2.4GHz mouse interneti etkiler mi?

umutxdd

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Merhaba. Yeni aldığım 2.4GHz mouse bugün elime ulaştı fakat ilk taktığımda 5-10dk boyunca internette gelip gitmeler ve yavaşlamalar oldu. Şu an sorun yok gibi görünüyor. Bu Mouse'tan mı kaynaklı? Eğer öyleyse bu sorun devamlı hale gelir mi?

Merhaba. Yeni aldığım 2.4GHz mouse bugün elime ulaştı fakat ilk taktığımda 5-10dk boyunca internette gelip gitmeler ve yavaşlamalar oldu. Şu an sorun yok gibi görünüyor. Bu Mouse'tan mı kaynaklı? Eğer öyleyse bu sorun devamlı hale gelir mi?

Bluetooth olarak kullanırsanız Wi-Fi ile evet hızda bir düşüş yaşatıyor çakışmadan dolayı ancak Dongle ile kullanırsanız hayır.

İki ayrı bağımsız olay birbiri ile denk gelmiş. Yanı bu ben evde su içerken yolda araç kaza yaptı demek ile aynı bir söylem.
Hem internet hem mouse 2.4GHz olduğu için kanallar çakışıyor tarzı bir yanıt okumuştum diğer kullanıcıların sorularında, aklıma pek yatmadığı için böyle bir durum gerçekten var mı diye sormak istedim :D

Hem internet hem mouse 2.4GHz olduğu için kanallar çakışıyor tarzı bir yanıt okumuştum diğer kullanıcıların sorularında, aklıma pek yatmadığı için böyle bir durum gerçekten var mı diye sormak istedim :D
Yok hocam şu an PC'de 3 tane 2.4G cihaz takılı. Bir de öyle bir şey olsa diyelim -ki olmaz, yok- 2.4G Wi-Fi kesilir, komple internet değil.

3 tane 2.4GHz dongle kullanımında cihazlar birbiriyle çalışıp 2.4GHz çakışması yapabilir ancak bu biraz şansa bağlı bir şey. Çok yüksek ihtimalle oluyor ama şöyle anlatayım;

Mesela 2.4GHz uzatma kablosuz bir dongle’a sahip bir Mouse’u 2.4GHz Dongle’a sahip klavyeyle kullanırsanız muhtemelen 2.4GHz çakışması yaşanır.
Eğer 2.4GHz ve uzatma kablolu bir Mouse’un dongle’ını uzatma kablosu sayesinde Mouse’a yaklaştırırsanız ve klavyenin Dongle’ı ise klavyeye yakın olursa her şey gayet normal olur.

Wi-Fi olayında ise Bluetooth ile bir Mouse bağladığınızda çakışmadan dolayı internet hızında düşüş yaşanabilir ama Dongle ile olmaz.

Wi-Fi olayında ise Bluetooth ile bir Mouse bağladığınızda çakışmadan dolayı internet hızında düşüş yaşanabilir ama Dongle ile olmaz.
Emin misiniz hocam? Oyun indirirken deneyeyim dedim, mouse kapalıyken internet normal hızlarına ulaşıyor fakat mouse'u açıp hareket ettirince hız gözle görülür derecede düşüyor. Speedtest'te de aynı şekilde.

Emin misiniz hocam? Oyun indirirken deneyeyim dedim, mouse kapalıyken internet normal hızlarına ulaşıyor fakat mouse'u açıp hareket ettirince hız gözle görülür derecede düşüyor. Speedtest'te de aynı şekilde.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Pardon hocam, ikisinde de çakışma oluyormuş. Size önerim Ethernet ile internete bağlanmanız, ben bu şekilde hiçbir problem yaşamıyorum.

Bir başka çözüm önerim ise Wi-Fi seçenekleri arasında 5GHz olana bağlanmanız, böylece çakışma olmaz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı