2+2=5 ama nasıl?

Matematik konusunda biraz sıkıntıların var galiba hocam. Oradaki sadeleştirmeden

(A-b).(a+b)=(b. A)-b^2 gelir.

B(a-b) gelir.

(A-b).(a+b)=b(a-b)

(A+b) = b olabilmesi için verdiğin değerlere bir bakın. Doğal sayılarda 0 denklemi sağlıyor başka,

A= 0
B= Değişkeni fark etmiyor.

Kaldı ki a = b olduğu için (a-b) ile sadeleştirken 0'a bölmüş oluyorsun matematikte ki anlamını biliyorsan uzun uzadıya yazmaya gerek yok.

Dolar 24TL olduktan sonra benim zihin sağlığım olur gibi :D "2b = b" bu nasıl oluyor? Yoksa matematiğe DDoS mu attınız? :)

Hayır. a = b ise b gördüğünüz her yere a yazabilirsiniz. Bu durumda a^2 = a * b ifadesi a * a = a *a olur. Yani eşit. Sorun orada değil.

Sorun daha söylediğini gösterememekle başlıyor. Sözde a - b'ye bölüyor iki tarafı ama onu bile gösterememiş. Asıl sorun ise o sadeleştirme kısmında. a = b olduğu için a - b = 0 olur. Sadeleştirme için iki tarafı aynı değere bölersiniz. Sıfıra bölme tanımsız olduğu için olay orada biter.

Ya konu sahibi dalga geçiyor ya da bilmiyor. İki türlü de uzatmanın anlamı yok. Vakit kaybından başka bir şey değil.
Nasıl yani? A=B ise A²= AxB olur? Çünkü A²= AxA demek?
a = b
a * a = a * b
a² = ab

Burada, a=b olduğu için, a-b=0 olur ve aşağıdaki eşitlik elde edilir:

a² - b² = 0
(a-b)(a+b) = 0

(a-b) 0 olduğundan, a+b=0 olur. Bu, a=-b olarak yazılabilir. Yani, eğer a ve b sıfır olmadığı sürece, a²=ab doğru değildir.

a² - b² = 0
(a-b)(a+b) = 0

(a-b) 0 olduğundan, a+b=0 olur. Bu, a=-b olarak yazılabilir. Yani, eğer a ve b sıfır olmadığı sürece, a²=ab doğru değildir.
Saçmalamaya devam ediyorsunuz. (a-b) * (a+b) = 0 kısmı doğru. Bunun sebebinin a - b'nin sıfır olması da doğru. Ama bu a + b'i sıfır olmaya zorlamaz.

Basit bir örnek. a = 31, b = 31 olsun.
a - b = 0, doğru.
a^2 - b^2 = 0, doğru.
(a - b) * (a + b) = 0 * 62 = 0, doğru. Gördünüz mü? a + b sıfıra eşit olmadı ama eşitlik doğru.
Ve buna rağmen sizin iddianızın aksine a^2 = a * b olur. 31 * 31 = 31 * 31'dir. Veya 31^2'dir.

Foruma üye olurken matematik sorusu soran CAPTCHA koysalar keşke.

Saçmalamaya devam ediyorsunuz. (a-b) * (a+b) = 0 kısmı doğru. Bunun sebebinin a - B'nin sıfır olması da doğru. Ama bu a + B'i sıfır olmaya zorlamaz.

Basit bir örnek. A = 31, b = 31 olsun.
A - b = 0, doğru.
A^2 - b^2 = 0, doğru.
(A - b) * (a + b) = 0 * 62 = 0, doğru. Gördünüz mü? A + b sıfıra eşit olmadı ama eşitlik doğru.
Ve buna rağmen sizin iddianızın aksine a^2 = a * b olur. 31 * 31 = 31 * 31'dir. Veya 31^2'dir.

Ve vavien CAPTCHA doğrulamasından geçemeyip üye olamadı. Kimse profesör değil burada. Yukarıdan bakma kimseye asabımı bozma. Efendi efendi yorumunu yap geç.

Saçmalamaya devam ediyorsunuz. (a-b) * (a+b) = 0 kısmı doğru. Bunun sebebinin a - B'nin sıfır olması da doğru. Ama bu a + B'i sıfır olmaya zorlamaz.

Basit bir örnek. A = 31, b = 31 olsun.
A - b = 0, doğru.
A^2 - b^2 = 0, doğru.
(A - b) * (a + b) = 0 * 62 = 0, doğru. Gördünüz mü? A + b sıfıra eşit olmadı ama eşitlik doğru.

Hocam ben cevap veriyordum, sonra dedim kime ne anlatıyorum :D. Yanlış bilgi diye raporlayıp geçtim. Sabrınıza hayranım.

Ve vavien CAPTCHA doğrulamasından geçemeyip üye olamadı. Kimse profesör değil burada. Yukarıdan bakma kimseye asabımı bozma. Efendi efendi yorumunu yap geç.

Bunun için profesör olmaya gerek yok. Matematik hayatınızda başarılar. Üslupunuza dikkat edip özeleştiri yapmanızı öneririm.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı