2.000 TL PC toplama

Bütçe
2.000
Attığım RAM sırf bilmediğiniz bir marka olduğu için mi kalitesiz olduğuna vardınız? Kasa ve PSU oldukça kaliteli markanın ürünleri. Ve ileride sorun çıkarmaması için 600W 80+ güç kaynağı var. Kendi sistemimde Aerocool 500W 80+ PSU kullanıyorum ve RX 580'i işlemci ve ekran kartı aynı anda yüke girdiği zaman besleyemiyor. İleri de ekran kartı takacağı zaman sorun yaşanabilir.

Ben kasa ve PSU hakkında yorum yapmadım konuyu değiştirmeyin. RAM ve anakart hakkında konuştum. Evet adını duymadığım bir RAM ve nasıl güvenmemi bekliyorsunuz? Crucial en azından güzel bir marka güvenebilirim. B450M PRO anakartını atmışsınız fakat attığı sistemde B450M S2H modeli vardı ve çok daha performanslı bir kart. İyi geceler.

Bellekler marka açısından değil daha kaliteli. Kimse adını ilk defa duyduğu bir belleğe güvenmez.
Bilindik kaliteli markaların olması çok daha iyi neden uzattınız ki onun sistemi ileriye daha dönük. Hemde B450M S2H kullanmış sizin attığınız link B450M-PRO Max.
Düzgünce açıklayınca uzatmış mı oluyorum :) ? Konu sahibinin aklında kesin bir fikir oluşması için burada detaylıca anlatıyorum. Ayrıca belleklere takılmayın diye 20 TL farkla Crucial bellek de önerdim. Eğer güvenmez ise onu alabilir, bunu ben değil siz uzatıyorsunuz.
Ben kasa ve PSU hakkında yorum yapmadım konuyu değiştirmeyin. RAM ve anakart hakkında konuştum. Evet adını duymadığım bir RAM ve nasıl güvenmemi bekliyorsunuz? Crucial en azından güzel bir marka güvenebilirim. B450M PRO anakartını atmışsınız fakat attığı sistemde B450M S2H modeli vardı ve çok daha performanslı bir kart. İyi geceler.
Anakart overclock olmadan nasıl performans artırıyor :D :D :D ? Bu bilgiye gerçekten çok ihtiyacım var ilk defa duyuyorum. Bu arada alın sırf siz kırılmayın diye istediğiniz anakartın da linkini atayım. Ayrıca ikisi de B450 çipsete sahip. Ve overclock yapılmayacaksa ikiside israf. GIGABYTE B450 B450M-S2H DDR4 SATA3 M2 PCIe NVME HDMI DVI PCIe 16X v3.0 AM4 mATX

RAM konusu da dediğim gibi Crucial markası isterse diye 20 TL daha ödeyerek alabilmesi için onun da linkini attım. Ama siz görmek istediğinizi gördüğünüz için sanırım onu atladınız. Bu arada bu iki anakarttan birinin daha performanslı nasıl olduğunu açıklamanızı merakla bekliyorum.

Düzgünce açıklayınca uzatmış mı oluyorum :) ? Konu sahibinin aklında kesin bir fikir oluşması için burada detaylıca anlatıyorum. Ayrıca belleklere takılmayın diye 20 TL farkla Crucial bellek de önerdim. Eğer güvenmez ise onu alabilir, bunu ben değil siz uzatıyorsunuz.

Anakart overclock olmadan nasıl performans artırıyor :D :D :D ? Bu bilgiye gerçekten çok ihtiyacım var ilk defa duyuyorum. Bu arada alın sırf siz kırılmayın diye istediğiniz anakartın da linkini atayım. Ayrıca ikisi de B450 çipsete sahip. Ve overclock yapılmayacaksa ikisi de israf. GIGABYTE B450 B450M-S2H DDR4 SATA3 M2 PCIe NVME HDMI DVI PCIe 16X v3.0 AM4 mATX

RAM konusu da dediğim gibi Crucial markası isterse diye 20 TL daha ödeyerek alabilmesi için onun da linkini attım. Ama siz görmek istediğinizi gördüğünüz için sanırım onu atladınız. Bu arada bu iki anakarttan birinin daha performanslı nasıl olduğunu açıklamanızı merakla bekliyorum.

Ya arkadaşım cidden yeter.
Al bu siteden farkları görebilirsin. B450M S2H o anakarta göre daha performans veriyor neden uzattın ki bunu. Sırf ben daha çok bilgiliyim 3-5 bir şey yapayım diye gösteriş yapacağına evet bu sistem daha güzel diyebilirdin. Attığım sistem daha iyi diyorsun tamam hiç bir şey demiyorum.
@Bozuk PC Tuşu E-DIE`nin ne olduğunu biliyor musun? Sistemin fiyatını topladın mı? Kasadaki tek farkın ışıklandırma olmadığının farkında mısın? Yazma hızı ve IOPS bakımından BX500`ün üstünlüğünü görüyor musun?
Ya boşver kendini gösterme çabasında. :)
Overclock overclock diyorsun attığın kartta overclock yapılmıyor bile. :)

Ryzen 3 3200G: Amd Ryzen 3 3200G 3.6 GHz AM4 Soket 6MB Önbellek 65W 12nm İşlemci YD3200C5FHBOX | Trendyol 725 TL

Gigabyte B450M S2H: Gigabyte B450M S2H AMD B450 2133MHz DDR4 Soket AM4 mATX Anakart | Trendyol 494 TL

Adata 8x2 16 GB 3000 MHz: https://www.hepsiburada.com/adata-x...-ddr4-ram-ax4u300038g16a-db30-p-HBV00000S1OY9 599 TL

Crucial 120 GB SSD: Crucial 120GB BX500 Serisi Sata 6.0Gb/s 3D NAND SSD (Okuma 540MB / Yazma 500MB) fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da 177 TL

Aerocool CS 1101 500W Kasa: Aerocool CS1101 500W USB 3.0 Siyah Mid Tower ATX Kasa (AE-CS1101-500) - Kasa - Bilgisayar Bileşenleri | Teknobiyotik 381 TL

Toplam: 2376 TL

Bir tık daha ekleyip bu şekil almanı tavsiye ederim. APU sistemlerde çift kanal RAM, ve RAM frekansı çok önemli. Kasanın görünüşü çirkin ama bu bütçeye anca bu kadar. Kasanın içindeki güç kaynağı hakkında endişen olmasın. Aynı güç kaynağını arkadaşım RX 580 ile kullanıyor. Bence bu şekil almalısın.

Ryzen 3 3200G: Amd Ryzen 3 3200G 3.6 GHz AM4 Soket 6MB Önbellek 65W 12nm İşlemci YD3200C5FHBOX | Trendyol 725 TL.

Gigabyte B450M S2H: Gigabyte B450M S2H AMD B450 2133MHz DDR4 Soket AM4 mATX Anakart | Trendyol 494 TL.

Adata 8x2 16 GB 3000 MHz: https://www.hepsiburada.com/adata-x...-ddr4-ram-ax4u300038g16a-db30-p-HBV00000S1OY9 599 TL.

Crucial 120 GB SSD: Crucial 120GB BX500 Serisi Sata 6.0Gb/s 3D NAND SSD (Okuma 540MB / Yazma 500MB) fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da 177 TL.

Aerocool CS 1101 500W kasa: Aerocool CS1101 500W USB 3.0 Siyah Mid Tower ATX Kasa (AE-CS1101-500) - Kasa - Bilgisayar Bileşenleri | Teknobiyotik 381 TL.

Toplam: 2376 TL.

Bir tık daha ekleyip bu şekil almanı tavsiye ederim. APU sistemlerde çift kanal RAM, ve RAM frekansı çok önemli. Kasanın görünüşü çirkin ama bu bütçeye anca bu kadar. Kasanın içindeki güç kaynağı hakkında endişen olmasın. Aynı güç kaynağını arkadaşım RX 580 ile kullanıyor. Bence bu şekil almalısın.

Attığın sistem güzel fakat 120 GB SSD az kalıyor :(

Ryzen 3 3200G: Amd Ryzen 3 3200G 3.6 GHz AM4 Soket 6MB Önbellek 65W 12nm İşlemci YD3200C5FHBOX | Trendyol 725 TL

Gigabyte B450M S2H: Gigabyte B450M S2H AMD B450 2133MHz DDR4 Soket AM4 mATX Anakart | Trendyol 494 TL

Adata 8x2 16 GB 3000 MHz: https://www.hepsiburada.com/adata-x...-ddr4-ram-ax4u300038g16a-db30-p-HBV00000S1OY9 599 TL

Crucial 120 GB SSD: Crucial 120GB BX500 Serisi Sata 6.0Gb/s 3D NAND SSD (Okuma 540MB / Yazma 500MB) fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da 177 TL

Aerocool CS 1101 500W Kasa: Aerocool CS1101 500W USB 3.0 Siyah Mid Tower ATX Kasa (AE-CS1101-500) - Kasa - Bilgisayar Bileşenleri | Teknobiyotik 381 TL

Toplam: 2376 TL

Bu sistem de fena değil, VX Plus 500W var o kasanın içinde. İleride yükseltilecekse benim sistem, yükseltilmeyecekse sizin sistem alınmalı.

Ya arkadaşım cidden yeter.
Al bu siteden farkları görebilirsin. B450M S2H o anakarta göre daha performans veriyor neden uzattın ki bunu. Sırf ben daha çok bilgiliyim 3-5 bir şey yapayım diye gösteriş yapacağına evet bu sistem daha güzel diyebilirdin. Attığım sistem daha iyi diyorsun tamam hiç bir şey demiyorum.

Ya boşver kendini gösterme çabasında. :)
Overclock overclock diyorsun attığın kartta overclock yapılmıyor bile. :)
Neden sitem ediyorsun 😀😂 Gece gece güldürdün valla. Sen başkalarıyla bir şey tartışmayı kendini gösterme çabası olarak görebilirsin. Amacım konu sahibine ve okuyuculara bir nebze yardımcı olmak. Evet bu arada senden yeni bir bilgi daha geldi. B450 olmasına rağmen overclock olmayan bir anakart atmışım öyle mi :D

@Bozuk PC Tuşu E-DIE`nin ne olduğunu biliyor musun? Sistemin fiyatını topladın mı? Kasadaki tek farkın ışıklandırma olmadığının farkında mısın? Yazma hızı ve IOPS bakımından BX500`ün üstünlüğünü görüyor musun?

Curcial RAM önerisi de yaptım 20 TL fark ile. Bütçesi hangisine yetiyorsa bırak konu sahibi onu alsın. Sistemin fiyatını topladım ve senin sistem bütçeyi 350-400 TL aşıyor. Xigmatek 600W olmasına rağmen 500W olan ve daha pahalı olan kasayı neden alsın bunu da açıklarsan sevinirim. Ayrıca hadi yine kaçıncı kez seni kırmamak adına Crucial SSD alternatif önerisini de 25 TL fark ile alabilmesi için atayım: Crucial BX500 240GB SSD 540-500 3D NAND SATA 2.5 CT240BX500SSD1 Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor
Evet daha neyi beğenmedin, "2000 TL bütçesi olan adama 2400 TL'lik öneri yaptın, ama en performanslısı seninki helal olsun" dememi mi istiyorsun, nedir?

Bu sistem de fena değil, VX Plus 500W var o kasanın içinde. İleride yükseltilecekse benim sistem, yükseltilmeyecekse sizin sistem alınmalı.
Evet hocam. VX 500W RX 580'e kadar sorun yaratmaz. Arkadaşım RX 580 ile beraber kullanıyor yaklaşık 2 sene olacak sorun çıkmadı. Sizin sisteminde artıları var. Konu sahibi artık kendi tercihine göre bir seçim yapsın. Neye öncelik veriyorsa ona göre bir seçim yapabilir. Hangisini alırsa alsın üzülmez ama hazır sistemlerden uzak durmasını şiddetle tavsiye ederim. :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı