2.000 TL'ye AMD FX 8320 Sistem

Sen bilgili birine benziyorsun bu sistem yeterli gelmeyince bütçeme 1000 tl daha ekledim. Yeni konu açmak da istemiyorum. İntel4690k işlemcili bir sistem toplayacağım bu konu üzeriden veya istediğin bir yerden yardım edebilirmisin ?
 
Buradan devam etmen daha makul olur. Her seferinde yeni konu açılınca yönetici arkadaşlar (haliyle) ceza uygulayabiliyorlar. Bütçen toplamda 3000 TL'ye çıktı o halde. Monitör ve HardDisk hariç bir sistem toplanacak değil mi?

(Şu anda stokta olmadığı için listeye ekleyemedim)
ZALMAN Z3 PLUS 600LE 600W MidT ATX PENCERELİ SİYAH KASA - Vatan Bilgisayar

Bu Kasa+Güç Kaynağı ile beraber toplam 3057 TL ediyor ama, macununa kadar koydum, 50liracık arttı. Tabi başka satıcılardan aynı veya benzer parçaları daha ucuza bulabilmen mümkün.

Bu sistemde, overclock edilebilir bir işlemci, anakart ve buna uygun da soğutma mevcut. Ekran kartı olarak R9 280x koydum, r9 285'e oranla daha performanslı ama kendisi bir miktar çok güç tükettiği için de, 600 Watt'lık güç kaynağı tavsiye ediliyor (Bu yüzden 600Watt güç kaynaklı kasa koydum)

Lakin şöyle bir durum da var, bütçen 3000TL'ye kadar çıktığı için diyorum, işlemcini düşük tutup, ekran kartına abanabilirsin. Oyun bazlı bakacak olursak çok daha fazla performans alırsın. Ama sen i5 4690k dediğin için, bu şekilde topladım. Gayet dengeli bir sistem.

1.jpg
 
Stok fan yeterli ise, OC özelliği olmayan anakart ve yeterli olacak bir işlemcinin yanına daha yüksek verimli bir ekran kartı ayarlayabiliriz.
Yalnız sonradan işlemcinin sıcaklığının sorun çıkarmasından korkuyorum.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı