2.000 TL PC toplama

Bütçe
2.000
Union 2200'e 50TL ekleyip bu sistemi toplamanı öneririm. Adam akıllı ve "ışıqlı mışıqlı" bir kasa ve güç kaynağı var, ileride 570 ya da 5500XT gibi bir ekran kartı takman mümkün. Ayrıca B450 çipset sayesinde işlemciye hız aşırtma yapmak da mümkün. Yüksek frekanslara çıkabilen e-diye RAM'de APU için büyük bir avantaj.
⦁ AMD Ryzen 3 3200G 12nm (700TL-sitem)
⦁ Gigabyte B450M S2H (490TL-depopark)
⦁ Crucial Ballistix 8 GB 3000MHz CL15 (e-diye) (310TL-DFS)
⦁ Crucial BX500 240GB SATA3 SSD (255TL-Gittigidiyor)
⦁ Aerocool aeroengine 500W 80+ (cylon PSU) (550TL-Teknobiyotik)

Bu sistem çok daha mantıklı.

Yanlış anlama ama benim sistem daha iyi bence. Bellek, kasa, SSD, anakart, ışıklandırma avantajı var.

Attığı RAM kalitesiz sanırım bilindik bir marka değil.
Ve attığı kasa ve PSU'nun yorumlarında böyle bir yorum vardı " kasa kaliteli değil. Gaming bir anakart takınca egzoz fanı sığmıyor bilginiz olsun. "
Yani ona göre alırsan daha iyi olur.

Yanlış anlama ama benim sistem daha iyi bence. Bellek, kasa, SSD, anakart, ışıklandırma avantajı var.
Neden yanlış anlayayım herkesin birilerine yardım ettiği bir mecrada? Evet senin sistemin avantajları var ama 2400 TL bandında bir sistem olmuş. Arkadaşın bütçesi 2000 TL. Bende B450 anakart takardım ama arkadaşın cebinden 110 TL daha çıkmak zorunda kalırdı. Hatta önerimi yapayım: MSI MB B450M-A Pro Max Anakart eğer bütçesini artırabilir ise takılabilir. RAM kısmında avantajlıyım demişsin, ne gibi bir avantaj? Sadece markası daha bilindik olduğu için mi dedin? Çünkü MHz değerleri ve kapasitesi aynı. Bu markayı tercih etmem de 2000 TL bandına daha yakın olması. Yine de daha bilindik bir marka önerisi olsun diye önerimi yapayım: Corsair Cmk8gx4m1d3000c16 Vengeance Lpx 8 Gb 3000mhz Ddr4 Pc Ram Fiyatları ve Özellikleri

Şu an bütçeyi daha az aşmak amacımız olduğu için ve ışıklandırmanın performansa bir etkisi olmadığı için ben sırf ışıklandırma için bütçeyi zorlamanın bir manası olduğunu düşünmüyorum. Kasa olarak Xigmatek çok iyi ve soğutmada da çok bilindik bir markadır. Üstüne 600W 80+ olmasına rağmen sizin önerdiğiniz 500W 80+ kasadan daha da ucuz. Yine buradaki avantajınız nedir, görüntüsü mü anlayamadım. Hele SSD de ne fark var onu hiç anlayamadım. Biri Sandisk, yıllardır flash bellek ve SSD üreticisi olan çok iyi bir marka, öbür yandan yine çok iyi bir marka olan Crucial. İkisi de çok iyi markalar ve ikisi de 240GB. Beni aydınlatır mısınız?

Bu arada satın alacak olan arkadaş topladığım sistemde bu mesajımdaki parçaları takmak isterse 135 TL daha fazla ödemesi lazım. Eğer overclock yapmayacaksa anakartı almanın hiçbir manası yok. Bellekleri de sırf @Nisannn arkadaşımızın sanırım biraz marka takıntısı olduğu için alternatif paylaştım.

Neden yanlış anlayayım herkesin birilerine yardım ettiği bir mecrada? Evet senin sistemin avantajları var ama 2400 TL bandında bir sistem olmuş. Arkadaşın bütçesi 2000 TL. Bende B450 anakart takardım ama arkadaşın cebinden 110 TL daha çıkmak zorunda kalırdı. Hatta önerimi yapayım: MSI MB B450M-A Pro Max Anakart eğer bütçesini artırabilir ise takılabilir. RAM kısmında avantajlıyım demişsin, ne gibi bir avantaj? Sadece markası daha bilindik olduğu için mi dedin? Çünkü MHz değerleri ve kapasitesi aynı. Bu markayı tercih etmem de 2000 TL bandına daha yakın olması. Yine de daha bilindik bir marka önerisi olsun diye önerimi yapayım: Corsair Cmk8gx4m1d3000c16 Vengeance Lpx 8 Gb 3000mhz Ddr4 Pc Ram Fiyatları ve Özellikleri

Şu an bütçeyi daha az aşmak amacımız olduğu için ve ışıklandırmanın performansa bir etkisi olmadığı için ben sırf ışıklandırma için bütçeyi zorlamanın bir manası olduğunu düşünmüyorum. Kasa olarak Xigmatek çok iyi ve soğutmada da çok bilindik bir markadır. Üstüne 600W 80+ olmasına rağmen sizin önerdiğiniz 500W 80+ kasadan daha da ucuz. Yine buradaki avantajınız nedir, görüntüsü mü anlayamadım. Hele SSD'de ne fark var onu hiç anlayamadım. Biri SanDisk, yıllardır flash bellek ve SSD üreticisi olan çok iyi bir marka, öbür yandan yine çok iyi bir marka olan Crucial. İkisi de çok iyi markalar ve ikisi de 240GB. Beni aydınlatır mısınız?

Bu arada satın alacak olan arkadaş topladığım sistemde bu mesajımdaki parçaları takmak isterse 135 TL daha fazla ödemesi lazım. Eğer overclock yapmayacaksa anakartı almanın hiçbir manası yok. Bellekleri de sırf @Nisannn arkadaşımızın sanırım biraz marka takıntısı olduğu için alternatif paylaştım.

Bellekler marka açısından değil daha kaliteli. Kimse adını ilk defa duyduğu bir belleğe güvenmez.
Bilindik kaliteli markaların olması çok daha iyi neden uzattınız ki onun sistemi ileriye daha dönük. Hemde B450M S2H kullanmış sizin attığınız link B450M-PRO Max.

Attığı RAM kalitesiz sanırım bilindik bir marka değil.
Ve attığı kasa ve PSU'nun yorumlarında böyle bir yorum vardı " kasa kaliteli değil. Gaming bir anakart takınca egzoz fanı sığmıyor bilginiz olsun. "
Yani ona göre alırsan daha iyi olur.
Attığım RAM sırf bilmediğiniz bir marka olduğu için mi kalitesiz olduğuna vardınız? Kasa ve PSU oldukça kaliteli markanın ürünleri. Ve ileride sorun çıkarmaması için 600W 80+ güç kaynağı var. Kendi sistemimde Aerocool 500W 80+ PSU kullanıyorum ve RX 580'i işlemci ve ekran kartı aynı anda yüke girdiği zaman besleyemiyor. İleride ekran kartı takacağı zaman sorun yaşanabilir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı