinin.

Neden sitem ediyorsun 😀😂 gece gece güldürdün valla. Sen başkalarıyla bir şey tartışmayı kendini gösterme çabası olarak görebilirsin. Amacım konu sahibine ve okuyuculara bir nebze yardımcı olmak. Evet bu arada senden yeni bir bilgi daha geldi. B450 olmasına rağmen overclock olmayan bir anakart atmışım öyle mi :D.

Crucial RAM önerisi de yaptım 20 TL fark ile. Bütçesi hangisine yetiyorsa bırak konu sahibi onu alsın. Sistemin fiyatını topladım ve senin sistem bütçeyi 350-400 TL aşıyor. Xigmatek 600W olmasına rağmen 500W olan ve daha pahalı olan kasayı neden alsın bunu da açıklarsan sevinirim. Ayrıca hadi yine kaçıncı kez seni kırmamak adına Crucial SSD alternatif önerisini de 25 TL fark ile alabilmesi için atayım: Crucial BX500 240GB SSD 540-500 3D NAND SATA 2.5 CT240BX500SSD1 Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor
Evet daha neyi beğenmedin, "2000 TL bütçesi olan adama 2400 TL'lik öneri yaptın, ama en performanslısı seninki helal olsun" dememi mi istiyorsun, nedir?

Attığın anakart B450 değil ki? " Anakart: MSI MB A320M-A PRO Anakart ''
Ahh ahh. Ne güzel ya.

Neden sitem ediyorsun 😀😂 Gece gece güldürdün valla. Sen başkalarıyla bir şey tartışmayı kendini gösterme çabası olarak görebilirsin. Amacım konu sahibine ve okuyuculara bir nebze yardımcı olmak. Evet bu arada senden yeni bir bilgi daha geldi. B450 olmasına rağmen overclock olmayan bir anakart atmışım öyle mi :D

Curcial RAM önerisi de yaptım 20 TL fark ile. Bütçesi hangisine yetiyorsa bırak konu sahibi onu alsın. Sistemin fiyatını topladım ve senin sistem bütçeyi 350-400 TL aşıyor. Xigmatek 600W olmasına rağmen 500W olan ve daha pahalı olan kasayı neden alsın bunu da açıklarsan sevinirim. Ayrıca hadi yine kaçıncı kez seni kırmamak adına Crucial SSD alternatif önerisini de 25 TL fark ile alabilmesi için atayım: Crucial BX500 240GB SSD 540-500 3D NAND SATA 2.5 CT240BX500SSD1 Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor
Evet daha neyi beğenmedin, "2000 TL bütçesi olan adama 2400 TL'lik öneri yaptın, ama en performanslısı seninki helal olsun" dememi mi istiyorsun, nedir?
Sistemi toplarsan 2300TL yapıyor.

Attığın anakart B450 değil ki? " Anakart: MSI MB A320M-A PRO Anakart ''
Ahh ahh. Ne güzel ya.
Valla bak her bildirim geldiğinde gülümsüyorum, mesajını açınca gülüyorum. Gece gece mutluluk kaynağım sensin :D
Düzgünce açıklayınca uzatmış mı oluyorum :) ? Konu sahibinin aklında kesin bir fikir oluşması için burada detaylıca anlatıyorum. Ayrıca belleklere takılmayın diye 20 TL farkla Crucial bellek de önerdim. Eğer güvenmez ise onu alabilir, bunu ben değil siz uzatıyorsunuz.

Anakart overclock olmadan nasıl performans artırıyor :D :D :D ? Bu bilgiye gerçekten çok ihtiyacım var ilk defa duyuyorum. Bu arada alın sırf siz kırılmayın diye istediğiniz anakartın da linkini atayım. Ayrıca ikisi de B450 çipsete sahip. Ve overclock yapılmayacaksa ikiside israf. GIGABYTE B450 B450M-S2H DDR4 SATA3 M2 PCIe NVME HDMI DVI PCIe 16X v3.0 AM4 mATX

RAM konusu da dediğim gibi Crucial markası isterse diye 20 TL daha ödeyerek alabilmesi için onun da linkini attım. Ama siz görmek istediğinizi gördüğünüz için sanırım onu atladınız. Bu arada bu iki anakarttan birinin daha performanslı nasıl olduğunu açıklamanızı merakla bekliyorum.

Bak konuyu tamamen okuduysan ek olarak Yorumda alternatif önermişim dimi...

Ve ben union 2200'ü attığımda onu alabilecek gibiydi neden üstünde 50-60 TL daha koyup senin sistemi almasın ki işte ben daha bilgiliyim havasında bazıları. :)
Valla bak her bildirim geldiğinde gülümsüyorum, mesajını açınca gülüyorum. Gece gece mutluluk kaynağım sensin :D.

Bak konuyu tamamen okuduysan ek olarak yorumda alternatif önermişim değil mi?..

Önermişsin fakat sonradan değiştiriyorsun. Neyse bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp. :)

Attığın sistemi yazdığın sitelere tek tek gidip linkini buraya atacağım, bakalım 2300 TL'mi göreceğiz.

İşlemci: AMD RYZEN 3 3200G 4 3.6 GHz 2MB AM4 65W Radeon Vega 8 1.25 GHz Kutulu İşlemci Dediğiniz fiyat + 40 TL

Anakart: GIGABYTE B450 B450M-S2H DDR4 SATA3 M2 PCIe NVME HDMI DVI PCIe 16X v3.0 AM4 mATX

RAM: Crucial Ballistix 8GB 3000MHz DDR4 BLS8G4D30AESEK - 39.92 USD + KDV

SSD: Crucial BX500 240GB SSD 540-500 3D NAND SATA 2.5 CT240BX500SSD1 Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor

Kasa: Aerocool Aero Engine RGB 500W 80+ RGB Ledli Güçlendirilmiş Camlı USB 3.0 ATX Oyuncu Kasası - Kasa - #EVDE KAL | Teknobiyotik

Toplam 2408 TL. Sırf hayır daha ucuz dersin diye linklerini de yolladım o söylediğin sitelerden.

Ve ben union 2200'ü attığımda onu alabilecek gibiydi neden üstünde 50-60 TL daha koyup senin sistemi almasın ki işte ben daha bilgiliyim havasında bazıları. :)

Önermişsin fakat sonradan değiştiriyorsun. Neyse bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp. :)
Bak sen hala kendin ile beni karıştırıyorsun. Şurada bir forumdayız ve konu tartışıyoruz. Bu çok doğal. Kendimi öyle havalara sokma gibi bir ihtiyacım yok şükür. Öyle bir şey olduğunu da belirtmedim. Ne söylediyseniz cevabını verdim. Ayrıca önerimi değiştirmedim. Eğer overclock yapacaksa diye o anakartı attım ama bütçe sınırını çok geçmemek için hala A320 öneririm. Arkadaşın bütçesi ne de olsa 2400 değil 2000TL. Ama senin için de bir önerim var, o içindeki insanları ezme duygusunu bir an önce çıkar içinden.

Bu devirde imkansız biliyorum ama bir konuda arkadaş 2000 TL'ye APU sistem toplanır demişti. Çok beklentim yok zaten; CS:GO, PUBG Mobile, GTA 4 falan oynatsın yeter. Bunlardan önceliğim CS:GO. Eğer bu fiyata PC varsa bütçeyi arttırıp monitör de alabilirim🙂
Herkes tek kanal RAM önermiş. APU sistem alınacaksa çift kanal RAM performansı ikiye katlıyor 😀

Şöyle bir şey topladım.
(X2)NEOFORZA BLACK FAYE 8 GB DDR4 3000 MHZ SOGUTUCULU PC BELLEK | Trendyol

2213TL tutuyor.

Bütçem en fazla 2000TL dersen kasayı bu modele düşürebilirsin ama mümkünse yukarıdaki haliyle al.

Attığın sistemi yazdığın sitelere tek tek gidip linkini buraya atacağım, bakalım 2300 TL'mi göreceğiz.

İşlemci: AMD RYZEN 3 3200G 4 3.6 GHz 2MB AM4 65W Radeon Vega 8 1.25 GHz Kutulu İşlemci dediğiniz fiyat + 40 TL.

Anakart: GIGABYTE B450 B450M-S2H DDR4 SATA3 M2 PCIe NVME HDMI DVI PCIe 16X v3.0 AM4 mATX

RAM: Crucial Ballistix 8GB 3000MHz DDR4 BLS8G4D30AESEK - 39.92 USD + KDV

SSD: Crucial BX500 240GB SSD 540-500 3D NAND SATA 2.5 CT240BX500SSD1 Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor

Kasa: Aerocool Aero Engine RGB 500W 80+ RGB Ledli Güçlendirilmiş Camlı USB 3.0 ATX Oyuncu Kasası - Kasa - #EVDE KAL | Teknobiyotik

Toplam 2408 TL. Sırf hayır daha ucuz dersin diye linklerini de yolladım o söylediğin sitelerden.

Bak sen hala kendin ile beni karıştırıyorsun. Şurada bir forumdayız ve konu tartışıyoruz. Bu çok doğal. Kendimi öyle havalara sokma gibi bir ihtiyacım yok şükür. Öyle bir şey olduğunu da belirtmedim. Ne söylediyseniz cevabını verdim. Ayrıca önerimi değiştirmedim. Eğer overclock yapacaksa diye o anakartı attım ama bütçe sınırını çok geçmemek için hala A320 öneririm. Arkadaşın bütçesi ne de olsa 2400 değil 2000TL. Ama senin için de bir önerim var, o içindeki insanları ezme duygusunu bir an önce çıkar içinden.

Hiçbir zaman bir insanı ezmem. Bak sen hariç herkesin sistemine bir yorum yaptım. Hatta aynı yorumları yaptım ama sen illa ben illa benim dediğim olacak diyorsun. Neyse kardeşim iyi geceler.
Herkes tek kanal RAM önermiş. APU sistem alınacaksa çift kanal RAM performansı ikiye katlıyor 😀

Şöyle bir şey topladım.
(X2)NEOFORZA BLACK FAYE 8 GB DDR4 3000 MHZ SOGUTUCULU PC BELLEK | Trendyol

2213TL tutuyor.

Bütçem en fazla 2000TL dersen kasayı bu modele düşürebilirsin ama mümkünse yukarıdaki haliyle al.

Güzel bir sistem.
90 TL fazla verip bu anakart alınabilir.

Hiçbir zaman bir insanı ezmem. Bak sen hariç herkesin sistemine bir yorum yaptım. Hatta aynı yorumları yaptım ama sen illa ben illa benim dediğim olacak diyorsun. Neyse kardeşim iyi geceler.
Tamam tamam sen hiçbir insani ezmeye çalışmassın, onu da ben yanlış anlamışımdır umarım. Ben illa benimki olacak demedim. Bak şurada ne söylediysen cevabını verdim, tekrar bir şey söyledin ve tekrar cevap verdim. Şimdi de suçu bana yıkma. Burada benim dediğim daha iyi yarışması yapmıyoruz, insanlara yardımcı oluyoruz değil mi? Ha bir kusurum, yanlışımı gördüğünü düşünüyorsan kusura bakma. Sana da iyi geceler güzel insan :D

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı