2.000 TL Sistem Toplama

Arkadaşım OCZ SSD yerine FurryX SSD tercih edin. Ayrıca o işlemciye neden ekstra bir soğutma takma ihtiyacı duydunuz anlamadım kendi soğutması yeter. Frisby kaliteli bir marka değil. Aerocool Corsair veya Zalman tercih edin.

• Fiyat bakımından OCZ'yi seçtim birde karşılaştıklarında OCZ'nin okuma/yazma performansı daha yüksek ve yine araştırdığımda OCZ ile ilgili pek kötü yorum görmedim ama Kingston hakkında bayağı bir kötü yorum gördüm. Karşılaştırmaya buradan gidebilirsiniz.
  • Frisby kasayıda yine webdenal.com a girip 400w (yine fiyattan kısmak için psu lu kasa tercih ettim) kasaları fiyata göre artan olarak listeleyip en güzel ve en hesaplı kasa olan frisby'i seçtim
  • Soğutucuya gelirsek onu silmeyi unutmuşum :D

Bir soru daha sorayım, Ekran kartı yükselmeli mi? yoksa yeterli mi?

Bu sistem nasıl sizce arkadaşlar.

Dosya Ekleri

• sffff.PNG
    sffff.PNG
    41,9 KB · Görüntüleme: 180
Gayet güzel ancak 2 tane 4gb ram alacağına 1 tane 8gb ram alman daha mantıklı olacaktır. İleride yanına bir tane daha takıp sistemin ömrünü uzatabilirsin.

İyi ama SSD' yi sonradan ekleyerek şimdilik çıkarıp ekran kartını R9 380 yapmanız ciddi performans farkı yapacaktır. Ve o kasa olmamış PSU az gelecektir. AeroCool V3X 500W Black Arka Fanlı USB 2.0 ATX Siyah Kasa almanızı öneririm.
O zaman şimdilik SSD'yi iptal edeyim.
eXtreme Power Supply Calculator adlı site bu sistemin yaklaşık olarak 300w çekeceğini yazıyor. eğer R9 380 alırsam bu değer 400w olacak.
psu.jpg

R9 380, SSD'yi iptal ettiğim halde bütçenin üstüne çıkıyor. en iyisi SSD'de R7 370'de dursun 2.000 bin TL'ye bu kadar oluyor.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı