2.4 GHz yavaş

Aquaranee

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarımda 5GHz olan interneti kullandığımda gayet iyi bir şekilde çalışıyor ama 2.4GHz'yi kullandığımda 0.11MBps alıyorum. Ama telefonlarda durum böyle değil. Bunun sebebi nedir?

5GHz daha az çeker 2.4 GHz daha uzak menzilli yakınlaşırsan daha hızlı çekeceğini düşünüyorum.

2.4GHz menzili daha yüksektir ancak 2.4GHz'de 50MBps üstü hız alamazsınız. Eğer paketiniz 50MBps veya aşağısı ise 2.4GHz kullanmanızı tavsiye ediyorum.

Yani benim şu an şu iki mesajınızdan anladığım şu:
2.4GHz modellerde 50Mbps üstü alamayız (zaten Türkiye'de 32Mbps üstü alan varsa helal olsun) ancak yakın mesafede 5GHz'den daha fazla performans alırız. Ama uzak menzilli ise 5GHz daha iyi olur, doğru mu anladım?

Son düzenleyen: Moderatör:
2.4GHz menzili daha yüksektir ancak 2.4GHz'de 50MBps üstü hız alamazsınız. Eğer paketiniz 50MBps veya aşağısı ise 2.4GHz kullanmanızı tavsiye ediyorum.
Rahatlıkla üstü hızlar alınabilir. Yanlış bilgi vermeyin. Benim modemimde 576 Mbps 2.4 Ghz desteği var.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı